Utópia Szintetizátor – Interaktív Kiállítás és Konferencia

forrás: Prím Online, 2016. június 23. 17:08

Az Utópia Szintetizátor Interaktív Kiállítás és Konferencia helyszíne, a Szeged városában található Szent-Györgyi Albert Agora, a régió multikulturális és tudományos rendezvényközpontja, ami egy 2012 decemberében átadott, high-tech építménykomplexum.

A kiállítás az Agóra Informatóriumában lesz megtekinthető, ahol bemutatókra, előadásokra is sor kerül majd minden nap, a szakmai beszélgetések és a nagyobb koncertek helyszíne a Díszterem lesz.

 

A rendezvény alaptémája az elektronikus zene világának kronológiai, művészi, szakmai és tudományos bemutatása interaktív módon, a szakmai követelményeknek megfelelően magas színvonalon.

 

Az eseménysorozat programjainak mátrixát, a kiállításon túl, workshop-okból, interjúkból, koncertekből, zenei performanszokból építettük fel. Bízunk abban, hogy e komplex kínálat minden látogatónak maradandó élményt fog nyújtani. A tárlat ritkaságai között szerepelnek olyan technológiai megoldások, melyeket eddig ilyen formában, ilyen keretek között nem láthatott még sem a szakma, sem a nagyérdemű publikum. Számos olyan hangszer és berendezés lesz megtekinthető, melyek sorsa a volt keleti blokkban kezdődött és ért is véget, viszont ezek - többségükben - túlszárnyalták a keletkezésüket ihlető, nyugatról jött, forradalmi újításokat.

 

Aki eljön az Utopia Szintetizátor Interaktív Kiállítás és Konferencia programjaira, találkozhat a hang és a fantázia mérnökeivel, meghallgathatja zenéiket, megnézheti, és ki is próbálhatja berendezéseiket, hangszereiket.

 

A szintetizátor kiállítás terében, az Informatóriumban, a napi tárlatzárásokat követően, neves gondolkodók segítségével, a múlt, a jelen és a jövő megidézésével, az Utópia vízióiban kutakodunk, analizálunk, szintetizálunk.

 

Kiállításra kerülő eszközök:

CMI Fairlight I, II, E-mu Systems Emulator I, II, III, Emax I, II, Macbeth-Modular System, Moog Minimoog Model-D, New England Digital-Synclavier 9600 I, II, Oberheim Expander, OB-8, PPG Wave Waveterm A, 2.2, Waveterm B, 2.3, Wavecomputer 340-380, Roland Jupiter 4, 8, Sequental Circuits Prophet 5, Prophet VS, Was-Modular.

ARP Avatar, Korg MS-10, 20, 50, MS-Seq., VC-10, M1, DSS 1, Roland D-50, Jupiter 4, Yamaha DX 7, DX 1, CS 80.

Crumar Multiman-s, E-mu Systems Emax I, Korg MS-Mini System, Moog Prodigy, Roland Juno 60, Proto(n)stars Modular, Serge Modular.

 

Az előadások, interjúk, workshopok meghívott előadói:

  • Batta Róbert
  • Tom J.Carpenter
  • Berkes Gábor
  • Hanuska Gábor-Hauber Zsolt
  • Horváth István
  • Jean Michel Jarre
  • Kóbor János-Milkovics Mátyás
  • Mosolygó Tibor
  • Moldvai Márk
  • Selyei Tamás-Szalay András
  • Zságer Balázs
  • Warez
  • Wolfgang Palm

 

Rendezvényünket összekapcsoljuk a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) által létrehozott és fejlesztett világszínvonalú Informatika Történeti Kiállítás megtekintésével, hiszen az elektronikus zene technológiájának a fejlődése már korai stádiumában összekapcsolódott az informatika és a kibernetika technológiájának a fejlődésével. A Jövő múltja címe viselő Informatika Történeti Kiállítás anyaga egy mintegy negyven év alatt létrehozott tudományos, muzeális gyűjteményen alapul. A tárlat ezeregyszáz négyzetméteren mutatja be az informatika fejlődését az abakusztól a modern személyi számítógépekig és videojátékokig. A gyűjteményben számos rendkívül ritka, hatalmas számítógép konfiguráció is megtekinthető, mint például a Razdan tranzisztoros számítógép. Az NJSZT Szent-Györgyi Albert Agorában található Informatika Történeti Kiállítása azért is világkuriózum, mert a volt keleti blokk és a Nyugat technológiái találkoznak benne.

 

A kiállításon, a szakmai előadásokon a részvétel regisztrációhoz és a belépőjegy megváltásához kötött. A megváltott belépőjegy egyszeri belépésre jogosít fel.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05