Indul a magyar Stack Overflow

forrás: Prím Online, 2016. július 8. 13:01

Hardver, szoftver, speciális IT-eszközök és persze egyéni problémák kerülnek górcső alá a Sysadmin Forumon, amely a két évvel ezelőtt megszűnt Technetfórum helyét veszi át.

A fórum 2016. július 1-jétől várja elsősorban a rendszergazdákat, valamint IT-szakembereket és –vezetőket, de az üzemeltetők bárkit szívesen fogadnak, aki a fenti témák iránt érdeklődik.

 

Új fórum várja azokat az IT-szakembereket, akik a mindennapi munkájuk során felmerült kihívásokat, megtalált megoldásokat szívesen megosztanák szakmájuk további képviselőivel. A Sysadmin Forum regisztrált tagjai a megjelenített – kötött – témákban tehetik fel kérdéseiket, és adhatnak segítséget másoknak. A fórum elsőszámú célja, hogy a nemzetközi Stack Overflow-hoz hasonlóan gyűjtőhelyként szolgáljon a hazai szakma képviselői számára, ennek megfelelően az informatika és az IT olyan neves, magyar képviselői lesznek a témavezetők, mint Gál Tamás, Deme Tamás, Király István vagy épp Berke János MVP-k.

 

A Sysadmin Forum létrehozásának hátterét Schneck Zsolt, a projekt megálmodója, ötletgazdája, az oldal tulajdonosa mutatja be: „Két évvel ezelőtt megszűnt az a fórum, amely hasonló tematikára építve segítette az IT-ben dolgozó szakemberek munkáját. Az újraindított fórum több, mint a régi volt. Továbbfejlesztettük, kibővítettük a témacsoportokat, és megújítottuk a motorját.” A mintegy fél éves fejlesztési munkát a gyártókkal – például a Microsofttal – és támogatókkal folytatott egyeztetés előzte meg, ennek eredménye, hogy a Sysadmin Forum olyan teret és felületet biztosít a magyar szakembereknek, amely Magyarországon jelenleg hiánycikk. „Egyik legnagyobb eredményünk, hogy a szakmai színvonal bizonyítását követően a magyar szakma legjobbjai vállaltak témavezetést. Minden gyártó a legjobb mérnökeit delegálja a fórumra, a Microsoft szekcióban szinte mindenki MVP.” – folytatja…

 

És hogy miért éri meg csatlakozni? „Olyan szakmai kérdésekben kaphatnak választ a felhasználók, amiket egymaguk nem, vagy csak nehezen tudnának megoldani. Olyan közösségbe nyernek bebocsátást, amely segítőkész, szakmailag felkészült, és tudja a jó megfejtéseket az informatikai problémák többségére.” – zárja gondolatait a Sysadmin Forum alapítója.

 

A Sysadmin Forumán a regisztrált felhasználók kérdéseire nemcsak a témavezetők válaszolhatnak, hanem a többiek is. Érdemes teljes mértékben részt venni a beszélgetésekben és a megoldási folyamatokban, mert év végén a legtöbb jó választ adó, és a ranglétrán legfeljebb jutó felhasználókat ajándékokkal lepik meg az üzemeltetők.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kétszáznál is több hazai település csatlakozott az Európai Mobilitási Hét programjaihoz

2017-ben is meghaladta a kétszázat a közlekedési-környezetvédelmi szemléletformáló kampányhoz csatlakozó hazai önkormányzatok száma. Az Európai Mobilitási Hét idei, Közös út, közös jövő mottójához híven a környezettudatos közlekedésről szólnak a szeptember 16-22. között, országszerte megrendezett programok.

2017. szeptember 18. 15:06

Jobbkormánnyal a világ körül – Ikarus 489 Polaris a Mobilitási hétvégén

Közösségi közlekedés, fenntartható fejlődés, környezettudatosság, együtt gondolkodás. E gondolatok jegyében telik az Európai Mobilitási Hét programsorozatának keretében a Közlekedési Múzeum kitelepülése szeptember 16–17-én, szombaton és vasárnap az Andrássy úton. 

2017. szeptember 15. 11:39

Szeptember 10-én két órára elsötétül a Nickelodeon

A legnézettebb gyermekcsatorna szeptember 10-én két órán keresztül önként kikapcsolja a műsorát. A Nickelodeon ezzel arra buzdítja a közönségét, hogy álljanak fel a képernyő elől, és élvezzék a mozgás és a játék örömét. Az idehaza most első ízben megrendezendő Játék napján ingyenes játszóparkkal, szuper játékokkal és izgalmas nyereményekkel várja a csatorna a gyerekeket a Millenáris Parkban. 

2017. szeptember 9. 11:00

80 nap alatt a PLÁZS körül

Nyolcvan nap, hatvan party és koncert, összesen 162 ezer látogató: ez a siófoki PLÁZS idei mérlege, számokban.

2017. augusztus 31. 09:48

Fantasztikus sikerrel zártak a STRAND és a B.my.Lake fesztiválok

Az ötödik éve zajló MOL Nagyon Balaton sorozat azzal a céllal indult, hogy a hazai és a nemzetközi turistáknak egy ernyő alatt kínálja és mutassa meg a Balaton legszínvonalasabb, legizgalmasabb eseményeit és új programok, fesztiválok születésére is ösztönözze a kulturális vállalkozások vezetőit. 

2017. augusztus 30. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Késésben vagy? - Akkor gyorsan regisztrálj!

2017. szeptember 19. 19:45

Együttműködés a biztonságos jövőért

2017. szeptember 6. 09:21

Elsőként került magyar cég a nemzetközi HR elitbe

2017. augusztus 4. 13:40

Júniusi vírusriport az ESET-től

2017. július 25. 17:21
cloudappsportal.com