Jelentős beruházással bővíti hálózatának kapacitását a UPC

Új helyre költözött az országos irányítóközpont

forrás: Prím Online, 2016. július 28. 15:54

Új épületbe költözött a UPC Magyarország hálózatának irányítóközpontja. A hazai szélessávú optikai hálózat főhadiszállását több mint másfél éves előkészítést követően mozgatták át az új telephelyre. Az új fejállomással jelentősen növekszik a szélessávú UPC hálózat adatforgalmi kapacitása és biztonsága. Az ügyfelek a költözés közben is fennakadás nélkül használhatták a szolgáltatásokat.

Több millió eurós beruházással tovább fejlesztette az ország legtöbb végponttal rendelkező, 500 Mbit/s-os sebességre képes telekommunikációs hálózatát a UPC. Az évről évre növekvő adatforgalom és felhasználói elvárások miatt a UPC elérkezettnek látta az időt arra, hogy olyan hálózati kapacitást építsen ki, amely az eddigieknél is biztonságosabban tudja kiszolgálni a már meglévő, és a jövőbeli ügyfelek igényeit is. A fejlesztés legfontosabb mérföldköve a hálózat központjának, az országos fejállomásnak az átköltöztetése volt.

 

A fejállomás a vezetékes távközlési szolgáltató esetében stratégiai jelentőségű létesítmény. Olyan alapszolgáltatások mellett, mint a tévé, az internet, a vezetékes telefon és a mobil, számtalan fontos és kiegészítő szolgáltatást - mint például a videotár, a MyPrime, vagy a Horizon Go – is innen irányítanak. A fejállomáson futnak össze az országszerte több mint 300 települést, 1.6 millió háztartást összekötő, több ezer km hosszúságú, nagysebességű optikai hálózat szálai. Az itt található berendezések, szerverek jelentik a hálózat lelkét, az összes szolgáltatás alapját képező intelligenciát.

 

 

A költöztetéssel párhuzamosan megvalósított fejlesztésekkel a UPC jó előre felkészítette hálózatát a gigantikus mértékben növekvő internetes adatforgalom kiszolgálására. Az új fejállomáson a legmodernebb hálózati eszközöket helyezték üzembe, kiépítették az innovatív szolgáltatások biztonságosabb működéséhez szükséges rendszereket, illetve modernizálták az ügyintézést kiszolgáló IT rendszereket is. Ez utóbbi fejlesztés keretében a UPC belső folyamatait támogató IT infrastruktúra kapacitása háromszorosára növekedett.

 

A UPC hálózatának irányítóközpontját közel fél év alatt, éjszakánként és hétvégenként mozgatták át új helyére, a főváros XIV. kerületében található Ungvár utcába. A költöztetést úgy hajtották végre, hogy e miatt még csak részlegesen sem kellett  egyetlen távközlési szolgáltatást sem leállítani, így a UPC ügyfelei számára egy percre sem okozott zavart a művelet. A siker titka az alapos előkészítésben rejlett, amelyen közel 100 UPC-s szakember - technikusok, mérnökök és informatikusok - dolgozott másfél éven át. 

 

 

Székely Gábor a UPC Magyarország hálózati igazgatója elmondta, hogy az országos optikai kábelhálózat 700 négyzetméter alapterületű új központjában világviszonylatban is kiemelkedő kapacitású új berendezések találhatók, amelyek másodpercenként akár 24 Terabit adatot képesek továbbítani. „Ezt az elképesztő adatmennyiséget, amely közel ötvenszerese a korábbi fejállomás kapacitásának, úgy lehet elképzelni, mintha 3000 mozifilmet egyetlen másodperc alatt küldenénk át az egyik számítógépről egy másikra. Ekkora terhelés mellett a szerverek megfelelő hűtéséről is gondoskodnunk kell, ezért az új hálózati központunk hűtőkapacitása akkora teljesítményű, mint 100 klimatizált lakásé.” – tette hozzá érdekességként a szakember.

