Az ABB a SafeMove2 bevezetésével bővíti kollaboratív robotportfólióját

forrás: Prím Online, 2016. július 18. 09:44

Az ABB bejelentette a SafeMove2-t, a biztonsági tanúsítvánnyal rendelkező robotellenőrző szoftverek legújabb generációját.

A SafeMove2 szoftvert nagyobb rugalmasság és helytakarékosság jellemzi, és olyan csúcstechnológiát képviselő üzembe helyezési eszközökkel rendelkezik, amelyek alacsonyabb össz-beruházási költségen is nagyobb termelékenységet képesek biztosítani. Mindehhez egyedülállóan magas színvonalú biztonság társul, amely szorosabb együttműködést tesz lehetővé a robotok és a dolgozók között. Elődjéhez hasonlóan a SafeMove2 is számos fejlett biztonsági funkcióval bír, így például biztonságos sebességhatár-beállítással, a nyugalmi helyzet biztonsági monitorozásával, biztonsági tengely tartomány , valamint pozíció- és orientáció felügyelettel.

 

„A jó teljesítőképesség elérése érdekében a robotoknak olyan sebességgel kell mozogniuk, amely megfelel az adott alkalmazás kívánalmainak. A nagy sebesség potenciális veszélyforrást jelent a robot közvetlen közelében dolgozók számára.  Korábban védőkerítések és ketrecek segítségével választották el a dolgozókat a géptől, így biztosítva az emberek veszélyzónán kívül tartását” – mondja Dr Hui Zhang, az ABB Robotika termékmenedzsment részlegének vezetője. „A SafeMove2 az adott alkalmazás igényeinek figyelembevételével szabályozza a robot mozgását, s ennek köszönhetően a robotok és a kezelők egymáshoz közelebb dolgozhatnak.”  

 

 

A SafeMove2 leegyszerűsíti a termelési szcenáriókat és olyan eszközöket kínál, amelyek a gyorsabb telepítés és érvényesség-ellenőrzés érdekében felgyorsítják az üzembe helyezési munkafolyamatot. A SafeMove2 a biztonsági terepi busz (field bus) kapcsolatot integrálja az ABB IRC5 robotvezérlő termékcsaládjába, valamint az IRC5 Single, Compact és Paint vezérlőkbe. 

 

A továbbfejlesztett együttműködést biztosító megoldásokkal, köztük a SafeMove2-vel elérhető nagyobb hatékonyság és rugalmasság jelentősen hozzájárul az ABB által a Dolgok, Szolgáltatások és Emberek Internetének nevezett integrált ökoszisztéma kiépítéséhez. Az ABB Robotika számos innovatív megoldásával és szolgáltatásával folyamatosan átalakítja a gyártásautomatizálásról kialakult képet. Ezek az innovatív megoldások és szolgáltatások lehetővé teszik, hogy az ABB vevői már ma hasznosíthassák a holnap gyára által kínált előnyöket. 

 

Az ABB Robotika 53 országban és 100 helyszínen működő globális értékesítési- és szerviz szervezete teljes körű támogatást biztosít az ABB Robotika minden termékéhez. 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09