Íme, néhány érdekesség, nem csak Forrest Gump rajongóknak

A Paramount Tetőmoziba érkezik ma a filmklasszikus

forrás: Prím Online, 2016. augusztus 9. 06:33

A filmtörténelem egyik legnagyobb remekműve kedden este Budapest legmagasabban lévő mozijába érkezik. Jön Forrest Gump, a híres együgyű fickó és az ő feledhetetlen életbölcsességei. A programra hangolódásként, íme, néhány megdöbbentő tény a filmből, amelyeket a Paramount Tetőmozi legszemfülesebb nézői is felfedezhetnek majd.

Kedden este Budapest legmagasabban lévő mozijában, a Paramount Tetőmoziban a különleges filmélményt kedvelők Winston Groom regényének 1994-es amerikai filmváltozatát követhetik végig. A Tom Hanks által alakított Forrest Gump rendkívüli élményeivel, megunhatatlan karakterével és feledhetetlen mondásaival várja a mozi szerelmeseit. Elhangzik majd többek között az emlékezetes életbölcsesség is, amely szerint „az élet olyan, mint egy doboz bonbon, sosem tudhatod, mit veszel ki belőle”. 

 

A kívülről fújt híres mondatok mellett azonban a 6 Oscar-díjat kiérdemlő filmben fellelhető néhány kevésbé köztudott, érdekes szereplő és momentum is. Aki még nem fedezte fel ezeket, annak érdemes lesz odafigyelni például arra a jelenetre is, amelyben Forrest először buszozik az iskolába. Az utasok között ugyanis feltűnik egy kisfiú, aki a valóságban a rendező, Robert Zemeckis gyermeke, illetve egy vörös hajú kislány is, aki az alakításáért a legjobb színész Oscar-díját kiérdemlő Tom Hanks lánya, Elizabeth. A filmben egyébként Tom öccsét is felfedezhetik a szakavatottak: a sportos Jim Hanks a futós jeleneteknél segítette ki bátyját dublőrként.  

 

 

A Paramount Tetőmozi néző kedden este a filmben megjelenő, azóta híressé vált relikviákat is megcsodálhatják. A pad, amelyen Forrest sokat várakozott, ma a Savannah Történelmi Múzeumában áll, a rákászhajó a floridai Disneyworldben horgonyoz, Forrest pingpongütőjét pedig ugyanott, egy étterem falán állították ki. A Dan hadnagy által viselt nyaklánc azonban már a film forgatásakor történelmi emléknek számított, ugyanis a színész rokona valóban viselte azt a vietnami háborúban.

 

Az alkotásban feltűnő levelek és fotók kapcsán is meg lehet figyelni néhány érdekességet. Forrest Gump szerelmének, Jenny-nek a vezetékneve soha nem hangzik el a filmben, csupán a levelekből derül ki, hogy Curran-nak hívták. A szemfüles filmrajongók pedig azt is észrevehetik, hogy Forrest Gump szeme a róla készült filmbéli összes fotón be van csukva. 

 

Paramount Tetőmozi 2016. szeptember 13-ig keddenként 21.00 órától a Budapest Rooftop Cinema, Corvin Clubban (1085 Blaha Lujza tér 1-2).

 

További program:

  • Augusztus 16. Csupasz Pisztoly 1, Csupasz Pisztoly 2 és 1/2
  • Augusztus 23. Shaft
  • Augusztus 30. Cool Túra
  • Szeptember 6. Super 8
  • Szeptember 13. Beverly Hills-i Zsaru, Beverly Hills-i Zsaru 2.

 

Jegyek a helyszínen kaphatók, kapunyitás 18.00 órakor.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A természetes fény és a beépíthető lámpák

A természetes fény lételemünk, pozitívan hat testi-lelki jóllétünkre. Nincs is szebb egy csodálatos napkelténél, mely beragyog otthonunk ablakán. A reggeli napfény képes az egész napunk hangulatát pozitívan befolyásolni. Viszont az évszakok és az időjárás váltakozása miatt sajnos nem érheti mindig kellő (nap)fény lakásunkat. Ezért is fontos nagy hangsúlyt fektetnünk a természetes és a mesterséges fények egyensúlyára. 

2019. október 16. 20:46

Az ideális őszi, otthoni program

Itt a zordabb, esős idő, tagadhatatlanul megérkezett az ősz. Még a gyerekek nagy kedvencét, a pocsolyákban való ugrálást is meg lehet unni egyszer. Ilyenkor a hűvös kinti program után nincs is jobb, mint a meleg szobában leülni és társasozni egy nagyot. Mikor a család apraja-nagyja összegyűlik, kezdődhet a maratoni társas party.

2019. október 16. 15:14

Sminkelés állatkísérletektől mentes készítményekkel

A The Body Shop egyértelműen elkötelezett az igazán fontos dolgok mellett. Ennek megfelelően az általuk forgalmazott valamennyi smink készítmény teljes egészében mentes az állatkísérletektől.

2019. október 16. 13:12

Brit Care kutyaeledel

A rohanó világ és a modernizáció nemcsak minket, embereket érint olykor negatívan, hanem házi kedvenceinket is. Korunk népbetegségei – a keringési- és szívpanaszok, a daganatos megbetegedések vagy a cukorbetegség – visszavezethetők a stresszes életmódra. Gyógyításuk pedig sajnálatos módon sok esetben nem lehetséges, vagy nagy költségekkel jár.

2019. október 15. 18:17

Lepd meg kedvesed egy egyedi ajándékkal az évfordulótokon!

Itt van lassan a megismerkedésetek évfordulója? Egy alkalom, ami más, mint a többi, és nem akarsz csak egy virággal vagy bonbonnal odaállítani? Ez egy nagyon dicséretes dolog, mivel a kapcsolatotok különleges, így egyedi és személyre szóló ajándékkal érdemes még emlékezetesebbé tenned! Mi megmutatjuk, hogy mit és honnan adhatsz az ilyen alkalmakra.

2019. október 15. 13:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás