Minden eddiginél fejlettebb védelmet nyújt a Dell SonicWALL OS 6.2.6 verziója

forrás: Prím Online, 2016. augusztus 4. 07:59

A SonicWALL használói szerint a hálózatuk biztonsága rendkívüli mértékben nőtt a SonicWALL Capture Advanced Threat Protection Service technológiai előzetesének használata során.

A SonicOS 6.2.6 firmware bejelentésével pedig a SonicWALL Capture lett az iparágban az első olyan többmotoros sandbox, amelynek segítségével az ügyfelek blokkolhatják a gyanús fájlokat, amíg a biztonsági elemzés lezajlik. Emellett a SonicOS 6.2.6 olyan fejlett tartalomszűrési szolgáltatással is rendelkezik, amelynek segítségével a szervezetek könnyen érvényesíthetnek védelmi és termelékenységi házirendeket, így szabályozhatják a hozzáférést a helytelen vagy felesleges webes tartalmakhoz.

 

A SonicOS 6.2.6-os SonicWALL Capture megvédi a felhasználókat napjaink legfejlettebb fenyegetéseivel szemben, ideértve a nulladik napi támadásokat is. Az új megoldás a SonicWALL TZ, NSA és a SuperMassive 9000 sorozatú tűzfalakkal használható.

 

A rosszindulatú kódok írói kifejlesztettek olyan megoldásokat, amelyekkel a kártevők észlelik a meglévő sandboxokat, így el tudják kerülni, hogy azok felfedezzék őket. A SonicWALL Capture három, technológiailag különböző, felhőalapú fenyegetéselemző sandbox-motorral veszi fel a harcot a hasonló technikák ellen. Ezzel a megoldással szinte lehetetlenné válik, hogy egy kártevő észrevétlen maradjon. A Capture emellett számos különböző méretű és típusú fájl fogadására képes, és úgy is konfigurálható, hogy blokkolja a gyanús fájlok belépését a rendszerbe, amíg a biztonsági elemzés folyamatban van. 

 

„Az új SonicWALL Capture ismét egy kulcselem abban a biztonsági eszközcsomagban, amely segít megbirkózni a nap mint nap ránk váró kihívásokkal. Mintha lenne egy partnerünk, aki velünk együtt küzd a rendszerünk biztonságának megőrzéséért. Mivel megakadályozza, hogy a rendszerünkbe a rosszindulatú fájlok lépjenek be, ügyfeleinknek és nekünk is nagyobb biztonságot nyújt az új kártevőkkel szemben, már azok megjelenésétől kezdve.” – mondta el Angel Torres, a Credit Services, Inc. informatikai igazgatója.

 

 

SonicWALL Content Filtering Service 4.0: jobb teljesítmény, egyszerűbb használat

A SonicOS 6.2.6 verziójában elérhető új SonicWALL Content Filtering Service 4.0-s verziójával az informatikai szakemberek védelmi és termelékenységi házirendeket alkalmazhatnak, így blokkolhatják a hálózaton a nem odaillő, illetve illegális webes tartalmakat. Főbb újdonságai:

  • Blokkolás felülbírálata, sávszélesség-felügyelet és műveletek jóváhagyása – A CFS 4.0 a már meglévő engedélyezési és blokkolási módszerek mellett lehetővé teszi a blokkolás felülbírálatát (passphrase), a sávszélesség-felügyeletet és a műveletek jóváhagyását. Így a rendszergazdák részletesebben szabályozhatják az önálló domain kategóriákat. Ez az öt módszer házirendi szinten konfigurálható (szemben az általános beállítással). Így például az oktatási intézmények iskolánként, osztályonként vagy épp felhasználói csoportonként is egy tűzfal mögött szabhatják testre az oktatási anyagot. A tanárok és az informatikai rendszergazdák pedig hatékonyabbá és élménytelibbé tehetik az oktatást.
  • Korlátozott mód a YouTube-on – A szülői felügyelet funkcióhoz hasonlóan működő korlátozott YouTube mód meggátolja a nem megfelelő tartalmak keresését a YouTube-on. A megoldás a YouTube jogvédett technológiájára épül.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Volt nincs, buli van

Idén a járvány miatt elmaradt a Telekom VOLT Fesztivál, a szervezők azonban nem hagyják magukra a fesztiválhangulatra vágyó fiatalokat. A soproni gigarendezvény helyett a VOLT és a Telekom olyan Minifesztiválok megvalósítását támogatja, ahol ugyan szűkebb körű a részvétel, ám az exkluzív fellépők mellett a hamisítatlan VOLT-feelinget és az élmények megosztását fejlett digitális megoldások is segítik.

2021. július 22. 12:48

A maximumot várja magától a Team Black Jack

Már csak néhányat kell aludniuk a vitorlássport szerelmeseinek, hogy július 22-én elstartoljon a sportág legendás hazai eseménye, az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj. A versenynek nagy reményekkel vág neki a több évtizedes tapasztalattal rajthoz álló Team Black Jack, mely 2021-ben a Wallis Motor teljes támogatásával törhet a dobogó tetejére. A BMW és a MINI vezető hazai márkakereskedője ebben a csapatban mindent megtalált, amire az üzleti életben értékként tekint: eltökéltséget, kitartást, versenyszellemet és mindenekelőtt győzni akarást. A közös cél: elsőnek lenni.

2021. július 21. 15:59

Töltőkábelek – mi történik, ha megrágta a kutya?

Ma már szerencsére minden eszközhöz, amit tölteni szükséges, tudunk vásárolni extra töltőkábelt, ha esetleg véletlenül elvágnánk vagy megrágná a házi kedvencünk. Találunk a piacon egyedileg az eszközünkre szabott kábelt, de léteznek már univerzális megoldások is.

2021. június 14. 15:56

Megkérdőjezelődött a trójai faló mítosza

A trójai faló legendáját szinte mindenki ismeri: egy gigantikus, fából készült építménybe katonák bújnak, hogy az éj leple alatt kimásszanak a Trója falai mögé bevontatott „ajándékból”, majd társaikat beengedve percek alatt eldöntik a tíz évig húzódó csata menetét. De vajon valóban így történt? Tényleg egy lovat formált az építmény, a valóságban is így dőlt el a csata, vagy mindez csak mítosz? A Viasat History legújabb, A trójai faló rejtélye című dokumentumfilmje 2021. május 23-án vasárnap 21 órától szakértők segítségével igyekszik megfejteni a rejtélyt és felgöngyölíteni Homérosz költeményeinek valódi jelentését.

2021. május 22. 10:31

Jár neked a legjobb! - Nézzük, mi újdonság van a napelem piacán!

Rengeteg újdonságot láthatsz, hiszen a megújuló energia fejlődése nem egyszerűen csak biznisz, hanem egy lehetőség arra, hogy elkerüljük a klímaválságot és megőrizzük a fenntartható, élhető bolygónkat a jövő generációk számára.

2021. május 13. 11:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20