Az intelligens antenna a kulcs a „Wi-Fi kihívás” teljesítéséhez

A ZyXEL okos antennával felszerelt hozzáférési pontja érte el a legjobb eredményt a Bresciai Egyetem kutatásán

forrás: Prím Online, 2016. július 14. 15:25

A gyorsan fejlődő 802.11ac technológia vezeték nélküli csatornák közötti interferenciáit vizsgálta meg a Bresciai Egyetem szakértő kutatócsoportja. 

A vizsgálat eredménye szerint a ZyXEL WAC6503D-S okos antennával felszerelt Wi-Fi hozzáférési pontja 75%-kal jobb teljesítményre képes a versenytársak modelljeinél, egyszerre biztosítva a magas teljesítményt és a széles lefedettséget a vezeték nélküli hálózatokban.

 

A kutatási projekt keretein belül létrehozott Wireless Hálózati Csoport vezetői szakértői a Bresciai Egyetemen hasonlították össze négy hálózati márka (Aruba, Cisco, Ruckus, ZyXEL) okos antennával felszerelt és okos antennával nem rendelkező AP eszközeit. A közös csatorna interferencia (co-channel interference) a gyorsan fejlődő 802.11ac technológia egyik égető problémája: habár a hálózati csatornák egyre szélesebbek, az elérhető sávok száma folyamatosan csökken. Mivel egyre több Wi-Fi hozzáférési pont működik ugyanazon a csatornán, az eszközök egymás teljesítményét akadályozzák. Az adatforgalmi erő csökkentése rövidtávon mérsékeli a problémát, ugyanakkor rosszabb lefedettséget és vakfoltokat is eredményez a hálózatban. Az egyetem csapata négy márka hozzáférési pontjainak összehasonlítása után a teszt győztesének a ZyXEL WAC6503 eszközét hirdette ki, mely átlagosan 75%-kal nyújtott magasabb teljesítményt versenytársainál. 

 

 

“A Bresciai Egyetem kutatása az egész iparág szempontjából fontos volt, hiszen rávilágított arra, hogy a közös csatorna interferencia a jelen talán egyik legnagyobb megoldásra váró problémája a kiváló Wi-Fi szolgáltatás biztosításában”- mondta Treso Tamás, a ZyXEL regionális értékesítési menedzsere. Hozzátette: „Technikai áttörés szükséges ahhoz, hogy az interferenciával való küzdelemben egyúttal a lefedettség is növekedjen. A WAC6503D-S eszközünkbe integráltuk az okosantenna technológiáját, mely hozzásegített minket ahhoz, hogy a komplex kihívások -mint a teljesítmény, a lefedettség és a gyorsaság maximalizálása az interferencia csökkentése közben- áthidalásával megnyerjük ezt a tesztet.”

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48

Megszervezik Magyarország első leginnovatívabb fejlesztői versenyét

2023. február 19. 13:20