Egyszerűsített kliensszolgáltatás kifejezetetten a kkv szektornak

forrás: Prím Online, 2016. augusztus 2. 10:15

A menedzselt szolgáltatás formájában nyújtott VCS (Virtual Client Services) Hyperscale Appliance bevezetésével a Fujitsu cégmérettől függetlenül, minden vállalat számára elérhetővé teszi az asztali gépes és alkalmazás-virtualizáció előnyeit.

A versenyképes árú megoldás egyszerűsíti a nagy teljesítményű virtuális számítástechnika üzemeltetését. A Fujitsu VCS Hyperscale Appliance szolgáltatáscsomag tartalmazza a virtuális kliensszolgáltatások gyakorlati megvalósításához szükséges összes hardver- és szoftvereszközt, továbbá az automatizációs szakértelmet is.

 

A VCS egyszerű, skálázható és reagálókész módszert biztosít a szervezetek számára a dolgozóknak szükséges asztali gépes és alkalmazásszolgáltatások nyújtásához. A felhasználók bármilyen számítástechnikai vagy mobileszközről, bármilyen helyszínről, a világ bármely pontján rugalmasan, kényelmesen és biztonságosan hozzáférnek személyre szabott asztali gépükhöz, alkalmazásaikhoz és adatfájljaikhoz. Eközben az IT-vezetőknek sem kell aggódniuk, hiszen a biztonságos adatközpont által tárolt céges adatok soha nem másolódnak noteszgépekre, PC-kre vagy mobilkészülékekre.

 

Bár a nagyvállalatok már rég felismerték a VCS előnyeit, számos kis- és középvállalat mindeddig vonakodott a hagyományos VCS-megoldások használatától, mivel drágának és nehézkesen bevezethetőnek tartotta őket. A Fujitsu erre a problémára reagálva dolgozta ki új menedzselt szolgáltatását, amely megkönnyíti és felgyorsítja az új technológia használatba vételét. A szolgáltatás rövid időn belül bevezethető a rendszerbeállítást egyszerűsítő, automatikus szkriptekkel, amelyek feleslegessé teszik az egyedi kódok írását. 

 

A Fujitsu a hagyományos VCS-filozófiára jellemzőnél költséghatékonyabb személettel dolgozta ki az új megoldást. Ez részben az Atlantis Computing Altantis USX szoftverének integrálásával érte el. Így csökkent a hardverköltség, és bővíthetőbb, hibatűrőbb, szoftveresen definiált tárolóplatform jött létre. A használatot optimalizálja, hogy a rendszer virtuális tárolókötetek formájában, bármely alkalmazás számára elérhető tárolócsoportokat (poolokat) alakít ki. Az Atlantis USX a licencköltséget is mérsékli, mivel működését a népszerű Citrix XenDesktop szoftvercsomaghoz tartozó Citrix XenServer hypervisor támogatja. 

 

 

A Fujitsu sokéves VCS-szakértelmének hasznosítása 

A Fujitsu új szolgáltatása kiaknázza a társaság sokéves szakértelmét a nagy rugalmasságot igénylő VCS-megoldások tervezése és szállítása terén. Minden egység max. 500 felhasználót támogat, és négy célgép összekapcsolásával az ügyfelek akár 2000 asztal gép támogatásához is egyszerűen és rugalmasan skálázhatják a platformot.

 

Karyn Jeffery, a Fujitsu alelnöke és globális menedzselt infrastruktúra-szolgáltatási divíziójának végfelhasználói szolgáltatásokért felelős vezetője elmondta: „A Fujitsu virtuális kliensszolgáltatási piacon szerzett kiterjedt szakértelmére támaszkodva most alacsonyabb áron biztosítjuk a kisebb szervezeteknek a Citrix XenDesktop virtualizációs technológia minden előnyét. Automatikus szkriptjeinkkel az üzembe állítást is megkönnyítjük, az értékteremtést pedig felgyorsítjuk számukra. Hogy mi a végeredmény? Az asztali gépes működést és az adatkezelést támogató, rendkívül versenyképes és biztonságos, nagyvállalati szintű VCS Hyperscale Appliance menedzselt szolgáltatás.” 

 

Bob Davis, az Atlantis Computing marketing vezérigazgató-helyettese hozzátette: „A VDI és a hosztolt megosztott alkalmazások egyre népszerűbbek az IT-szervezetek körében, mivel megfelelnek annak az erősödő elvárásnak, hogy bármikor, bárhonnan és bármilyen eszközről hozzá lehessen férni az adatokhoz és az alkalmazásokhoz. A Fujitsu új megoldása az Atlantis szoftveres képességeit hasznosítva optimalizálja az adattárolást, és lehetővé teszi a virtuális asztali gépek és alkalmazások számára, hogy a fizikai PC-knél gyorsabban és költséghatékonyabban működjenek, és ezáltal kifogástalan használati élményben részesítsék felhasználóikat. A Fujitsu és az Atlantis közös megoldása különösen az all-flash adattárolás terén mérsékli a költségeket. Segítségével a szervezetek megvalósíthatják a felhasználói élmény, a rugalmasság és a biztonság optimális egyensúlyát.”

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elindult a Magyar Klímacsereprogram

A minden negyedik magyar háztartásban megtalálható klímaberendezések közül a nagy energiafogyasztásúak cseréje még gyorsabban térülhet meg a Magyar Klímacsereprogram segítségével.

2023. október 2. 16:53

Minden második rendelést csomagautomatába kérnek a Vaterafutáron

A magánszemélyek közötti értékesítés hazai szintlépését mutatja, hogy a Vatera saját, a piactéren vásárolt tételek biztonságos és gyors továbbítását biztosító Vaterafutár szolgáltatásán keresztül minden második feladott csomag már valamelyik csomagautomatán keresztül jut el új tulajdonosához. A legtöbben könyvet és ruhát küldenek ezen a módon, de rengeteg zenei CD és DVD-film talál új gazdára automatán keresztül – sokan gyűjtői pénzérmét vagy háborús relikviákat is az átvétel e kényelmes módján veszik át.

2023. október 2. 12:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38