Az intelligens antenna a kulcs a „Wi-Fi kihívás” teljesítéséhez

A ZyXEL okos antennával felszerelt hozzáférési pontja érte el a legjobb eredményt a Bresciai Egyetem kutatásán

forrás: Prím Online, 2016. július 14. 15:25

A gyorsan fejlődő 802.11ac technológia vezeték nélküli csatornák közötti interferenciáit vizsgálta meg a Bresciai Egyetem szakértő kutatócsoportja. 

A vizsgálat eredménye szerint a ZyXEL WAC6503D-S okos antennával felszerelt Wi-Fi hozzáférési pontja 75%-kal jobb teljesítményre képes a versenytársak modelljeinél, egyszerre biztosítva a magas teljesítményt és a széles lefedettséget a vezeték nélküli hálózatokban.

 

A kutatási projekt keretein belül létrehozott Wireless Hálózati Csoport vezetői szakértői a Bresciai Egyetemen hasonlították össze négy hálózati márka (Aruba, Cisco, Ruckus, ZyXEL) okos antennával felszerelt és okos antennával nem rendelkező AP eszközeit. A közös csatorna interferencia (co-channel interference) a gyorsan fejlődő 802.11ac technológia egyik égető problémája: habár a hálózati csatornák egyre szélesebbek, az elérhető sávok száma folyamatosan csökken. Mivel egyre több Wi-Fi hozzáférési pont működik ugyanazon a csatornán, az eszközök egymás teljesítményét akadályozzák. Az adatforgalmi erő csökkentése rövidtávon mérsékeli a problémát, ugyanakkor rosszabb lefedettséget és vakfoltokat is eredményez a hálózatban. Az egyetem csapata négy márka hozzáférési pontjainak összehasonlítása után a teszt győztesének a ZyXEL WAC6503 eszközét hirdette ki, mely átlagosan 75%-kal nyújtott magasabb teljesítményt versenytársainál. 

 

 

“A Bresciai Egyetem kutatása az egész iparág szempontjából fontos volt, hiszen rávilágított arra, hogy a közös csatorna interferencia a jelen talán egyik legnagyobb megoldásra váró problémája a kiváló Wi-Fi szolgáltatás biztosításában”- mondta Treso Tamás, a ZyXEL regionális értékesítési menedzsere. Hozzátette: „Technikai áttörés szükséges ahhoz, hogy az interferenciával való küzdelemben egyúttal a lefedettség is növekedjen. A WAC6503D-S eszközünkbe integráltuk az okosantenna technológiáját, mely hozzásegített minket ahhoz, hogy a komplex kihívások -mint a teljesítmény, a lefedettség és a gyorsaság maximalizálása az interferencia csökkentése közben- áthidalásával megnyerjük ezt a tesztet.”

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Bet365 – két évtizede a sportfogadás szolgálatában

Közel 20 éves a Bet365 brit bukméker oldal, amely a különféle sportfogadásokon felül kaszinós játékokat is kínál a fogadni vágyó felhasználók számára.

2020. január 23. 20:25

Banksy végre Budapesten!

Isztambul, Amszterdam, Antwerpen, Melbourne, Auckland, Toronto, Berlin, Bukarest, Kolozsvár és Párizs után végre Budapesten is láthatunk Banksy, a földkerekség legismertebb graffiti művészének világát bemutató kiállítást. Az ART OF BANKSY mintegy 70 művön keresztül mutatja be az “ismeretlen zseni” művészetét a Godot Kortárs Művészeti Intézet szervezésében, február 1-től a Tesla Loftban.

2020. január 20. 16:56

Nemzetközi díjat nyert a Sound biztonsági programja

Szerdán késő este kezdődött a legnagyobb nemzetközi fesztiválelismerés, a European Festival Awards díjátadó gálája a hollandiai Groningenben, ahol az Egészség és Biztonsági Fejlesztések kategóriában a Balaton Sound „Safety First” programja hozta el a fődíjat.

2020. január 16. 16:13

Ezek az újdonságok érkeznek jövőre az HBO GO-ra

Lassan lezárul 2019 és ezzel együtt az évtized is. Ahogy megszokhattuk, az HBO igyekszik minden évben a legjobb tartalmakat, legizgalmasabb sorozatokat elhozni az előfizetőknek. Az alábbi összeállítás bemutatja, hogy milyen új sorozatok, új évadok, európai saját gyártású címek illetve vásárolt tartalmak érkeznek az HBO online videótárába 2020-ban.

2019. december 24. 14:06

John Newman a SZINen

A hazai fesztiválfanok egyik legszeretettebb világsztárja, a kirobbanó erejű koncertjeiről ismert John Newman 2020 augusztus végén, az utolsó hazai nagyfesztiválon, a Szegedi Ifjúsági Napokon lép majd fel. A SZIN szervezői most a karácsonyfa alá tettek három hazai kedvencet is: jön majd Szegedre a Magna Cum Laude, a Bagossy Brothers Company és a 2020-ban 20. születésnapját ünneplő 30Y is. SZIN 2020: augusztus 26-29-ig.

2019. december 19. 10:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

2020. január 23. 14:20

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

2020. január 3. 11:44
online sportfogadás