Íme, néhány érdekesség, nem csak Forrest Gump rajongóknak

A Paramount Tetőmoziba érkezik ma a filmklasszikus

forrás: Prím Online, 2016. augusztus 9. 06:33

A filmtörténelem egyik legnagyobb remekműve kedden este Budapest legmagasabban lévő mozijába érkezik. Jön Forrest Gump, a híres együgyű fickó és az ő feledhetetlen életbölcsességei. A programra hangolódásként, íme, néhány megdöbbentő tény a filmből, amelyeket a Paramount Tetőmozi legszemfülesebb nézői is felfedezhetnek majd.

Kedden este Budapest legmagasabban lévő mozijában, a Paramount Tetőmoziban a különleges filmélményt kedvelők Winston Groom regényének 1994-es amerikai filmváltozatát követhetik végig. A Tom Hanks által alakított Forrest Gump rendkívüli élményeivel, megunhatatlan karakterével és feledhetetlen mondásaival várja a mozi szerelmeseit. Elhangzik majd többek között az emlékezetes életbölcsesség is, amely szerint „az élet olyan, mint egy doboz bonbon, sosem tudhatod, mit veszel ki belőle”. 

 

A kívülről fújt híres mondatok mellett azonban a 6 Oscar-díjat kiérdemlő filmben fellelhető néhány kevésbé köztudott, érdekes szereplő és momentum is. Aki még nem fedezte fel ezeket, annak érdemes lesz odafigyelni például arra a jelenetre is, amelyben Forrest először buszozik az iskolába. Az utasok között ugyanis feltűnik egy kisfiú, aki a valóságban a rendező, Robert Zemeckis gyermeke, illetve egy vörös hajú kislány is, aki az alakításáért a legjobb színész Oscar-díját kiérdemlő Tom Hanks lánya, Elizabeth. A filmben egyébként Tom öccsét is felfedezhetik a szakavatottak: a sportos Jim Hanks a futós jeleneteknél segítette ki bátyját dublőrként.  

 

 

A Paramount Tetőmozi néző kedden este a filmben megjelenő, azóta híressé vált relikviákat is megcsodálhatják. A pad, amelyen Forrest sokat várakozott, ma a Savannah Történelmi Múzeumában áll, a rákászhajó a floridai Disneyworldben horgonyoz, Forrest pingpongütőjét pedig ugyanott, egy étterem falán állították ki. A Dan hadnagy által viselt nyaklánc azonban már a film forgatásakor történelmi emléknek számított, ugyanis a színész rokona valóban viselte azt a vietnami háborúban.

 

Az alkotásban feltűnő levelek és fotók kapcsán is meg lehet figyelni néhány érdekességet. Forrest Gump szerelmének, Jenny-nek a vezetékneve soha nem hangzik el a filmben, csupán a levelekből derül ki, hogy Curran-nak hívták. A szemfüles filmrajongók pedig azt is észrevehetik, hogy Forrest Gump szeme a róla készült filmbéli összes fotón be van csukva. 

 

Paramount Tetőmozi 2016. szeptember 13-ig keddenként 21.00 órától a Budapest Rooftop Cinema, Corvin Clubban (1085 Blaha Lujza tér 1-2).

 

További program:

  • Augusztus 16. Csupasz Pisztoly 1, Csupasz Pisztoly 2 és 1/2
  • Augusztus 23. Shaft
  • Augusztus 30. Cool Túra
  • Szeptember 6. Super 8
  • Szeptember 13. Beverly Hills-i Zsaru, Beverly Hills-i Zsaru 2.

 

Jegyek a helyszínen kaphatók, kapunyitás 18.00 órakor.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Így óvja a szemét, ha sokat ül kijelző előtt

Tudta, hogy a nyugati emberek naponta átlagosan 6 órát töltenek különböző képernyők előtt? Ha belegondol, egy kicsit furcsa is, hogy a telefonunk kijelzőjére védőfóliát teszünk, a laptop kijelzőjét folyamatosan törölgetjük, portalanítjuk, szóval óvjuk az eszközeinket, miközben a szemünk védelmére nem is gondolunk. Íme pár tipp, ami segíthet megtartani a szeme egészségét, ha sok időt tölt kijelző előtt.

2022. június 13. 17:17

Esztétikus magas teljesítményű asztali számítógép - igenis létezik!

Ebben a cikkben azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy igenis reális elképzelésnek számíthat egy olyan asztali számítógép beszerzése, amelyik nemcsak teljesítményben, hanem az esztétikumot tekintve is elsőrendű vételnek számít. Következzenek tehát a részletek!

2022. február 15. 18:06

Hogyan ne válj a hackerek áldozatává másodpercek alatt?

Elképzelhetetlen ma már az élet internet nélkül. Munkához, tanuláshoz, de sokan még a heti bevásárlást is a világhálóra fellépve oldják meg.

2022. január 31. 09:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38