Indul a magyar Stack Overflow

forrás: Prím Online, 2016. július 8. 13:01

Hardver, szoftver, speciális IT-eszközök és persze egyéni problémák kerülnek górcső alá a Sysadmin Forumon, amely a két évvel ezelőtt megszűnt Technetfórum helyét veszi át.

A fórum 2016. július 1-jétől várja elsősorban a rendszergazdákat, valamint IT-szakembereket és –vezetőket, de az üzemeltetők bárkit szívesen fogadnak, aki a fenti témák iránt érdeklődik.

 

Új fórum várja azokat az IT-szakembereket, akik a mindennapi munkájuk során felmerült kihívásokat, megtalált megoldásokat szívesen megosztanák szakmájuk további képviselőivel. A Sysadmin Forum regisztrált tagjai a megjelenített – kötött – témákban tehetik fel kérdéseiket, és adhatnak segítséget másoknak. A fórum elsőszámú célja, hogy a nemzetközi Stack Overflow-hoz hasonlóan gyűjtőhelyként szolgáljon a hazai szakma képviselői számára, ennek megfelelően az informatika és az IT olyan neves, magyar képviselői lesznek a témavezetők, mint Gál Tamás, Deme Tamás, Király István vagy épp Berke János MVP-k.

 

A Sysadmin Forum létrehozásának hátterét Schneck Zsolt, a projekt megálmodója, ötletgazdája, az oldal tulajdonosa mutatja be: „Két évvel ezelőtt megszűnt az a fórum, amely hasonló tematikára építve segítette az IT-ben dolgozó szakemberek munkáját. Az újraindított fórum több, mint a régi volt. Továbbfejlesztettük, kibővítettük a témacsoportokat, és megújítottuk a motorját.” A mintegy fél éves fejlesztési munkát a gyártókkal – például a Microsofttal – és támogatókkal folytatott egyeztetés előzte meg, ennek eredménye, hogy a Sysadmin Forum olyan teret és felületet biztosít a magyar szakembereknek, amely Magyarországon jelenleg hiánycikk. „Egyik legnagyobb eredményünk, hogy a szakmai színvonal bizonyítását követően a magyar szakma legjobbjai vállaltak témavezetést. Minden gyártó a legjobb mérnökeit delegálja a fórumra, a Microsoft szekcióban szinte mindenki MVP.” – folytatja…

 

És hogy miért éri meg csatlakozni? „Olyan szakmai kérdésekben kaphatnak választ a felhasználók, amiket egymaguk nem, vagy csak nehezen tudnának megoldani. Olyan közösségbe nyernek bebocsátást, amely segítőkész, szakmailag felkészült, és tudja a jó megfejtéseket az informatikai problémák többségére.” – zárja gondolatait a Sysadmin Forum alapítója.

 

A Sysadmin Forumán a regisztrált felhasználók kérdéseire nemcsak a témavezetők válaszolhatnak, hanem a többiek is. Érdemes teljes mértékben részt venni a beszélgetésekben és a megoldási folyamatokban, mert év végén a legtöbb jó választ adó, és a ranglétrán legfeljebb jutó felhasználókat ajándékokkal lepik meg az üzemeltetők.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Paramore a Telekom VOLT Fesztiválon!

Az európai turné bejelentésével egy időben örömmel adhatunk hírt róla, hogy a 25. Telekom VOLT Fesztiválon headlinerként lép színpadra a Paramore!

2017. április 20. 09:23

Az építés szabadsága – Tervezői pályázat

Még lehet jelentkezni az Archtalent építészeti internetes platform - a Sziget Fesztivállal karöltve kiírt - nemzetközi pályázatán olyan létesítmény tervezésére, amely közösségi pihenő és találkozó térként működne a fesztiválozók számára.

2017. április 20. 08:38

8 részes folytatásos kalandjáték sorozat Budapesten

Nem kacsa és nem is áprilisi tréfa, hogy idén tavasszal verseny indul a párhuzamos világok meghódításáért. A bátor vállalkozók Budapest különböző pontjain nyíló dimenziókapukon át indulhatnak a főváros területén elhelyezkedő párhuzamos univerzum világaiba, hogy teljesítsék a küldetést és harcba szálljanak a bajnoki címekért. Hogyan lehetséges ez? Nem őrültünk meg, természetesen egy játékról van szó: a Mistory városi játék mobilapplikáció idén áprilisban induló első folytatásos kalandjáték sorozatáról.

2017. április 13. 09:27

„A jövő utcája" ingyenes kiállítás a budapesti Madách téren

Az IBM Budapest Lab és a Prezi az idei Craft szoftverfejlesztői konferencia égisze alatt április 22. és 23. között ingyenes kiállítást szervez Budapest belvárosában a technológiai újdonságok iránt érdeklődő nagyközönség számára. 

2017. április 12. 11:24

Így ünnepli a Paramount Channel a költészet napját

Április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük a magyar költészet napját már 1964 óta. Ebből az alkalomból a Paramount Channel − Boldizsár Péterrel karöltve − két különleges promó videót készített a filmcsatornán aktuálisan látható filmek és egy sorozat néhány jelenetének felhasználásával.

2017. április 11. 10:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hamarosan átláthatóvá válik az egészségügy

2017. április 18. 14:26

Idén is keresik az Év Internetes Kereskedőjét

2017. április 13. 11:11

Megérkezett a Windows 10 Alkotói frissítés!

2017. április 12. 11:55

Okostelefonon tanulhatnak az egyetemisták

2017. április 5. 14:16
cloudappsportal.com