Idén is táncolhatunk a Tévé Macival a Múzeumok Éjszakáján

forrás: Prím Online, 2016. június 25. 20:38

Bár az iskolai év lezárult, az MTVA Kiállítóhely Samsung SMART Schooljában szombaton újra nagy lesz az élet, hiszen a Múzeumok Éjszakáján idén is digitális oktatásra specializálódott tanárok tartanak rendhagyó, szórakoztató irodalom és történelem órát. 

A krétát, szöveggyűjteményt és a történelmi atlaszt tabletekre, okostáblára, interaktív tananyagra, és oktató applikációkra cserélhetik a látogatók, hiszen a Múzeumok Éjszakájára egy különleges, interaktív tananyaggal készülnek a Samsung SMART School digitális oktatásra specializálódott tanárai. Az órák 16 és 21 óra között kezdődnek és 30 percesek lesznek. A történelemóra múltbéli kalandozásainak témája Hunyadi János és a középkori Magyarország. A tananyag izgalmas applikációk, játékok, térképek, animációs filmrészletek segítségével elevenedik meg. A kor jeles személyiségei, fegyverei, csatái pedig a tableteken keresztül a látogatók kezében irányíthatóvá válnak. A történelemi barangolás után irodalom órán is részt vehetnek a látogatók Bűntény a Rádióban címmel, ahol egy izgalmas krimi részesei lehetnek: nyomozhatnak, kutathatnak, gondolkodhatnak, s a nyomozás végére talán az is kiderül: hová tűnt Miss Hattock. Az irodalmi szerepjáték során a résztvevők megismerhetik a történetek újraalkotásában rejlő lehetőségeket, átélhetik azt, hogy az irodalom nekik, róluk és általuk szól. Az óra nem titkolt szándéka, hogy a krimi műfaji kereteit felhasználva kedvet csináljon az olvasáshoz, melyben interaktív tábla, tabletek és több játékos applikáció is segíti.

 

„A Samsung SMART School 2014-óta van jelen a magyar oktatásban. A Múzeumok Éjszakáján kiváló alkalom, hogy még több kisdiáknak, szülőnek és tanárnak csináljunk kedvet a digitális eszközök iskolai szintű felhasználásához, és meg tudjuk mutatni, hogy az interaktív tanórák teljesen új megvilágításba helyezhetik a tanulást és a tanítást” – mondta el Nyilas Orsolya, a Samsung Electronics Magyar Zrt. vállalati kommunikációs vezetője.

 

A Kiállítóhelyen egy interaktív, tabletekkel körbejárható kiállítást is megnézhetnek a látogatók, ahol régi televíziókhoz és rádiókhoz kapcsolódóan archív képi- és hanganyagokat is megtekinthetnek a televíziózás és rádiózás múltjából. A belépők a látogatás idejére Samsung tabletet kapnak, azon keresztül pedig információhoz juthatnak a kiállítási tárgyakról a mellettük elhelyezett QR-kódot leolvasva. Ez persze nemcsak a történeti leírásokat tartalmazza, de vonatkozó hang- és képanyagokat is, például egy rádióközvetítést az 1936-os berlini olimpiáról vagy épp Szent-Györgyi Albert beszédét a Nobel-díj átvételekor. 

 

A Samsung 2014 elején nyitotta meg első SMART Schoolját a helyi önkormányzattal együttműködve Jászfényszarun. Ezt követően a vállalat három további intézményt szerelt fel digitális eszközökkel. 2014 szeptemberében a jászberényi Lehel Vezér Gimnázium osztálytermében, 2015 januárjában az MTVA által működtetett Rádió- és TV-történeti Kiállítóhely épületében, majd a soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületében alakított ki SMART Schoolt.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A természetes fény és a beépíthető lámpák

A természetes fény lételemünk, pozitívan hat testi-lelki jóllétünkre. Nincs is szebb egy csodálatos napkelténél, mely beragyog otthonunk ablakán. A reggeli napfény képes az egész napunk hangulatát pozitívan befolyásolni. Viszont az évszakok és az időjárás váltakozása miatt sajnos nem érheti mindig kellő (nap)fény lakásunkat. Ezért is fontos nagy hangsúlyt fektetnünk a természetes és a mesterséges fények egyensúlyára. 

2019. október 16. 20:46

Az ideális őszi, otthoni program

Itt a zordabb, esős idő, tagadhatatlanul megérkezett az ősz. Még a gyerekek nagy kedvencét, a pocsolyákban való ugrálást is meg lehet unni egyszer. Ilyenkor a hűvös kinti program után nincs is jobb, mint a meleg szobában leülni és társasozni egy nagyot. Mikor a család apraja-nagyja összegyűlik, kezdődhet a maratoni társas party.

2019. október 16. 15:14

Sminkelés állatkísérletektől mentes készítményekkel

A The Body Shop egyértelműen elkötelezett az igazán fontos dolgok mellett. Ennek megfelelően az általuk forgalmazott valamennyi smink készítmény teljes egészében mentes az állatkísérletektől.

2019. október 16. 13:12

Brit Care kutyaeledel

A rohanó világ és a modernizáció nemcsak minket, embereket érint olykor negatívan, hanem házi kedvenceinket is. Korunk népbetegségei – a keringési- és szívpanaszok, a daganatos megbetegedések vagy a cukorbetegség – visszavezethetők a stresszes életmódra. Gyógyításuk pedig sajnálatos módon sok esetben nem lehetséges, vagy nagy költségekkel jár.

2019. október 15. 18:17

Lepd meg kedvesed egy egyedi ajándékkal az évfordulótokon!

Itt van lassan a megismerkedésetek évfordulója? Egy alkalom, ami más, mint a többi, és nem akarsz csak egy virággal vagy bonbonnal odaállítani? Ez egy nagyon dicséretes dolog, mivel a kapcsolatotok különleges, így egyedi és személyre szóló ajándékkal érdemes még emlékezetesebbé tenned! Mi megmutatjuk, hogy mit és honnan adhatsz az ilyen alkalmakra.

2019. október 15. 13:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37
online sportfogadás