Extra biztonságos mentési megoldás a Fujitsu kínálatában

forrás: Prím Online, 2016. július 16. 13:16

A hiperkonvergens infrastruktúrákhoz (HCI) ideális ETERNUS CS200c S2 mentési megoldás bevezetésével a Fujitsu új adatbiztonsági szemléletet honosít meg a virtuális adatközpontban.

Az integrált, új mentési célgép egyszerűen és gazdaságosan óvja meg a komplex fizikai és virtuális IT-környezetek adatait. Tovább bővíti a Fujitsu kulcsrakész ETERNUS CS célgép-családjának kínálatát, amelynek tagjai mérséklik az elmulasztott biztonsági mentés, a katasztrófa utáni visszaállítási hibák és a kényes adatokat érintő sérülések kockázatát.

 

A fizikai, virtuális és felhőalapú adatközpontok korlátlan számú szerveréhez teljesen integrált mentési, archiválási és visszaállítási megoldást biztosító ETERNUS CS200c S3 „all in one” jellegű adatbiztonsági koncepciót valósít meg a konvergens és hiperkonvergens rendszereknél. Ezt azt jelenti, hogy a szervezetek úgy tudják virtualizálni kritikus alkalmazásaikat, hogy közben a szolgáltatási szerződések szigorú adatbiztonsági követelményeinek is eleget tesznek.

 

Uwe Neumeier, a Fujitsu alelnöke és EMEIA-régióbeli terméküzletágának adatközponti megoldásokért felelős vezetője elmondta: „A hiperkonvergens és a szoftveresen definiált rendszerek valós idejű digitális üzletvitelt tesznek lehetővé, és bár rendelkeznek bizonyos beépített adatbiztonsági képességekkel, gyakran ugyanazon a platformon tárolják a biztonsági másolatokat. Így a kritikus adatok nincsenek védve a sérülés és a törlés ellen. Új célgépünk ezt a hiányosságot megszüntetve, megbízható mentési és visszaállítási megoldást biztosít az egyes virtuális gépek életciklusának minden szakaszában, még a hiperkonvergens megoldáson belül is. Ezáltal az üzletileg kritikus adatok folyamatosan védettek, és még katasztrófa esetén is fenntartható a folyamatos üzletmenet.” 

 

 

Az ETERNUS CS200c S3 előkonfigurált, kulcsrakész megoldás. Napok helyett órák alatt üzembe állítható. Az ismétlődő illetve rendkívül komplex feladatok automatizálásával ésszerűsíti a folyamatos üzemeltetést és a katasztrófa utáni visszaállítás folyamatát. Az ügyfelek gyorsan aktivizálható snapshotokat készíthetnek a hardverekről a szinte azonnali visszaállításhoz, és platformon kívülre is menthetik virtuális gépek százainak biztonsági másolatait. A szabályalapú koncepció gondoskodik róla, hogy egyetlen virtuális gép se maradjon védelem nélkül, és ezzel együtt optimális erőforrás-gazdálkodást biztosít. 

 

Az iparágvezető Commvault szoftverrel dolgozó ETERNUS CS200c S3 mélyen beépül a virtuális infrastruktúrákba, minden elterjedt hypervisor programot (pl. Microsoft Hyper-V és VMware vSphere) támogat, és a Commvault fejlett adatkezelési képességeivel radikálisan leegyszerűsíti az adatkezelési feladatok végrehajtását. 

 

Sangram Dange, a Commvault Adatbiztonsági és visszaállítási üzletágának ügyvezető igazgatója így nyilatkozott: „A Commvault a Fujitsuval közösen egyszerűsíti a hiperkonvergens infrastruktúrák biztonsági mentési és adatkezelési folyamatait. A Commvault adatbiztonsági szoftverének Fujitsu ETERNUS CS200c célgépbe integrálása egyszerű, ’kulcsrakész’ módszert kínál a virtuális infrastruktúrák adatainak kezeléséhez és a hiperkonvergens infrastruktúrák adatainak biztonsági mentéséhez. Azzal, hogy beillesztettük a Commvault virtuális környezeteket védő, ütőképes jellemzőit a könnyen beszerezhető, telepíthető, támogatható és skálázható ETERNUS CS200c célgépbe, segítséget nyújtunk a hiperkonvergens infrastruktúrák felhasználóinak a végponttól végpontig terjedő adatkezelési műveletek egyszerű és biztonságos végrehajtásához.”

 

Ár és piaci bevezetés

A Fujitsu ETERNUS CS200c S3 célgép 2016 augusztus1-től lesz kapható Európa, a Közel-Kelet, India és Afrika területén, közvetlenül a Fujitsutól és disztribúciós partnereitől. Ára és specifikációja konfigurációtól és országtól függ.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mégis van mozi! Autósmozi nyílik a budapesti Árkád tetején

Jó hírünk van azok számára, akik már a Grease és a Szeretném, ha szeretnél óta tudják, meg akarják tapasztalni az autós mozizás varázsát. Június 13-tól a PANAM autósmoziban forgathatják vissza az idő kerekét. Az autósmozi érintésmentes eszközökkel vár, így a koronavírus ideje alatt sem maradunk biztonságos szórakozás nélkül. A helyszínt a budapesti Árkád bevásárlóközpont tetőtéri parkolója biztosítja, ahol a tervek szerint hosszútávon élvezhetjük majd a szabadtéri filmnézést.

2020. május 26. 10:33

Home office és a mögötte rejlő nehézségek

Manapság egyre több ember végez különféle munkákat otthonról, ami gyökeresen megváltoztatott számos munkamenetet és szokást. Valójában ennyire egyszerű technikailag a home office, és milyen előnyei, illetve hátulütői vannak?

2020. május 20. 13:52

Állati találkozások

Az emberi kíváncsiság az állatvilágra is kiterjed: igyekszünk minél közelebb férkőzni hozzájuk, hogy mindent megtudjunk róluk, és közben olyan felvételeket is készíthessünk, amelyek több száz like-ot érnek majd a közösségi oldalakon. A Viasat Nature természetcsatorna ezúttal vadállatokról elkapott, hihetetlen egyedi képeket mutat be kedden este 8-tól az Elképesztő állati találkozásokban. Soha nem tapasztalt légyottoknak lehetünk szemtanúi ember és állat, állat és állat között, amelyek hol szívszorító, hol győzedelmes véget érnek. És íme néhány dolog, amit jó tudni, ha valaki vadállatok lesére indulna!

2020. május 19. 10:22

Ez az a nap! 2021 a Puskás Arénában

A kialakult járványhelyzet miatt – a labdarúgó-Európa-bajnoksághoz és az olimpiához hasonlóan – az idénre tervezett Ez az a nap!  is 2021-ben kerül megrendezésre.

2020. május 8. 13:07

Mégis lesz óriási retrobuli Szegeden

Ha nem is az eredeti időpontban, de idén is, ezúttal augusztus 20-án a legnagyobb hazai retrobuli, a szegedi Deja Vu Fesztivál nyitja a fesztiválszezont Dél-Magyarországon. Az újításokkal és meglepetésekkel készülő háromnapos rendezvényre az eredeti időpontra megváltott jegyek természetesen érvényesek.

2020. május 7. 15:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás