Idén is táncolhatunk a Tévé Macival a Múzeumok Éjszakáján

forrás: Prím Online, 2016. június 25. 20:38

Bár az iskolai év lezárult, az MTVA Kiállítóhely Samsung SMART Schooljában szombaton újra nagy lesz az élet, hiszen a Múzeumok Éjszakáján idén is digitális oktatásra specializálódott tanárok tartanak rendhagyó, szórakoztató irodalom és történelem órát. 

A krétát, szöveggyűjteményt és a történelmi atlaszt tabletekre, okostáblára, interaktív tananyagra, és oktató applikációkra cserélhetik a látogatók, hiszen a Múzeumok Éjszakájára egy különleges, interaktív tananyaggal készülnek a Samsung SMART School digitális oktatásra specializálódott tanárai. Az órák 16 és 21 óra között kezdődnek és 30 percesek lesznek. A történelemóra múltbéli kalandozásainak témája Hunyadi János és a középkori Magyarország. A tananyag izgalmas applikációk, játékok, térképek, animációs filmrészletek segítségével elevenedik meg. A kor jeles személyiségei, fegyverei, csatái pedig a tableteken keresztül a látogatók kezében irányíthatóvá válnak. A történelemi barangolás után irodalom órán is részt vehetnek a látogatók Bűntény a Rádióban címmel, ahol egy izgalmas krimi részesei lehetnek: nyomozhatnak, kutathatnak, gondolkodhatnak, s a nyomozás végére talán az is kiderül: hová tűnt Miss Hattock. Az irodalmi szerepjáték során a résztvevők megismerhetik a történetek újraalkotásában rejlő lehetőségeket, átélhetik azt, hogy az irodalom nekik, róluk és általuk szól. Az óra nem titkolt szándéka, hogy a krimi műfaji kereteit felhasználva kedvet csináljon az olvasáshoz, melyben interaktív tábla, tabletek és több játékos applikáció is segíti.

 

„A Samsung SMART School 2014-óta van jelen a magyar oktatásban. A Múzeumok Éjszakáján kiváló alkalom, hogy még több kisdiáknak, szülőnek és tanárnak csináljunk kedvet a digitális eszközök iskolai szintű felhasználásához, és meg tudjuk mutatni, hogy az interaktív tanórák teljesen új megvilágításba helyezhetik a tanulást és a tanítást” – mondta el Nyilas Orsolya, a Samsung Electronics Magyar Zrt. vállalati kommunikációs vezetője.

 

A Kiállítóhelyen egy interaktív, tabletekkel körbejárható kiállítást is megnézhetnek a látogatók, ahol régi televíziókhoz és rádiókhoz kapcsolódóan archív képi- és hanganyagokat is megtekinthetnek a televíziózás és rádiózás múltjából. A belépők a látogatás idejére Samsung tabletet kapnak, azon keresztül pedig információhoz juthatnak a kiállítási tárgyakról a mellettük elhelyezett QR-kódot leolvasva. Ez persze nemcsak a történeti leírásokat tartalmazza, de vonatkozó hang- és képanyagokat is, például egy rádióközvetítést az 1936-os berlini olimpiáról vagy épp Szent-Györgyi Albert beszédét a Nobel-díj átvételekor. 

 

A Samsung 2014 elején nyitotta meg első SMART Schoolját a helyi önkormányzattal együttműködve Jászfényszarun. Ezt követően a vállalat három további intézményt szerelt fel digitális eszközökkel. 2014 szeptemberében a jászberényi Lehel Vezér Gimnázium osztálytermében, 2015 januárjában az MTVA által működtetett Rádió- és TV-történeti Kiállítóhely épületében, majd a soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületében alakított ki SMART Schoolt.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48