Hűvösre tett adatközpontok

A Schneider Electric új hűtési megoldása páratlan energiahatékonysággal bír az iparágban

forrás: Prím Online, 2016. július 25. 13:18

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője széles hűtési portfólióját az InRow DX (direct expansion, vagyis közvetlen elpárologtatású) 600 mm-es hűtőberendezésének második generációjával bővítette. 

Az InRow termékvonal legújabb tagjával az adatközponti vezetők eleget tehetnek az állandóan változó adatközponti környezetek növekvő igényeinek. Továbbá nagysűrűségű adatközpontjaik kritikus hűtése során a továbbfejlesztett vezérlés és az új kezelőpanel előnyei mellett a kategória leghatékonyabb rendszerével anyagilag is profitálhatnak.

 

Amellett, hogy ez a második generációs berendezés alacsonyabb áramfelvétele révén jelentősen javítja a hűtés energiahatékonyságát, nagyobb kapacitással is rendelkezik. Nagysűrűségű környezetekben mindössze 600 mm szélességben akár 42kW hűtési kapacitásra is képes, 4000 SCFM (1890 l/s) maximális légszállítás mellett. A Schneider Electric InRow DX megoldása nyújtja az iparágban legmagasabb energiahatékonyságot részterhelés mellett, 50%-kal megnövelt energiamegtakarítást nyújtva az elsőgenerációs technológiához képest. A kedvező energiafogyasztást az új szénkefe nélküli, változtatható sebességű scroll kompresszorok és az EC ventilátorok biztosítják.

 

Növekedéssel összehangolt beruházás

A sorhűtési koncepció révén az InRow DX hűtési kapacitása az IT terhelés közvetlen közelében áll rendelkezésre, így kiküszöböi a meleg levegő visszakeveredését és javítja a hűtés tervezhetőségét, valamint skálázható kapacitásbővítést tesz lehetővé. A léghűtéses és folyadékhűtéses verzióban is elérhető, páratartalom szabályozással vagy anélkül rendelhető termékek különböző IT környezetek (hálózati rendező, szerverszoba vagy adatközpont) igényeit képesek kiszolgálni. 

 

Active Flow Control (AFC)

Az AFC révén, amely a hideg és meleg sor közötti nyomáskülönbséget méri, az InRow hűtők légszállítása pontosan megegyezik az informatikai eszközökével, és maximalizálja a rendszer eredményességét. A továbbfejlesztett 4,3 hüvelykes színes érintőképernyő felhasználóbarát módon kezelhető, a hálózatmenedzsment kártya távmenedzsment funkcióival és az egyszerű adateléréssel pedig nagyobb rálátásunk lehet a hűtési rendszerre.

 

„Az adatközponti vezetők életét számos tényező nehezíti, amikor a növekvő teljesítménysűrűségű rendszereket nagyobb teljesítményű berendezésekkel kell hűteni egyre szigorúbb szabályozás mellett, melynek során a hatékonyság fokozásával párhuzamosan a költségeket is optimalizálni kell. A közvetlen elpárologtatású InRow hűtők legújabb generációja lehetővé teszi, hogy a felhasználók ezekre a szempontokra koncentráljanak” – mondta Anne-Marie Gignac, a Schneider Electric hűtési üzletágának alelnöke.

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05