Az M5 HD közszolgálati csatornával bővül a MinDig TV kínálata

Augusztus 1-jétől már öt ingyenes csatorna fogható HD-minőségben

forrás: Prím Online, 2016. július 14. 15:05

2016. július 15-én elindul az M5 HD program tesztsugárzása a MinDig TV digitális földfelszíni televíziós kínálatában. A csatorna HD-minőségben, az egész országban elérhető lesz, ezzel az előfizetési díj nélkül elérhető, nagyfelbontású tévécsatornák száma ötre bővül. Augusztus 1-jétől változik a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatások keretében fogható programok elérhetősége.

Az ingyenes digitális televíziózást az egész országban biztosító, hazai tulajdonban lévő Antenna Hungária Zrt. MinDig TV digitális földfelszíni televíziós kínálata augusztus 1-jétől az M5 HD csatornával bővül, július 15-én pedig elindul a tesztsugárzás. A program HD-minőségben, az egész országban elérhető lesz, ezzel az előfizetési díj nélkül elérhető nagyfelbontású tévécsatornák száma ötre bővül. Az M5 HD csatorna a C multiplexen, az 5. programhelyen lesz elérhető. 

 

Az MTVA és a Duna Msz Zrt. tervei szerint az M5 HD csatorna az indulását követően az M4 Sport mellett az olimpiával párhuzamosan egyéb sportesemények, ill. egyidejű magyar olimpiai események esetén biztosítja azok otthoni, egyidejű követehetőségét.  Az Olimpia végeztével az M5-re kulcsszerep hárul abban, hogy Magyarország történetében először a teljes Paralimpia is követhető lesz a közszolgálati adókon. Szeptember végétől az M5 oktatási, kulturális és ismeretterjesztő csatornaként működik tovább, napközben főként ismeretterjesztő és oktatási műsorokkal, majd este főműsoridőben a magyar, és az európai magaskultúra nagyköveteként Bartók televízióként.

 

 

Augusztus 1-jétől egyes programok a korábbiaktól eltérő multiplexekre kerülnek, illetve kikerülnek a kínálatból. A MinDig TV keretében eddig tesztjelleggel elérhető Euronews élő műsora kikerül a választékból, a MinDig TV Applikációban továbbiakban is fogható lesz, valamint bekerül az ingyenesen elérhető MinDig TV Plusz (HbbTV) kínálatába is. A MinDig TV Extra szolgáltatást illetően az Alapcsomagban eddig megtalálható Vintage TV helyett a Mozi+ csatorna lesz elérhető. A Viasat History csatorna a Családi csomagból a Világjáró kiegészítő csomagba kerül áthelyezésre, a Viasat Explore csatorna pedig kikerül a Világjáró csomagból. Ezen kívül a Filmbox Family és a Filmbox Prémium csatornákat tartalmazó Filmbox Pak kiegészítő csomag beolvad az Aktív+ kiegészítő csomagba, az összevont kínálatból pedig kikerül a Filmbox Family csatorna.

 

A programátrendezések miatt 2016. július 15-én rövid, maximum 5 perces műsorkiesés várható. 2016. augusztus 1-jén pedig 9:00 és 11:00 óra között csatornánként eltérő időpontban rövid, maximum 5 perces műsorkiesés várható, mely az összes telephelyet és szinte az összes kisugárzott tévécsatornát érinti. Abban az esetben, ha a felhasználó 11:00 óra után nem látja az M5 HD vagy bármely más csatornát a programlistában, mindösszesen egy automatikus újrahangolást kell elvégezzen a dekóderen vagy a beépített DVB-T tunerrel rendelkező tévékészüléken.

  

A vételi lehetőségekkel kapcsolatban további információ a MinDig TV honlapon (www.mindigtv.hu) és ingyenes telefonszámán (06-80-90-99-00) kapható. 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05