Innováció a feldolgozóipar minden szintjén

A Schneider Electric bemutatta az optimális termelékenységet és problémamentes felülvizsgálatokat nyújtó új, digitális eszközeit

forrás: Prím Online, 2016. július 28. 09:18

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője bemutatta új szoftverszolgáltatását, az Eurotherm Online Services-t, amelyet annak érdekében fejlesztett ki, hogy előmozdítsa az innovációt a feldolgozóipar minden szintjén.

A kalibrációs tanúsítványok és a megfelelőségi állapot ellenőrzésére szolgáló integrált, online platformként és felügyeleti eszközként az EOS automatizált, digitalizált folyamatot kínál a kritikus fontosságú adatok figyelemmel követésére a kezdetektől, egészen a legfelső szintekig. 

 

„Az iparágak globális szintű digitalizálása olyan megoldásokat követel meg, melyek új lehetőséget nyújtanak a műveletek átfogó, vállalati szintű szabályozásához. Az ügyfeleknek emellett új alkalmazásokra és szoftverekre van szükségük, melyekkel jókor, jó helyen nyújthatnak valós idejű információkat. Ezen növekvő igények kielégítése érdekében a Schneider Electric digitalizált és összekapcsolt, az energiamenedzsment és az automatizálás átformálását segítő technológiák új kínálatát mutatta be. Az EOS az egyik kiemelt fontosságú szolgáltatásunk. Az új, felhőalapú rendszer lehetővé teszi a feldolgozóipar számára, hogy a berendezéseiket érintő megfelelőségi eljárások és tervek automatizálásával csökkentse papíralapú folyamatait, biztonságosabb, hatékonyabb és fenntarthatóbb műveletekkel felváltva azokat” – nyilatkozta Jean-Pascal Tricoire, a Schneider Electric elnök-vezérigazgatója.

 

Az online EOS Advisor például egy tervezőeszköz, amely lehetővé teszi a berendezések és a személyzet hatékonyabb felügyeletét, az EOS eCAT táblagép-alkalmazás pedig egy biztonságos, mobilkészülékekkel is kompatibilis eszköz, ami segíti a kalibrációs folyamat hatékonyságát, miközben kiküszöböli a papíralapú nyilvántartási rendszerek hátrányait.  

 

A megfeleléskezelés átformálása a feldolgozóiparban

A felhőalapú szoftverszolgáltatások mindent forradalmasítottak, a taxibérléstől kezdve az informatikai és pénzügyi szolgáltatásokon át az emberi erőforrások területéig. Most az ipari automatizáláson a sor, és a Schneider Electric az innováció útját járva rugalmas, biztonságos és hatékony ipari folyamatokat teremt. Az EOS remek példa erre, hiszen összekapcsolja a szolgáltatókat a végfelhasználókkal, és digitalizálja a folyamatokat a tervezéstől az ellenőrzésig.

 

 

Digitális eszközök toll és papír helyett

A megfelelés és a kalibrálás kezelése költséges és időigényes lehet. A feldolgozóipar számos ágazata a mai napig kézzel írt dokumentumokra támaszkodik ezek kezeléséhez. Mindez olyan hibákhoz és adatvesztéshez vezethet, amire rosszabb esetben csak egy audit során derül fény. 

 

Az Eurotherm by Schneider Electric munkatársai a saját bőrükön is megtapasztalhatták, amikor a kalibrációs nyilvántartások korszerűtlensége miatt egyik ügyfelük majdnem elveszítette többmilliós szerződéseit. Az EOS eseményütemezési megoldásai gondoskodnak arról, hogy egyetlen megfelelési teszt se maradjon ki, ami segíti a termelékenység optimalizálását és az auditok problémamentes lefolyását.

 

Digitális megfelelés szabályozott iparágak számára

Mint oly sok területen, a megfeleléskezelés jövője is a digitalizáció. Az EOS minden olyan iparágban alkalmazható, ahol a rendszeres tesztelés elengedhetetlen ahhoz, hogy folyamatosan megfeleljenek a szabványoknak. Az alkalmazások állandó fejlesztése számos iparág esetében biztosítja, hogy a jövőben is bővüljön a megfelelési tesztek köre. Például olyan területek számára mint a repülőgép- és gépjárműgyártás, az élettudományok, az egészségügy, illetve az élelmiszer- és italgyártáshoz kapcsolódó hőkezelési iparág. Az alkalmazások idővel bármely eszközön és operációs rendszeren keresztül elérhetőek lesznek a világ minden pontján.

 

Az EOS-szoftverek az IIoT- (Industrial Internet of Things, ipari dolgok internete) és az Ipar 4.0-alkalmazások számára kifejlesztett technológiákat használják. Javítják a költséghatékonyságot, és előre kiszámítható karbantartást tesznek lehetővé, ami növeli a vállalatok versenyelőnyét. Számos más, teljes cserét igénylő megoldással ellentétben ezek természetesen illeszkednek a már használt folyamatokba, így a technológia egyszerűen használható a meglévő környezetekben.

 

EOS a kis-, nagy- és több telephellyel rendelkező vállalkozások számára

„Az EOS-eszközök teljes mértékben méretre szabhatók, így a kisebb gyártóvállalkozások, illetve a nagyobb, több telephellyel rendelkező vállalatok számára egyaránt alkalmazhatók. Biztonságos, intelligens és hatékony módszert kínálnak az üzemszintű feladatok kezelésére, mellyel a felhasználók rövid idő alatt átalakíthatják az adatokat a számukra szükséges információvá – pontosan ez az ipari dolgok internetének a lényege” – mondta Christopher Ashworth, az Eurotherm by Schneider Electric alelnöke és ügyvezető igazgatója.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08