Nyomtassuk át a nyarat!

3DTech az Iskolákban

forrás: Prím Online, 2016. július 7. 10:53

Az egyik legizgalmasabb és legdinamikusabban fejlődő modern technológiával és tudományággal, a 3D nyomtatással ismerkedhetnek meg játékos formában a zánkai Erzsébet Üdülőközpont és Táborban nyaraló gyermekek az idén nyáron. Mindezt az egyre sikeresebb 3D Tech az Iskolákban-program keretében.

A 3D nyomtatás korunk egyik legdinamikusabban fejlődő tudományága. A nyomtatók ára fokozatosan csökken és az internetről egyre nagyobb számban letölthetők ingyenes 3D modellek, így a 3D nyomtatás hamarosan a mindennapok részévé válik. A mai iskolások zöme találkozni fog jövőbeli hivatása során 3D nyomtatókkal, ezért a technológia ismerete olyan tudást jelent, amely a jövő munkaadóinak különösen fontos lesz. A 3D Tech az Iskolákban program a nyári táborokba egy igazi 3D labort helyez ki, tervező szoftverekkel, nyomtatókkal, szkennerrel, érdekes nyomtatható anyagokkal.

 

A CraftUnique Kft., a FreeDee Kft. és a Leopoly Kft. a 3D nyomtatás hazai főszereplői, a 3D Tech az Iskolákban program alapítói. A program célja, hogy a hazai oktatásba is beépüljön a 3D nyomtatási technológia, a gyerekek megismerjék és megtanulják használni a technológia adta lehetőségeket. A kezdeményezéshez, amely már 21 iskolát szerelt fel 3D nyomtatóval, bárki csatlakozhat: a szervezők várják azon vállalatok, magánszemélyek, szülői csoportok jelentkezését, akik megajándékoznának egy újabb iskolát a 3D nyomtatás lehetőségeivel.

 

 

A 3D Tech az Iskolákban program az Erzsébet táborokban és a Robot tábor keretein belül szervezett bemutatókon keresztül is szeretné minél több tanulóval megismertetni a 3D nyomtatást. A program részeként a gyerekek megismerkedhetnek a nyomtatás alapjaival és a Craftbot nyomtatókkal, a 3D nyomtatás iskolai alkalmazási területeivel, a legkülönbözőbb tantárgyakhoz kapcsolódó eddigi példákkal, és érdekes tárgyakkal. A bemutatókat a CraftUnique egyik alapítójának 14 éves fia, Csobolyó Tamás fogja tartani, aki a céggel együtt nőve sokrétű 3D tervezői gyakorlattal rendelkezik. Tamás a Digitális Hét keretein belül is számos előadást tartott már.

 

A Robot tábor diákjai számára a programot kiegészítik egy olyan programelemmel, mely során kifejezetten a robot-tervezéshez és megvalósításhoz kapcsolódó hasznos „trükköket”, eljárásokat mutatnak be, természetesen érdekes tárgyakkal „fűszerezve” a programot. 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Indul a MARADJ OTTHON! FESZTIVÁL

Szinte az összes, jelentősebb hazai fesztivál, számos klub és igazán fontos koncerthelyszín közösen mozgósítja a hazai művészvilágot. Arra buzdítják a zenészeket, popsztárokat, előadókat, hogy a következő hetekben-hónapokban aktívan vegyenek részt a “MARADJ OTTHON!” kampányban. Közösen indítják el a virtuális “MARADJ OTTHON! FESZTIVÁL”-t, amely a Facebookon arra ösztönzi a közönséget, hogy vegyék komolyan az előírásokat és maradjanak otthon.

2020. március 21. 19:05

Civileket a Szigetre

Az idei évben is jelentkezhetnek a Szigetre azon civil szervezetek, melyek tevékenysége kapcsolódik a fesztivál Love Revolution filozófiájához és az erre épülő programok tematikájához. Az augusztus 5-11-ig tartó fesztiválra várják a szervezők a fiatalokat foglalkoztató témákban dolgozó, interaktív, többnyelvű programokkal szolgáló szervezetek jelentkezését. A civil Szigeten résztvevő szervezetek a saját tevékenységük megismertetésén túl a civilek közéleti szerepvállalásának fontosságára is felhívják a figyelmet.

2020. február 18. 19:15

Elkészült az ország legfrissebb randitérképe

Az elmúlt évben a teljes magyar lakosság közel 4%-a használt különböző internetes tárkereső szolgáltatásokat, akár weboldal, akár mobilalkalmazás formájában. Ez azt jelenti, hogy az egyedülállók harmada-negyede próbált meg társat találni az internet segítségével.

2020. február 14. 09:24

A magyar élvonal a VOLTon

A Telekom VOLT – az erős nemzetközi felhozatal mellett – hagyományosan a hazai élvonalban lévő zenekarok és előadók legnagyobb seregszemléje, a most bejelentett nevekkel együtt - csak a két nagyszínpadon - több mint 50 kedvenc lép majd fel a július 1-4-ig tartó soproni fesztiválon.

2020. február 6. 16:34

Unibet – online fogadás a minőség és a biztonság szolgálatában

A nagymúltú bukméker iroda, az Unibet több mint 20 éve van jelen a piacon, ezzel az egyik legrégebbi szerencsejáték szolgáltatónak számít. A fogadóiroda magas kezdőbónuszokkal, színes kínálattal és széleskörű funkcionalitással igyekszik kielégíteni a felhasználók elvárásait és igényeit.

2020. január 29. 20:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11

Javaslatcsomag szülőknek és pedagógusoknak a HiperSuli digitális tanáraitól

2020. március 15. 11:53
online sportfogadás