 

„Fejállomásunk költöztetése az eddigi legnagyobb műszaki beruházás a UPC Magyarország 18 éves története során. Most, hogy sikerült végrehajtanunk ezt az embert próbáló feladatot – amelyet ezúton is köszönök minden közreműködő kollégámnak – elmondhatom, hogy a UPC magyarországi infrastrukturája nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő lett. Ezzel egy újabb, jelentős lépést tettünk új és meglévő ügyfeleink egyre növekvő felhasználói igényeinek minél tökéletesebb kiszolgálása felé. Amellett, hogy 500 megabites átviteli sebességre is képes hálózatunk mostantól még megbízhatóbban működik, a megújult technológia segítségével ügyfélszolgálatunk is gyorsabban tudja kezelni a beérkező igényeket.” – nyilatkozta Magnus Ternsjö, a UPC Magyarország vezérigazgatója.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Maradjunk otthon – de játsszunk élőben!

A világjárvány második hullámának berobbanásával szinte minden országban korlátozásokat terveznek bevezetni, ami azt jelenti, hogy előbb-utóbb Magyarországon is változások lesznek. Négy fal között töltve az időt számos lehetőség van arra, hogy lekössük magunkat, szórakozzunk, vagy éppen olyasmit próbáljunk ki, amit eddig nem. Ez talán az egyik legjobb idő arra is, hogy kipróbáljunk egy-kettőt a legjobb élő kaszinó oldalak közül!

2020. szeptember 21. 16:41

Miért jobb az Eldorado, mint más piacterek?

A videojáték-piacok azok a helyek, ahol a világ minden tájáról érkező játékosok vásárolhatnak és eladhatnak játékon belüli pénznemeket, tárgyakat és fiókokat. Napjainkban a piacterek a pénzkeresés legjobb módját képviselik, mivel a játékosok értékes játékbeli tárgyaikat eladhatják azoknak a játékosoknak, akiknek szükségük van ezekre, és ebből meg is élhetnek.

2020. szeptember 21. 10:52

Szeptember 4-én érkezik az HBO GO-ra Ridley Scott sci-fi sorozata

Az HBO GO-ra érkező Ridley Scott sci-fi sorozat a nem is olyan távoli jövőben játszódik. Az emberiség kezdi uralma alá hajtani a világegyetemet. A gyarmatosítás korai szakaszában két android történetét követhetjük nyomon, akiknek az a feladata, hogy emberi gyerekeket neveljenek az egyik ismeretlen bolygón. A két androidnak – Apának és Anyának – komoly kihívással kell szembenéznie, amikor a növekvő kolóniát széteséssel fenyegeti egy vallási konfliktus. Az emberek hitének ellenőrzésre nehéz és hálátlan feladat.

2020. augusztus 19. 12:20

STRAND Fesztivál helyett SzabadSTRAND lesz Zamárdiban

Ma már tudjuk, hogy egyetlen zenei fesztivál se valósulhat meg 2020-ban itthon úgy, ahogyan megszoktuk, ahogyan vártuk. Ez alól a MOL Nagyon Balaton keretében tervezett zamárdi STRAND Fesztivál sem kivétel, amely augusztus 18-tól várta volna a közönséget. A szervezők SzabadSTRAND címmel az eredeti helyszínen, augusztus 19-22. között várják programokkal a közönséget. 

2020. augusztus 18. 20:13

Három dokucsatornát nyit meg nyár végén a UPC Direct

A UPC Direct a Viasat World médiavállalat három csatornáját is elérhetővé teszi minden előfizetőjének 2020. augusztus 14. és 31. között, így az adrenalinfüggők a Viasat Explore, a múlt kedvelői a Viasat History, a természetkedvelők pedig a Viasat Nature műsoraival – köztük számos premierrel – búcsúztathatják a nyarat. 

2020. augusztus 15. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás