Európa nagy része itt lesz a Szigeten és hozzák a mobilalkalmazásaikat is

forrás: Prím Online, 2016. augusztus 6. 11:20

Az idei Szigetre idén is rekordszámú látogatót várnak a szervezők. Európa egyik legnagyobb fesztiválja töretlen népszerűségnek örvend a külföldiek körében, sokan érkeznek Nagy-Britanniából, Hollandiából és Franciaországból.

Összeszedtük azokat a legnépszerűbb alkalmazásokat, amelyeket kifejezetten ezek a nemzetek használnak és a Szitizenek számára is hasznosak lehetnek, ha nemzetközileg is ismerkedni szeretnének egymással.

 

Randik és kihagyott helyzetek a britektől

A britek körében is népszerűek a társkereső alkalmazások. Ha neked is eleged van a chatelésből, akkor érdemes kipróbálnod a HowAboutWe alkalmazást. A hagyományos adatlap töltögetés helyett arra buzdítja a párkeresőket, hogy az ismerkedést kezdjék rögtön egy igazi randival. A HowAbouWe olyan embereket hoz össze, akik hasonló válaszokat adnak a feltett kérdésekre, például a „Mit tennél ha megnyernéd a lottót?” vagy „Hogyan töltenél egy tökéletes vasárnap estét?”. A Sziget, ahol hasonló ízlésű, stílusú emberekkel lehet találkozni, tökéletes helyszín az app kipróbálására. 

 

 

A Szigeten könnyen előfordulhat, hogy egy átbulizott éjszaka után megtalálod életed szerelmét, de mire telefonszámot cserélnétek, elveszted őt anélkül, hogy bármit is tudnál róla. Ha nem tudod elfelejteni az angol srác akcentusát vagy a brit csaj mosolyát, akkor a Whatifi alkalmazás mindenképp neked való. A szigetország felhasználóinak körében népszerű app segít megtalálni azokat az embereket, akik előző nap ugyanazon az eseményen, koncerten, buliban vettek részt, mivel automatikusan becsekkolja őket a helyszínekre, így másnap könnyebben megtalálhatják egymást. 

 

 

Kulisszatitkok a bulizáshoz és elszámolás holland módra

Hollandiában a Party with a Local alkalmazásnak nagy sikere van a külföldi diákok és turisták körében, mivel olyan hollandokkal ismerkedhetnek meg és aztán bulizhatnak együtt, akik valóban ismerik a bennfentes helyeket. Most azonban fordul a kocka, hiszen a Szigeten a magyar bulizók azok, akik hazai pályán mozognak, így megoszthatják a legjobb „Szigetes” tippeket a külföldi fesztiválozókkal. 

 

 

A Wiebetaaltwat is egy nélkülözhetetlen holland alkalmazás, amely elsősorban baráti társaságok számára lehet igazán hasznos. Az app segít a közös buli előtti bevásárlások, italozások, programok költségeit a résztvevők között szétosztani, így egyszerűen és gyorsan tudnak többen együtt fizetni. 

 

 

Franciacsók saját és mások részére

A Franciaországban népszerű Happn egy olyan társkereső alkalmazás, amely segít megragadni a lehetőséget, ha látnál valakit, akit nem mersz megszólítani. A francia csók azonban nem csak a párizsi kávéházakban valósulhat meg, mivel a telefon helymeghatározása alapján a Happn bárhol a világon megmutatja, hogy kik vannak a közelben, akik szintén párt keresnek. A francia alkalmazás jelzi, hogy kik azok akikkel gyakran futsz össze, vagy sokszor keresztezitek egymás útját, így az ismerkedést is megkönnyíti. 

 

 

A Hinge nemcsak a párkeresők körében arathat sikert, hanem azok kedvencévé is válhat, akik kerítőnőként szeretnék saját barátaikat összehozni. A Franciaországban kedvelt ismerkedési platform, a Facebook profilokon megosztott adatokon alapszik: a Hinge a Facebookon megosztott fotókat használja, amikor Facebook ismerősök ismerőseit segít egymással kapcsolatba hozni. 

 

Egy kis hazai

Ahhoz, hogy ezeket az alkalmazásokat a Szigeten is kipróbálhasd Európa nemzeteivel, belépőjegyre van szükséged. Ehhez nyújt segítséget egy magyar app, a Simple, ami a bejutást teszi egyszerűbbé és olcsóbbá. Spórolj 2000 forintot és hívd meg az új barátokat 2-3 sörre! A jegyet ráadásul nem kell kinyomtatnod, elég a telefonodat bemutatni a belépésnél. Ha parkolnál a környéken, vagy taxit hívnál, ebben is segít az app!

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39