A Cellum felhőalapú NFC-s fizetéssel bővíti kínálatát

A mobiltárca-szolgáltató teljeskörű megoldással segít a pénzintézeteknek és mobilszolgáltatóknak betörni a mobilfizetési piacra

forrás: Prím Online, 2016. július 21. 15:11

Európa egyik vezető mobiltárca-szolgáltatója, a Cellum ma bejelentette, hogy hamarosan új, ún. Host Card Emulation technológián alapuló érintésmentes fizetéssel bővíti ki a mobiltárca-megoldását.

A Host Card Emulation (HCE) egy felhőalapú megoldás, aminek segítségével úgy lehet érintésmentes tranzakciókat bonyolítani, hogy semmilyen fizetési adatot nem kell a mobiltelefonon tárolni és nem szükséges SIM-kártyát cserélni, ez pedig gyorsabb és rugalmasabb implementációt tesz lehetővé.

 

A HCE-alapú fizetési megoldás új funkcióként kerül be a Cellum már jól bevált mobilfizetési rendszerébe, amit világszerte számos nagy vállalat évek óta használ. A cég fejlesztette ki 2011-ben a MasterCard nevét elsőként viselő mobiltárcát a világon, azóta pedig több más piacvezető márkával lépett partnerségre hasonló tárca-megoldások bevezetése céljából, így többek között a Telenorral Magyarországon és Thaiföldön, valamint a telefongyártó Evercoss-szal Indonéziában.

 

„Bár a cég számára nem idegen az NFC, hiszen voltak már korábban a technológián alapuló, sikeres implementációink, a Cellum egészen a közelmúltig alapvetően a távoli fizetésre koncentrált. A piac eddig egyszerűen nem volt elég érett.” – mondta Ács Zoltán, a Cellum kutatás-fejlesztési igazgatója. „Azonban a helyzet megváltozott, ma már egyértelmű keresletet látunk gyors, biztonságos és legfőképpen könnyen bevezethető NFC-alapú megoldásokra.” – tette hozzá.

 

 

A Cellum tavaly közreműködött a MasterCarddal a MasterPass™ fizetési platform bevezetésében, és nemrég hivatalos MasterCard Digitális Beszállítóvá vált. A cégcsoport bankoknak és mobilszolgáltatóknak MasterPass-képes tárcákat, a kereskedőknek pedig integrációs szolgáltatásokat nyújt a saját, PCI DSS megfelelőségű rendszere segítségével. Ahogy a MasterCard új, HCE-alapú fizetéssel készül bővíteni a MasterPasst, a Cellum a partnerei számára ugyanezt a funkciót kínálja majd.

 

„A Cellum évek óta szolgáltatja a mobiltárca-technológiáját márkázható termékként. Sikeres partnerségeink vannak Európától Ázsiáig, és rendkívül büszkék vagyunk rá, hogy a különböző partnereink és piacaink eltérő igényeit ki tudjuk elégíteni.” – mondta Garamhegyi Ábel, a Cellum operatív igazgatója. „A MasterCard hivatalos Digitális Beszállítójaként a Cellum képes a MasterPass internetes élményét és a PayPass egyérintéses kényelmét egyetlen alkalmazásban, a partnercég márkaneve alatt kínálni az ügyfeleinek.” – tette hozzá Garamhegyi.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A VOLTra készül Sopron

A hagyományok szerint július 1-től a VOLT színeibe öltözik Sopron elsőszámú jelképe, a Tűztorony. Ez az a nap ugyanis, amikor az eredeti tervek szerint 28. alkalommal indult volna el a város másik jelképének számító esemény, a Telekom VOLT Fesztivál. Az idei VOLT elmarad ugyan, július 4-re azonban egy nagyszabású filmbemutatóval készülnek a szervezők. A “Lesz VOLT” című alkotást szombat este Sopronban és Budapesten szabadtéren vetítik, vasárnbap pedig országos TV-premierként az M2-Petőfi TV tűzi műsorára.

2020. június 29. 15:50

Kutatás: mire vágynak a magyarok az ágyban

Az, hogy mi számít normálisnak a szexuális fétisek közül vagy hogy mennyi az ideális életkor a szüzesség elvesztésére, a szakembereket és a társadalmat is megosztja. Évről-évre születnek a témával foglalkozó felmérések, tudományos kutatások, leggyakrabban azonban kénytelenek vagyunk beérni nemzetközi adatokkal. Ezúttal azonban a legnagyobb hazai szexpartner kereső weboldal, a Szexrandi.hu készített egy nagy országos felmérést, melyen közel 1400-an vettek részt és amin keresztül beláthatunk most a többiek fejébe: azaz ki, mire izgul, ha szexről van szó. Gondolta volna például, hogy a szexpartnert kereső nők egyharmada biszexuális és a férfiaknál is 10% ez az arány? 

2020. június 9. 23:32

Mégis van mozi! Autósmozi nyílik a budapesti Árkád tetején

Jó hírünk van azok számára, akik már a Grease és a Szeretném, ha szeretnél óta tudják, meg akarják tapasztalni az autós mozizás varázsát. Június 13-tól a PANAM autósmoziban forgathatják vissza az idő kerekét. Az autósmozi érintésmentes eszközökkel vár, így a koronavírus ideje alatt sem maradunk biztonságos szórakozás nélkül. A helyszínt a budapesti Árkád bevásárlóközpont tetőtéri parkolója biztosítja, ahol a tervek szerint hosszútávon élvezhetjük majd a szabadtéri filmnézést.

2020. május 26. 10:33

Home office és a mögötte rejlő nehézségek

Manapság egyre több ember végez különféle munkákat otthonról, ami gyökeresen megváltoztatott számos munkamenetet és szokást. Valójában ennyire egyszerű technikailag a home office, és milyen előnyei, illetve hátulütői vannak?

2020. május 20. 13:52

Állati találkozások

Az emberi kíváncsiság az állatvilágra is kiterjed: igyekszünk minél közelebb férkőzni hozzájuk, hogy mindent megtudjunk róluk, és közben olyan felvételeket is készíthessünk, amelyek több száz like-ot érnek majd a közösségi oldalakon. A Viasat Nature természetcsatorna ezúttal vadállatokról elkapott, hihetetlen egyedi képeket mutat be kedden este 8-tól az Elképesztő állati találkozásokban. Soha nem tapasztalt légyottoknak lehetünk szemtanúi ember és állat, állat és állat között, amelyek hol szívszorító, hol győzedelmes véget érnek. És íme néhány dolog, amit jó tudni, ha valaki vadállatok lesére indulna!

2020. május 19. 10:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás