Innováció a feldolgozóipar minden szintjén

A Schneider Electric bemutatta az optimális termelékenységet és problémamentes felülvizsgálatokat nyújtó új, digitális eszközeit

forrás: Prím Online, 2016. július 28. 09:18

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője bemutatta új szoftverszolgáltatását, az Eurotherm Online Services-t, amelyet annak érdekében fejlesztett ki, hogy előmozdítsa az innovációt a feldolgozóipar minden szintjén.

A kalibrációs tanúsítványok és a megfelelőségi állapot ellenőrzésére szolgáló integrált, online platformként és felügyeleti eszközként az EOS automatizált, digitalizált folyamatot kínál a kritikus fontosságú adatok figyelemmel követésére a kezdetektől, egészen a legfelső szintekig. 

 

„Az iparágak globális szintű digitalizálása olyan megoldásokat követel meg, melyek új lehetőséget nyújtanak a műveletek átfogó, vállalati szintű szabályozásához. Az ügyfeleknek emellett új alkalmazásokra és szoftverekre van szükségük, melyekkel jókor, jó helyen nyújthatnak valós idejű információkat. Ezen növekvő igények kielégítése érdekében a Schneider Electric digitalizált és összekapcsolt, az energiamenedzsment és az automatizálás átformálását segítő technológiák új kínálatát mutatta be. Az EOS az egyik kiemelt fontosságú szolgáltatásunk. Az új, felhőalapú rendszer lehetővé teszi a feldolgozóipar számára, hogy a berendezéseiket érintő megfelelőségi eljárások és tervek automatizálásával csökkentse papíralapú folyamatait, biztonságosabb, hatékonyabb és fenntarthatóbb műveletekkel felváltva azokat” – nyilatkozta Jean-Pascal Tricoire, a Schneider Electric elnök-vezérigazgatója.

 

Az online EOS Advisor például egy tervezőeszköz, amely lehetővé teszi a berendezések és a személyzet hatékonyabb felügyeletét, az EOS eCAT táblagép-alkalmazás pedig egy biztonságos, mobilkészülékekkel is kompatibilis eszköz, ami segíti a kalibrációs folyamat hatékonyságát, miközben kiküszöböli a papíralapú nyilvántartási rendszerek hátrányait.  

 

A megfeleléskezelés átformálása a feldolgozóiparban

A felhőalapú szoftverszolgáltatások mindent forradalmasítottak, a taxibérléstől kezdve az informatikai és pénzügyi szolgáltatásokon át az emberi erőforrások területéig. Most az ipari automatizáláson a sor, és a Schneider Electric az innováció útját járva rugalmas, biztonságos és hatékony ipari folyamatokat teremt. Az EOS remek példa erre, hiszen összekapcsolja a szolgáltatókat a végfelhasználókkal, és digitalizálja a folyamatokat a tervezéstől az ellenőrzésig.

 

 

Digitális eszközök toll és papír helyett

A megfelelés és a kalibrálás kezelése költséges és időigényes lehet. A feldolgozóipar számos ágazata a mai napig kézzel írt dokumentumokra támaszkodik ezek kezeléséhez. Mindez olyan hibákhoz és adatvesztéshez vezethet, amire rosszabb esetben csak egy audit során derül fény. 

 

Az Eurotherm by Schneider Electric munkatársai a saját bőrükön is megtapasztalhatták, amikor a kalibrációs nyilvántartások korszerűtlensége miatt egyik ügyfelük majdnem elveszítette többmilliós szerződéseit. Az EOS eseményütemezési megoldásai gondoskodnak arról, hogy egyetlen megfelelési teszt se maradjon ki, ami segíti a termelékenység optimalizálását és az auditok problémamentes lefolyását.

 

Digitális megfelelés szabályozott iparágak számára

Mint oly sok területen, a megfeleléskezelés jövője is a digitalizáció. Az EOS minden olyan iparágban alkalmazható, ahol a rendszeres tesztelés elengedhetetlen ahhoz, hogy folyamatosan megfeleljenek a szabványoknak. Az alkalmazások állandó fejlesztése számos iparág esetében biztosítja, hogy a jövőben is bővüljön a megfelelési tesztek köre. Például olyan területek számára mint a repülőgép- és gépjárműgyártás, az élettudományok, az egészségügy, illetve az élelmiszer- és italgyártáshoz kapcsolódó hőkezelési iparág. Az alkalmazások idővel bármely eszközön és operációs rendszeren keresztül elérhetőek lesznek a világ minden pontján.

 

Az EOS-szoftverek az IIoT- (Industrial Internet of Things, ipari dolgok internete) és az Ipar 4.0-alkalmazások számára kifejlesztett technológiákat használják. Javítják a költséghatékonyságot, és előre kiszámítható karbantartást tesznek lehetővé, ami növeli a vállalatok versenyelőnyét. Számos más, teljes cserét igénylő megoldással ellentétben ezek természetesen illeszkednek a már használt folyamatokba, így a technológia egyszerűen használható a meglévő környezetekben.

 

EOS a kis-, nagy- és több telephellyel rendelkező vállalkozások számára

„Az EOS-eszközök teljes mértékben méretre szabhatók, így a kisebb gyártóvállalkozások, illetve a nagyobb, több telephellyel rendelkező vállalatok számára egyaránt alkalmazhatók. Biztonságos, intelligens és hatékony módszert kínálnak az üzemszintű feladatok kezelésére, mellyel a felhasználók rövid idő alatt átalakíthatják az adatokat a számukra szükséges információvá – pontosan ez az ipari dolgok internetének a lényege” – mondta Christopher Ashworth, az Eurotherm by Schneider Electric alelnöke és ügyvezető igazgatója.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fedezze fel Amerikát otthonról!

Mindig is egy nagy amerikai körutazásról álmodozott? Most itt a lehetőség! Persze nem azt mondjuk, hogy kezdjen csomagolni a koronavírus-járvány kellős közepén. Valójában az otthonából, de még a kanapéjáról sem kell kimozdulnia ahhoz, hogy virtuális sétát tegyen az USA legjelentősebb múzeumaiban vagy nemzeti parkjaiban. Ingyenes online túrát kínál például a Fehér Ház, a Disneyland és számos állatkert is. Sőt, a helyzetre való tekintettel jelenleg élő közvetítésekkel kedveskedik a közönségnek a New York-i Metropolitan Opera. A Discover America Hungary összegyűjtötte a legizgalmasabb, teljesen ingyenesen elérhető virtuális programlehetőségeket.

2020. április 7. 11:41

Április 5-én indul a ROAD MOVIE GUIDE – Tillával

Tavaly indult útjára a ROAD MOVIE sorozat, amely keretében a legnépszerűbb hazai előadók dalokkal és klipekkel mutatják be a számukra fontos városokat, tájakat. Az első öt dal mindegyike siker lett azóta. Ezekhez mind készült egy-egy önálló riportfilm is, amelyekben Tilla a zenekarokkal-előadókkal közösen mutatja be az érintett helyeket. A szobafogság idején itt az alkalom, hogy otthonunkból legalább virtuálisan körbejárjuk Magyarországot. A “ROAD MOVIE GUIDE Tillával” a Maradj Otthon! Fesztivál Facebook oldalán április 5-én 18 órakor a Bagossy Brothers Company-val indul és öt héten át vasárnaponként jelentkezik majd.

2020. április 3. 19:35

Indul a MARADJ OTTHON! FESZTIVÁL

Szinte az összes, jelentősebb hazai fesztivál, számos klub és igazán fontos koncerthelyszín közösen mozgósítja a hazai művészvilágot. Arra buzdítják a zenészeket, popsztárokat, előadókat, hogy a következő hetekben-hónapokban aktívan vegyenek részt a “MARADJ OTTHON!” kampányban. Közösen indítják el a virtuális “MARADJ OTTHON! FESZTIVÁL”-t, amely a Facebookon arra ösztönzi a közönséget, hogy vegyék komolyan az előírásokat és maradjanak otthon.

2020. március 21. 19:05

Civileket a Szigetre

Az idei évben is jelentkezhetnek a Szigetre azon civil szervezetek, melyek tevékenysége kapcsolódik a fesztivál Love Revolution filozófiájához és az erre épülő programok tematikájához. Az augusztus 5-11-ig tartó fesztiválra várják a szervezők a fiatalokat foglalkoztató témákban dolgozó, interaktív, többnyelvű programokkal szolgáló szervezetek jelentkezését. A civil Szigeten résztvevő szervezetek a saját tevékenységük megismertetésén túl a civilek közéleti szerepvállalásának fontosságára is felhívják a figyelmet.

2020. február 18. 19:15

Elkészült az ország legfrissebb randitérképe

Az elmúlt évben a teljes magyar lakosság közel 4%-a használt különböző internetes tárkereső szolgáltatásokat, akár weboldal, akár mobilalkalmazás formájában. Ez azt jelenti, hogy az egyedülállók harmada-negyede próbált meg társat találni az internet segítségével.

2020. február 14. 09:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Már elérhetők az államilag támogatott kurzusok a Codecoolnál

2020. április 7. 16:51

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55
online sportfogadás