IDC: A sokoldalú multifunkciós készülékek gyökeresen átalakítják a munkafolyamatokat

forrás: Prím Online, 2016. augusztus 8. 13:51

Az IDC tanulmánya szerint a legújabb multifunkciós készülékek mára jóval többek a papíralapú munkafolyamatokat kiszolgáló nyomtatóknál, és teljes körű, testre szabható dokumentumkezelési megoldásként működnek. Az MFP-k ezáltal hozzájárulnak a munkafolyamatok hatékonyságának növeléséhezés, ami az európai kis- és középvállalatok 67 százaléka számára kiemelkedő üzleti prioritás.

„A piaci lehetőségek útjában álló üzleti folyamatok? Költséghatékony nyomtatás és dokumentumkezelés sokoldalú multifunkciós készülékekkel” című tanulmány a munkafolyamatok hatékonyságának növelésével foglalkozik. A dokumentum megállapítása értelmében az európai kkv-k 67 százaléka számára a hatékony működés az egyik legfőbb üzleti prioritás. Ugyanakkor három vállalatból csupán egy gondolkodik azon, hogy miként kezelje a megnövekedett információmennyiséget napjaink egyre inkább digitalizálódó világában annak ellenére, hogy a felhőalapú szolgáltatások már megfizethető hozzáférést biztosítanak a legújabb technológiákhoz. 

 

A felmérés arra is rámutatott, hogy a jogi iratokkal kapcsolatos dokumentumkezelési kihívások megoldása időigényes, és éves szinten akár 20 százalékos munkavállalói teljesítménycsökkentést is eredményezhet, amely csaknem kéthónapnyi munkának felel meg. Ezt tetézi, hogy a felmérés szerint a kkv-k háromnegyede semmilyen biztonsági rendszert nem használ, ezért védtelen marad az olyan biztonsági kockázatokkal szemben, amelyeket a távoli elérés, a big data, a közösségalapú gazdaság vagy a felhő és hasonló, új technológiai jelenségek vetnek fel.

 

MFP-k: az üzleti növekedés motorjai

Az IDC tanulmánya szerint a multifunkciós készülékekben (MFP-k) elérhető funkciók hozzájárulnak a munkafolyamatok hatékonyságának növeléséhezés, és ezáltal gördülékenyebbé teszik a kkv-k üzleti tevékenységét. A tanulmány szerint: „A sokoldalú MFP-k funkciói kiterjesztik az eszközök felhasználási lehetőségeit az elsődlegesen papíralapú nyomtatásról és másolásról egy testre szabható, digitális dokumentumkezelési megoldásra, amellyel a vállalatok adatokat tudnak rögzíteni, a rendszerbe bevinni és megosztani.”

 

Az üzleti növekedés és a versenyképesség fenntartása érdekében a vállalatoknak komoly döntéseket kell hozniuk arról, hogy mely területekre fókuszáljanak és fektessenek be. A tanulmány ajánlása alapján azonban a drága üzletierőforrás-tervező (ERP) rendszerekre való átállás helyett először azt érdemes fontolóra venniük, hogy kisebb befektetésekkel testre szabják a munkafolyamatok kezeléséhez használt eszközeiket, amelyek megfelelő automatizálással már rövid távon is szervesen tudják támogatni a teljesítmény növelését.  

 

Az IDC felmérése szerint az MFP-k azáltal, hogy költség- és időhatékony munkafolyamatokat teremtenek, elősegítik a szabályozásoknak való megfelelést és a biztonság növelését, valamint a távoli munkavégzést és a költségcsökkentést, így kiindulási alapot jelenthetnek az üzleti növekedéshez. Ez különösen a kkv-k esetében rendkívül fontos, mivel az ő növekedésüket nagymértékben hátráltathatják a belső folyamatok, valamint a mobil munkavégzés és az erőforrások optimalizálásának kérdése, illetve kezelése. 

 

A sokoldalú multifunkciós készülékek mindemellett arra is lehetőséget biztosítanak a vállalatok számára, hogy hitelesítési eszközökkel szabályozzák a bizalmas adatokhoz való hozzáférést, és engedélyalapú elérés használatával védjék az ügyfelek adatait.

 

Automatizált munkavégzés OKI multifunkciósokkal

Az OKI MFP-i számos olyan funkciót tartalmaznak, amelyek egyszerűbbé teszik az információk rögzítését és feldolgozását, ezzel pedig hozzájárulnak az alkalmazottak gördülékenyebb munkavégzéséhez. Ezek a költséghatékony eszközök a fejlett szoftvereknek és technológiai háttérnek, valamint a nyílt platformnak köszönhetően problémamentesen integrálhatók a meglévő dokumentumkezelési folyamatokba. 

 

A tanulmány megállapításai szerint ezek a készülékek tökéletes választást jelentenek azon vállalatok számára, amelyek az üzleti folyamatok automatizálására szolgáló eszközöket használnak a munkavégzés hatékonyságának növeléséhez. Ez az európai kkv-k 70 százalékára jellemző. Ráadásul az OKI MFP-k rugalmas kialakításuknál fogva az üzleti növekedésének, valamint az új technológiai trendeknek megfelelően bővíthetők.

 

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ismét nő lett az Év Fiatal Vezetője

Negyvennél is több pályázó közül Paál Laura, a GE Global Operations IT vezetője lett az „Év fiatal vezetője – 2017” pályázat győztese, aki egyúttal a nagyvállalati kategóriát is megnyerte. A szervezők idén is hirdettek kategória-győzteseket a nonprofit, kkv-, közigazgatási és nagyvállalati kategóriákban. 

2018. február 22. 13:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Közel az idő, amikor már nem lesz kormány

2018. február 20. 13:25

Gyorsuló vágykeltők – Minden út a fogyasztáshoz vezet!

2018. február 8. 10:28

Stratégiai program indul a blokklánc és fintech fejlesztések ösztönzésére

2018. január 26. 15:12

E-kereskedelmi Körkép 2017

2017. december 28. 09:48
cloudappsportal.com