Az Andersen Consulting új neve: Accenture

, 2001. augusztus 13. 16:59
2001. január elsejétől a nemzetközi vezetési és technológiai tanácsadó szervezet új márkanév alatt, Accenture-ként folytatja tevékenységét. A vállalat 2000. december 31. éjféltől nem használja tovább az Andersen Consulting nevet.
A névváltozás egy augusztusi, független választott bírói döntés következménye, amelyben a bíró az Andersen Worldwide és az Arthur Andersen ellen indított eljárás során az Andersen Consulting javára döntött. A döntés értelmében az Andersen Consultingnak a továbbiakban semmilyen kötelezettsége nincs az Andersen Worldwide-dal és az Arthur Andersennel szemben, ideértve a szétválás miatti fizetési kötelezettséget, azonban köteles 2000. december 31-ig új nevet felvenni.

Ian H. Armstrong, az Andersen Consulting magyarországi ügyvezető igazgatója a következőket tette ehhez hozzá: „Sokkal többet teszünk annál, mintsem egyszerűen csak nevet változtatunk. Újrapozicionáljuk cégünket, hogy jobban tükrözze új stratégiánkat, hogy a piac meghatározó szereplői legyünk. Tevékenységünk középpontjában egy olyan tanácsadó cég áll, amelynek hatalmas tartalékai vannak az iparági, technológiai szakértelem és stratégiai éleslátás terén. Mi több, egy sor új közös vállalatot hoztunk létre annak érdekében, hogy működő vállalatok hálózatát kialakítva, a legújabb üzleti megoldásokat fejlesszék ki és szállítsák ügyfeleinknek. Az egyre újabb technológiákban és üzleti megközelítésekben létrehozott fejlesztéseinkkel azonnali hozzáférést biztosítunk ügyfeleinknek az új gazdaság legújabb produktumaihoz. Újjászületésünk abban nyilvánul meg, hogy olyan szervezetté válunk, amely gyorsan ügyfelei rendelkezésére áll azoknak a különböző szolgáltatásoknak, betekintési lehetőségnek és technológiáknak a biztosításában, amelyre szükségük van a mai modern, versenycentrikus piacon.”

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09