A foci Eb alatt lépett érvénybe az elektronikus aláírások közös uniós szabályozása

Időt és pénzt spórolhatunk az új szabályokkal

forrás: Prím Online, 2016. július 14. 15:29

A július 1-én érvénybe lépett eIDAS rendelkezés az unió területén egységesíti az elektronikus aláírások szabályozását: közösen elfogadottakká váltak az elektronikusan aláírt dokumentumok az Unióban.

„Véletlen, hogy éppen a Futball Európa bajnokság alatt lépett életbe az új rendelkezés, de mindez például azt is jelenti, hogy a külföldre igazoló focistáink mostantól egy kattintással, számítógépen is aláírhatják profi szerződéseiket, ha rendelkeznek minősített aláíró tanúsítvánnyal és a szükséges eszközzel vagy szoftverrel. A magyar vállalkozások többségét is helyzetbe hozhatja az új szabályozás és egységesítés. Mostantól a hazai cégek még könnyebben tudnak együttműködni külföldi partnereikkel, gyorsabbá, átláthatóbbá és olcsóbbá tehetik az üzletmentet.” – mondta el Molnár Ferenc, a NETLOCK ügyvezetője. „Hiszünk a digitális evolúció erejében és azt szeretnénk, hogy egyre több magyar vállalkozás értse meg, hogy milyen versenyelőnyökkel jár az eddig papíron zajló folyamatok átterelése a digitális világba. A véletlen időbeni egybeesés miatt gondoltuk úgy, hogy az új szabályozásban rejlő lehetőségeket a foci és a sport példáján keresztül próbáljuk meg még inkább érthetőbbé tenni.” – tette hozzá a szakember, a NETLOCK által készített infografika kapcsán. 

 

Milyen versenyelőnyöket kínál az egységesítés a magyar vállalatoknak? 

  • Lerövidül az átfutási idő, hiszen az üzleti dokumentumokat e-mailen küldhetjük és nem postán.
  • Biztonságosabbá válik a folyamat, a dokumentumok nem veszhetnek el a postázás során, nem sérülhetnek meg olyan könnyen, mint a papírra nyomtatott okiratok.
  • Megszűnnek a térbeli akadályok és a szabadságok sem akaszthatják meg az ügymenetet: mivel az aláírás számítógépen történik, adott esetben az aláíró az irodától távol laptopján is aláírhatja a szükséges dokumentumokat.
  • Sőt, a legújabb technológia arra is módot ad, hogy akár okostelefonon írjunk alá.
  • Poros dosszié helyett tablet: biztonságosabb és olcsóbb a digitális dokumentumok kezelése, egyszerűbben, kattintásra visszakereshetővé válnak az okmányok, szerződések.
  • A postai nyitvatartási időn kívül - akár hétvégén - és minden plusz költség nélkül is eljutnak a dokumentumok a címzettekhez.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már készülhetünk a 2020-as Szabadság Szigetére

Érdemes beírni a naptárba: 2020. augusztus 5-én indul az év legjobb hete, a Szabadság Szigetén. Aki a november 14-én déli 12 órától 24 órán át tartó “Szitizen Prime” akcióban vásárol bérletet a jövő évi Szigetre, nem csupán a legolcsóbban válthat hetijegyet, de exkluzív ajándékcsomagot is kap, a környezettudatosság jegyében.

2019. november 13. 11:30

A természetes fény és a beépíthető lámpák

A természetes fény lételemünk, pozitívan hat testi-lelki jóllétünkre. Nincs is szebb egy csodálatos napkelténél, mely beragyog otthonunk ablakán. A reggeli napfény képes az egész napunk hangulatát pozitívan befolyásolni. Viszont az évszakok és az időjárás váltakozása miatt sajnos nem érheti mindig kellő (nap)fény lakásunkat. Ezért is fontos nagy hangsúlyt fektetnünk a természetes és a mesterséges fények egyensúlyára. 

2019. október 16. 20:46

Az ideális őszi, otthoni program

Itt a zordabb, esős idő, tagadhatatlanul megérkezett az ősz. Még a gyerekek nagy kedvencét, a pocsolyákban való ugrálást is meg lehet unni egyszer. Ilyenkor a hűvös kinti program után nincs is jobb, mint a meleg szobában leülni és társasozni egy nagyot. Mikor a család apraja-nagyja összegyűlik, kezdődhet a maratoni társas party.

2019. október 16. 15:14

Sminkelés állatkísérletektől mentes készítményekkel

A The Body Shop egyértelműen elkötelezett az igazán fontos dolgok mellett. Ennek megfelelően az általuk forgalmazott valamennyi smink készítmény teljes egészében mentes az állatkísérletektől.

2019. október 16. 13:12

Brit Care kutyaeledel

A rohanó világ és a modernizáció nemcsak minket, embereket érint olykor negatívan, hanem házi kedvenceinket is. Korunk népbetegségei – a keringési- és szívpanaszok, a daganatos megbetegedések vagy a cukorbetegség – visszavezethetők a stresszes életmódra. Gyógyításuk pedig sajnálatos módon sok esetben nem lehetséges, vagy nagy költségekkel jár.

2019. október 15. 18:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44
online sportfogadás