A Samsung 1,2 milliárd dollárral teszi emberközpontúvá az IoT-t

forrás: Prím Online, 2016. június 22. 17:55

A világ legnagyobb fogyasztóelektronikai-termék gyártója bejelentette, hogy az iparággal és a kormánnyal együttműködve fejleszti az IoT-t, így javítva az életminőséget.

A Samsung Electronics alelnöke és vezérigazgatója, Dr. Oh-Hyun Kwon bemutatta a Samsung „emberközpontú IoT”-ről alkotott elképzelését, valamint ismertette a vállalat stratégiáját, amelynek keretében az elkövetkező 4 év alatt 1,2 milliárd dollárt szánnak az Internet of Things (IoT) kutatására és fejlesztésére, valamint ahhoz kapcsolódó beruházásokra az Egyesült Államokban. A projektet a Samsung Stratégiai és Innovációs Központja, a Samsung Globális Innovációs Központja és a Samsung Amerikai Kutatási Részlege vezeti. Utóbbi szervezet nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a Samsung országszerte több mint 15 000 alkalmazottat foglalkoztat az Egyesült Államokban.

 

Kwon alelnök a Samsung egy washingtoni fórumán nyilatkozott. Az Internet of Things: A jövő átalakítása elnevezésű esemény a technológiai ipar vezetőit hozta össze a döntéshozókkal és befolyással bírókkal, hogy megvitassák a számtalan lehetőséget, amelyen keresztül az IoT előnyös lehet a társadalom számára, és a fejlesztésével járó kihívások kezelését. 

 

Kwon alelnök arra kérte a partnereket, hogy „kezdjenek el másképp beszélni és gondolkodni az IoT-ről”: emberközpontúan, a technológia életet megváltoztató lehetőségeit támogatva, és együttműködve, hogy ezekben az előnyökben az egész társadalom részesülhessen.

 

„Izgatott vagyok, hogy bemutathatom, miként válik az IoT stratégiánk középpontjává, és nagy örömmel jelentem be, hogy a Samsung a következő 4 évben 1,2 milliárd dollár elköltését tervezi Egyesült Államok-központú IoT-beruházásokra és kutatás–fejlesztésre” – mondta Kwon alelnök.   

 

 

„A Samsung legnagyobb értéke, hogy minden tevékenységének a középpontjában az emberek állnak” – hangoztatta Kwon. – „Ha az IoT-ben rejlő lehetőségeket teljes mértékig ki szeretnénk használni, ugyanezt az elvet kell alkalmaznunk. Manapság az IoT képes megváltoztatni az egyén életét: elősegíti, hogy az emberek saját otthonukban tudjanak megöregedni. Holnapra az IoT használata ezt a függetlenséget amerikaiak millióinak tudja megadni.  Az embereknek már nem kell feltétlenül kórházba vagy az idősek otthonába vonulniuk. Mivel a népesség átlagéletkora egyre inkább kitolódik, ezeket az előnyöket és költség-megtakarításokat nem szabad figyelmen kívül hagyni.”

 

Kwon alelnök beszédében az ipar és a döntéshozók számára az „emberközpontú” megközelítésen túl további két elv követését javasolta: a nyitottságot és az együttműködést.

 

„Ha azt szeretnénk, hogy az innovátorok mindenhol használják az IoT-t, akkor minden lehetséges eszközt elérhetővé kell tennünk a számukra. Ez olyan technológiákat jelent, amelyek egymáshoz kapcsolódnak, hiszen a technológiák között húzódó határok hátráltatják az innovációt és a fejlődést” – mondta az alelnök.  

 

Arra is figyelmeztetett, hogy az ágazatspecifikus szabályozások eleve töredékessé teszik az IoT fejlesztését, akadályozva az eszközök és a platformok egymáshoz kapcsolódását. 

 

Mivel az IoT-ökoszisztéma természeténél fogva összeköthető és összefonódó, az együttműködés létfontosságú a nyitottság és az összekapcsolódás ilyen szintjének elősegítéséhez. Ebben a szellemben Kwon alelnök a résztvevőket az ágazatok közötti párbeszéd és partnerség folytatására biztatta, és bejelentette, hogy a Samsung társalapítója a nemrég elindított National IoT Strategy Dialogue (Nemzeti stratégiai IoT-párbeszéd) kezdeményezésnek.  

 

A Dialogue, amelynek házigazdája az Information Technology Industry Council (ITI), létre fog hozni egy Nemzeti IoT-stratégiát, amellyel tájékoztatja a döntéshozókat, hogy a technológia milyen előnyöket hozhat az egyének, a közösségek, az újítók és az Amerikai Egyesült Államok gazdasága számára. 

 

Kwon alelnök megerősítette, hogy ez a bejelentés „nem az első lépésekről szól – mivel az IoT már most is körülvesz bennünket. Itt az ideje, hogy felismerjük az IoT társadalmat átalakító potenciálját, és megtanuljuk, hogy hogyan tehetjük emberi és szociális előnyeit széles körben elérhetővé.” 

 

Az esemény a Vision for Tomorrow része, mely a Samsung közelmúltban elindított közügyi platformja és az ágazatközi együttműködést, valamint a politikai párbeszédet segíti elő az Egyesült Államokban és szerte a világon.

Kulcsszavak: innováció IoT Samsung

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Lenny Kravitz és Marshmello is jön a VOLTra

A Telekom VOLT Fesztivál első fellépői között tucatnyi világsztár szerepel: többek között Lenny Kravitz, Marshmello, Passenger és Yungblud. Idén először jelentős kedvezménnyel diákbérlet is vásárolható, több kemping lesz, amelyek részeként a VOLT VILLAGE fullos szolgáltatásokat ígér, az early bird jegyakcióban pedig minden megvásrolt bérlet után egy fát ültet a VOLT. Aki pedig az idei emlékeket akarja felidézni, az aftermovie-t nézve itt megteheti.

2019. november 27. 10:16

Online sportfogadás a legjobb oldalakon

Számos online fogadóiroda van a piacon, és olykor nem egyszerű eldönteni, melyik is igazán megbízható ezek közül. A Pepebet erre kínál megoldást, és segít eligazodni az online sportfogadás útvesztőjében.

2019. november 20. 15:21

Már készülhetünk a 2020-as Szabadság Szigetére

Érdemes beírni a naptárba: 2020. augusztus 5-én indul az év legjobb hete, a Szabadság Szigetén. Aki a november 14-én déli 12 órától 24 órán át tartó “Szitizen Prime” akcióban vásárol bérletet a jövő évi Szigetre, nem csupán a legolcsóbban válthat hetijegyet, de exkluzív ajándékcsomagot is kap, a környezettudatosság jegyében.

2019. november 13. 11:30

A természetes fény és a beépíthető lámpák

A természetes fény lételemünk, pozitívan hat testi-lelki jóllétünkre. Nincs is szebb egy csodálatos napkelténél, mely beragyog otthonunk ablakán. A reggeli napfény képes az egész napunk hangulatát pozitívan befolyásolni. Viszont az évszakok és az időjárás váltakozása miatt sajnos nem érheti mindig kellő (nap)fény lakásunkat. Ezért is fontos nagy hangsúlyt fektetnünk a természetes és a mesterséges fények egyensúlyára. 

2019. október 16. 20:46

Az ideális őszi, otthoni program

Itt a zordabb, esős idő, tagadhatatlanul megérkezett az ősz. Még a gyerekek nagy kedvencét, a pocsolyákban való ugrálást is meg lehet unni egyszer. Ilyenkor a hűvös kinti program után nincs is jobb, mint a meleg szobában leülni és társasozni egy nagyot. Mikor a család apraja-nagyja összegyűlik, kezdődhet a maratoni társas party.

2019. október 16. 15:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Elálltak a felek a T-Systems tranzakciótól

2019. december 11. 10:28

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23
online sportfogadás