A negyedik Gízai piramis nyomában

A DoQ lerántja a leplet az eddig felfedetlen rejtélyekről

forrás: Prím Online, 2016. július 23. 08:33

Mi okozhatta olyan tengerjáró kolosszusok vesztét, mint a Titanic? Mitől halt ki a gyapjas mamut vagy a kardfogú tigris? Tényleg létezik egy negyedik piramis a három Gízai óriás mellett? A DoQ felejthetetlen tematikus nappal érkezik július 24-én, hogy fényt derítsen a történelem során elhomályosult titkokra.

Számos legendás vízi jármű végzetének körülményeit napjainkig homály fedi. A modern tudománynak köszönhetően ma már lehetséges, hogy szó szerint a titkok mélyére ássunk: a Mélytengeri nyomozók című sorozat a hírhedt tengeri járművek elsüllyedésének körülményeit rekonstruálja, és betekintést ad az óceán fenekén nyugvó roncsok feltárására tett kísérletekbe. Szintén a múltban kutakodhatunk a DoQ Az igazság nyomában című sorozatával, amely a XX. században szolgált vadászpilóták nagyhírű csatákról őrzött emlékeit éleszti újra, miközben a légi ütközetek izzasztó adrenalin-sokkját animációkon keresztül élhetjük át.

 

 

A messzi régmúltba repít vissza a Krisztus előtt 10.000 évvel dokumentumfilm, hogy testközelből meséljen a kardfogú tigris vagy a gyapjas mamut világáról és mellettük az emberről, aki rendkívül zord természeti körülmények között küzdött életéért.

 

Az ókori Egyiptom IV. dinasztiájába tartozó Radzsedef fáraó mindössze hétéves uralkodására heves családi viszályok rejtélyei és a XXI. század elejéig felfedezetlen temetkezési helyszínek emlékeztetnek. Az apját gyűlölő egyiptomi uralkodó mondhatni dacból építkezett ősei nyughelyétől, Gízától távolabb, ahova egy sokkal díszesebb és robosztusabb piramist húzatott fel. Az elveszett piramis című dokumentumfilm a saját magát elsőként Ré fiának nevező fáraó temetkezési helyének titkait fedi fel.

 

Misztikum tematikus nap július 24-én 11:00-tól a DoQ műsorán!

 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így óvja a szemét, ha sokat ül kijelző előtt

Tudta, hogy a nyugati emberek naponta átlagosan 6 órát töltenek különböző képernyők előtt? Ha belegondol, egy kicsit furcsa is, hogy a telefonunk kijelzőjére védőfóliát teszünk, a laptop kijelzőjét folyamatosan törölgetjük, portalanítjuk, szóval óvjuk az eszközeinket, miközben a szemünk védelmére nem is gondolunk. Íme pár tipp, ami segíthet megtartani a szeme egészségét, ha sok időt tölt kijelző előtt.

2022. június 13. 17:17

Esztétikus magas teljesítményű asztali számítógép - igenis létezik!

Ebben a cikkben azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy igenis reális elképzelésnek számíthat egy olyan asztali számítógép beszerzése, amelyik nemcsak teljesítményben, hanem az esztétikumot tekintve is elsőrendű vételnek számít. Következzenek tehát a részletek!

2022. február 15. 18:06

Hogyan ne válj a hackerek áldozatává másodpercek alatt?

Elképzelhetetlen ma már az élet internet nélkül. Munkához, tanuláshoz, de sokan még a heti bevásárlást is a világhálóra fellépve oldják meg.

2022. január 31. 09:19

Mit kell tudni az okosotthonokban megtalálható szenzorokról és érzékelőkről?

Amikor egy okosotthon kialakítása mellett döntünk, érdemes végiggondolni annak koncepcióját. Mindezt annak érdekében, hogy élhessünk az okosotthon egyik legnagyobb előnyével, a bővíthetőséggel.

2022. január 25. 09:45

6 tipp, hogy ne kelljen idő előtt cserélni a mobiltelefon akkumulátorát

A mobiltelefon akkumulátora egy olyan alkatrész, amin a legtöbbet tudnak aggódni az emberek. Amint kézbe veszik az újonnan vásárolt készüléküket, sokan máris azon kezdenek el agyalni, hogy vajon meddig bírja majd az akksija? 

2021. december 17. 11:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24