Még lehet jelentkezni a leggyorsabban növekvő technológiai cégek versenyére

forrás: Prím Online, 2016. augusztus 5. 07:35

Augusztus 14-ig lehet még jelentkezni a Deloitte Technology Fast 50-re, amely ebben az évben is a közép-európai régió leggyorsabban növekvő technológiai vállalatait rangsorolja. Idén először ráadásul különdíj kategóriát is hirdettek a leginnovatívabb technológiai fejlesztéssel jelentkező cégek körében.

A Deloitte által évente lebonyolított Technology Fast 50 verseny 2016-ban is Közép-Európa leggyorsabban növekvő technológiai cégeit a megelőző négyéves időszak során elért árbevétel-növekedésük alapján rangsorolja. A megmérettetést a Deloitte 17 éve megszakítás nélkül, minden évben meghirdeti Közép-Európa országaiban: Albániában, Bosznia-Hercegovinában, Bulgáriában, Horvátországban, Csehországban, Észtországban, Magyarországon, Koszovóban, Lengyelországban, Lettországban, Litvániában, Macedóniában, Moldáviában, Montenegróban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában és Szlovéniában. A 2016-es rangsor összeállítása során a 2012 és 2015 közötti árbevétel-adatok kerülnek majd felhasználásra.

 

 „A Szállás.hu tavalyi dobogós helyezése után izgatottan várjuk az idei jelentkezők eredményeit. Reméljük, hogy  idén még a tavalyi négynél is több magyar cég kerül majd a listára, és végül talán a dobogóra. A hagyomány szerint a verseny három kategóriában kerül megrendezésre, idén először azonban különdíjjal jutalmazzuk a legforradalmibb, piacformáló innovációval nevező vállalatot” – emelte ki Csűrös Balázs, a Deloitte Tanácsadás üzletágának partnere.

 

Fast 50

Ahhoz, hogy egy társaság felkerülhessen az összesített Fast 50 ranglistára, az alábbi feltételeknek kell megfelelnie:

  • 2012 és 2015 között minden évben legalább 50 000 eurós éves árbevételt kellett produkálnia
  • Székhelyének valamely közép-európai országban kell lennie (Albániában, Bosznia-Hercegovinában, Bulgáriában, Horvátországban, Csehországban, Észtországban, Magyarországon, Koszovóban, Lengyelországban, Lettországban, Litvániában, Macedóniában, Moldáviában, Montenegróban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában vagy Szlovéniában)
  • Saját fejlesztésű technológiával kell rendelkeznie
  • Tulajdonosi szerkezetében nem szerepelhetnek stratégiai jelentőségű vállalatok többségi tulajdonban lévő leányvállalatai

 

A győztesek kiválasztása a 2012 és 2015 közötti négyéves időszakban elért százalékos árbevétel-növekedési ütem alapján felállított rangsor szerint történik.

 

 

Rising Stars

A „Rising Stars” kategóriában olyan ígéretes, „újonc” vállalkozások indulhatnak, amelyek túl fiatalok ahhoz, hogy megfeleljenek az összesített rangsorban való szerepléshez szükséges feltételnek, mely szerint legalább három éve működnie kell a cégnek. 

 

Az ilyen vállalkozások esetében feltétel, hogy legalább három, de legfeljebb négy éve működjenek, árbevételüknek pedig az elmúlt három év mindegyikében (2013 és 2015 között) 30 000 eurót kellett meghaladniuk. Ettől eltekintve azonban ugyanazok a feltételek érvényesek erre a kategóriára is, mint az összesített Fast 50 rangsorra.

 

Big 5

A ranglista „Big 5” kategóriájában olyan, gyorsan fejlődő nagyvállalatok részesülhetnek elismerésben, amelyek az elmúlt négy év során kiemelkedő növekedést produkáltak. 

 

Ahhoz, hogy egy cég ebben a kategóriában indulhasson, ugyanazoknak a kritériumoknak kell megfelelnie, mint az összesített Fast 50 rangsor esetében, azzal az egyetlen kivétellel, hogy ez esetben a legutóbbi vizsgált évben, vagyis 2015-ben elért éves árbevételnek 25 millió eurót kell meghaladnia.

 

Díjazzák a leginnovatívabb technológiát is

Az idei Fast 50 program újdonsága a leginnovatívabb technológiai fejlesztéssel rendelkező cég különdíja. A független zsűri ebben a kategóriában olyan győztest választ, amely egyedi és innovatív terméke vagy szolgáltatása forradalmi hatást gyakorolt a piacra, esetleg teljesen átalakította a korábbi működési modellt. 

 

Az idei verseny jelentkezési határideje tehát 2016. augusztus 14., a rangsort a Deloitte 2016 negyedik negyedévében fogja közzétenni.

 

Az online regisztrációs űrlap a regionális Technology Fast 50 verseny weboldalán, a www.deloitte.com/fast50ce címen érhető el. 

 

A feltételeket teljesítő jelentkezők automatikusan részt vesznek a Deloitte Technology Fast 500 EMEA szintű megmérettetésén is.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Samsung európai felmérése rámutat a telefontöltés társadalmi szerepének átalakulására

A mobiltelefonok ma már sokkal többet jelentenek a felhasználók számára egyszerű kommunikációs eszköznél. A Samsung nemzetközi kutatása alapján az európai emberek erősen kötődnek a készülékükhöz és tartanak akkumulátorának lemerülésétől. Ilyen helyzetben a válaszadók 35 százaléka a pénznél is jobban örülne a felajánlott töltésnek.  

2019. október 22. 15:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37
online sportfogadás