Innováció a feldolgozóipar minden szintjén

A Schneider Electric bemutatta az optimális termelékenységet és problémamentes felülvizsgálatokat nyújtó új, digitális eszközeit

forrás: Prím Online, 2016. július 28. 09:18

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője bemutatta új szoftverszolgáltatását, az Eurotherm Online Services-t, amelyet annak érdekében fejlesztett ki, hogy előmozdítsa az innovációt a feldolgozóipar minden szintjén.

A kalibrációs tanúsítványok és a megfelelőségi állapot ellenőrzésére szolgáló integrált, online platformként és felügyeleti eszközként az EOS automatizált, digitalizált folyamatot kínál a kritikus fontosságú adatok figyelemmel követésére a kezdetektől, egészen a legfelső szintekig. 

 

„Az iparágak globális szintű digitalizálása olyan megoldásokat követel meg, melyek új lehetőséget nyújtanak a műveletek átfogó, vállalati szintű szabályozásához. Az ügyfeleknek emellett új alkalmazásokra és szoftverekre van szükségük, melyekkel jókor, jó helyen nyújthatnak valós idejű információkat. Ezen növekvő igények kielégítése érdekében a Schneider Electric digitalizált és összekapcsolt, az energiamenedzsment és az automatizálás átformálását segítő technológiák új kínálatát mutatta be. Az EOS az egyik kiemelt fontosságú szolgáltatásunk. Az új, felhőalapú rendszer lehetővé teszi a feldolgozóipar számára, hogy a berendezéseiket érintő megfelelőségi eljárások és tervek automatizálásával csökkentse papíralapú folyamatait, biztonságosabb, hatékonyabb és fenntarthatóbb műveletekkel felváltva azokat” – nyilatkozta Jean-Pascal Tricoire, a Schneider Electric elnök-vezérigazgatója.

 

Az online EOS Advisor például egy tervezőeszköz, amely lehetővé teszi a berendezések és a személyzet hatékonyabb felügyeletét, az EOS eCAT táblagép-alkalmazás pedig egy biztonságos, mobilkészülékekkel is kompatibilis eszköz, ami segíti a kalibrációs folyamat hatékonyságát, miközben kiküszöböli a papíralapú nyilvántartási rendszerek hátrányait.  

 

A megfeleléskezelés átformálása a feldolgozóiparban

A felhőalapú szoftverszolgáltatások mindent forradalmasítottak, a taxibérléstől kezdve az informatikai és pénzügyi szolgáltatásokon át az emberi erőforrások területéig. Most az ipari automatizáláson a sor, és a Schneider Electric az innováció útját járva rugalmas, biztonságos és hatékony ipari folyamatokat teremt. Az EOS remek példa erre, hiszen összekapcsolja a szolgáltatókat a végfelhasználókkal, és digitalizálja a folyamatokat a tervezéstől az ellenőrzésig.

 

 

Digitális eszközök toll és papír helyett

A megfelelés és a kalibrálás kezelése költséges és időigényes lehet. A feldolgozóipar számos ágazata a mai napig kézzel írt dokumentumokra támaszkodik ezek kezeléséhez. Mindez olyan hibákhoz és adatvesztéshez vezethet, amire rosszabb esetben csak egy audit során derül fény. 

 

Az Eurotherm by Schneider Electric munkatársai a saját bőrükön is megtapasztalhatták, amikor a kalibrációs nyilvántartások korszerűtlensége miatt egyik ügyfelük majdnem elveszítette többmilliós szerződéseit. Az EOS eseményütemezési megoldásai gondoskodnak arról, hogy egyetlen megfelelési teszt se maradjon ki, ami segíti a termelékenység optimalizálását és az auditok problémamentes lefolyását.

 

Digitális megfelelés szabályozott iparágak számára

Mint oly sok területen, a megfeleléskezelés jövője is a digitalizáció. Az EOS minden olyan iparágban alkalmazható, ahol a rendszeres tesztelés elengedhetetlen ahhoz, hogy folyamatosan megfeleljenek a szabványoknak. Az alkalmazások állandó fejlesztése számos iparág esetében biztosítja, hogy a jövőben is bővüljön a megfelelési tesztek köre. Például olyan területek számára mint a repülőgép- és gépjárműgyártás, az élettudományok, az egészségügy, illetve az élelmiszer- és italgyártáshoz kapcsolódó hőkezelési iparág. Az alkalmazások idővel bármely eszközön és operációs rendszeren keresztül elérhetőek lesznek a világ minden pontján.

 

Az EOS-szoftverek az IIoT- (Industrial Internet of Things, ipari dolgok internete) és az Ipar 4.0-alkalmazások számára kifejlesztett technológiákat használják. Javítják a költséghatékonyságot, és előre kiszámítható karbantartást tesznek lehetővé, ami növeli a vállalatok versenyelőnyét. Számos más, teljes cserét igénylő megoldással ellentétben ezek természetesen illeszkednek a már használt folyamatokba, így a technológia egyszerűen használható a meglévő környezetekben.

 

EOS a kis-, nagy- és több telephellyel rendelkező vállalkozások számára

„Az EOS-eszközök teljes mértékben méretre szabhatók, így a kisebb gyártóvállalkozások, illetve a nagyobb, több telephellyel rendelkező vállalatok számára egyaránt alkalmazhatók. Biztonságos, intelligens és hatékony módszert kínálnak az üzemszintű feladatok kezelésére, mellyel a felhasználók rövid idő alatt átalakíthatják az adatokat a számukra szükséges információvá – pontosan ez az ipari dolgok internetének a lényege” – mondta Christopher Ashworth, az Eurotherm by Schneider Electric alelnöke és ügyvezető igazgatója.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már készülhetünk a 2020-as Szabadság Szigetére

Érdemes beírni a naptárba: 2020. augusztus 5-én indul az év legjobb hete, a Szabadság Szigetén. Aki a november 14-én déli 12 órától 24 órán át tartó “Szitizen Prime” akcióban vásárol bérletet a jövő évi Szigetre, nem csupán a legolcsóbban válthat hetijegyet, de exkluzív ajándékcsomagot is kap, a környezettudatosság jegyében.

2019. november 13. 11:30

A természetes fény és a beépíthető lámpák

A természetes fény lételemünk, pozitívan hat testi-lelki jóllétünkre. Nincs is szebb egy csodálatos napkelténél, mely beragyog otthonunk ablakán. A reggeli napfény képes az egész napunk hangulatát pozitívan befolyásolni. Viszont az évszakok és az időjárás váltakozása miatt sajnos nem érheti mindig kellő (nap)fény lakásunkat. Ezért is fontos nagy hangsúlyt fektetnünk a természetes és a mesterséges fények egyensúlyára. 

2019. október 16. 20:46

Az ideális őszi, otthoni program

Itt a zordabb, esős idő, tagadhatatlanul megérkezett az ősz. Még a gyerekek nagy kedvencét, a pocsolyákban való ugrálást is meg lehet unni egyszer. Ilyenkor a hűvös kinti program után nincs is jobb, mint a meleg szobában leülni és társasozni egy nagyot. Mikor a család apraja-nagyja összegyűlik, kezdődhet a maratoni társas party.

2019. október 16. 15:14

Sminkelés állatkísérletektől mentes készítményekkel

A The Body Shop egyértelműen elkötelezett az igazán fontos dolgok mellett. Ennek megfelelően az általuk forgalmazott valamennyi smink készítmény teljes egészében mentes az állatkísérletektől.

2019. október 16. 13:12

Brit Care kutyaeledel

A rohanó világ és a modernizáció nemcsak minket, embereket érint olykor negatívan, hanem házi kedvenceinket is. Korunk népbetegségei – a keringési- és szívpanaszok, a daganatos megbetegedések vagy a cukorbetegség – visszavezethetők a stresszes életmódra. Gyógyításuk pedig sajnálatos módon sok esetben nem lehetséges, vagy nagy költségekkel jár.

2019. október 15. 18:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44
online sportfogadás