Kétéves a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer

forrás: Prím Online, 2016. július 5. 15:14

A Nemzeti Mobilfizetési Rendszer (NMFR) két éves működése alatt a tranzakciók száma meghaladta a 40 milliót, a forgalmi adatok folyamatosan növekednek a 2014. július 1-i indulás óta. Az egységes mobilparkolást egyre többen választják a hagyományos készpénzes megoldással szemben, 25 százalékkal több autós fizetett mobillal parkolódíjat az NMFR második üzemévében, mint az elsőben.

Két éve, 2014. július 1-én azzal a céllal indult el a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer, hogy valós piaci verseny alakuljon ki a közterületi mobilparkolásban, középtávon a parkolás kényelmi díjai mérséklődjenek és egyúttal a szolgáltatási portfólió tovább bővüljön, ezzel is erősítve Magyarországon a készpénzkímélő mobilfizetés fejlődését.

 

Európában egyedülálló, országos lefedettségű rendszer jött létre, amely beváltotta a hozzá fűzött reményeket és teljesítette a kitűzött célokat. Kinyílt a piac, azon viszonteladók és önkormányzatok számára is elérhetővé vált az egységes rendszer, amelyeknél üzleti alapon korábban nem volt kifizetődő a mobilparkolás szolgáltatás bevezetése.

 

 

A rendszer naponta közel 90 ezer tranzakciót valósít meg 18 viszonteladó partneren keresztül, a 76 parkolási üzemeltetőnél elérhető 248 parkolózónában – néhány számadat a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerről a két éves születésnapon. Az évfordulónak köszönhetően összehasonlíthatóvá váltak az NMFR azonos időszaki működési adatai, amelyek folyamatos növekedést mutatnak mind a mobilparkolás, mind pedig az e-matrica vásárlás esetében:

 

„Ma már egyértelműen kijelenhetjük, hogy a mobilfizetési piac meghatározó szereplőjévé vált a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. Innovatív, technológiával foglalkozó állami vállalatként működünk, amit mi sem tükröz jobban, hogy ma már egy csomó olyan problémával keresik meg a Társaságot, ahol innovatív megoldásokat kell kidolgoznunk - és már nem is feltétlenül csak a mobilfizetéshez kapcsolódóan. A következő nagy feladatunk az lesz, hogy a felhasználók széles körében megtanítsuk és elterjesszük az elektronikus közösségi közlekedési jegyet és idővel azt be is költöztessük a mobiltelefonokba. Nekünk van esélyünk arra, hogy ezt sikeresen meg is valósítsuk, mivel kellően nagyszámú felhasználót tudunk elérni. Terveink között szerepel a Nemzeti Egységes Fizetési Rendszer (NEFR) kidolgozása is, amelynek létjogosultságát a kormányzat által megkezdett digitális átállás és a kapcsolódó szolgáltatások folyamatban lévő kialakítása (pl. e-közigazgatás, közösségi közlekedés, azonnali átutalások rendszere) indokolja. Fontos szempont azonban, hogy ezzel párhuzamosan a gazdasági szereplők (különösen a pénzügyi-szolgáltatási szektorban) is megkezdték a digitális átállást, amely az állami közszolgáltató társaságokat is perspektívaváltásra fogja kényszeríteni” – mondta el Veres Mihály, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01