Egy mobil app, ami megoldja, hogy ne kelljen könyörögnöd a barátaidnak a közös fotókért

forrás: Prím Online, 2016. augusztus 26. 08:33

Egy átlagos baráti társaságban kétféle embertípus létezik. Az egyik, aki mindig mindent lefotóz, de nem küldi el a képeket és a másik, aki semmit nem fotóz le, de minden fotót elkér.

Etropolszky Róbert és Murray Hidary, a givme mobil applikáció alapítói a második táborba tartoznak, ezért kezdték el fejleszteni a GPS alapú fotó megosztó alkalmazást, amivel privát módon és gyorsan lehet képeket cserélni a haverokkal.

 

Róbert neve ismerősen csenghet, hiszen ő a Nanushka márka egyik társtulajdonosa és tanácsadója; jelenleg New York-ban él. Murray Hidary pedig veteránnak számít startup-körökben; Murray már az első tech-hullámban sikeresen exit-elt, neve többek között az Earthweb/Dice.com -hoz és jelenleg az eBillity-hez is köthető. Murray több évtizedes tapasztalatával alapító angyalként erősíti a céget.

 

A givme így egy különleges magyar-amerikai koprodukció, a cég székhelye Brooklynban van, a fejlesztés és design munka pedig Budapesten történik.

 

A probléma

Mindannyiunknak több ezer fotó-emléke porosodik mások telefonján. Piknikek, utazások, szülinapok, esküvők, szeretteinkkel megélt több száz emlék. De miért nem osztjuk meg egymással ezeket az emlékeket?

 

Mert a fotók megosztása túl körülményes. Minden alkalommal új mappákat, felhő-albumokat kell létrehozni; linkeket, jelszavakat és meghívókat kell elküldeni egymásnak, és végül mégis különböző helyeken szóródnak szét a képek. A haverokat állandóan nyaggatni kell, hogy osszák meg a közös fotókat, amire az eseménytől távolodva már sokkal kisebb a motivációjuk, így a legszebb emlékek idővel elhalványulnak a telefonokon.

 

A givme csapat víziója, hogy ez ne így legyen. A csapat célja, hogy megkönnyítse az igaz barátok között az értékes, személyes emlékek megosztását.

 

 

Hogyan teszik mindezt?

A GPS alapú technológiánknak köszönhetően a givme alkalmazás felismeri a barátaidat, akikkel együtt vettél részt az adott eseményen és értesítiőket, hogy osszák meg az aznap készült fotóikat. Az app a megosztáshoz egy privát fotó albumot hoz létre, amibe minden meghívott résztvevő fel tudja tölteni a fotóit.

 

Mit értünk az alatt, hogy privát megosztás? Azt, hogy Te döntöd el melyik képeket szinkronizálod a közös albumba, a fotóidat csak a meghívott barátaid láthatják.

 

 

Akár már az esemény napján is válogathatsz a barátaid által megosztott fotók közül, és amelyik tetszik, azt lementheted közvetlenül, teljes felbontásban a natív fotó galériádba. Nem kell jelszavakat, linkeket vagy e-maileket küldözgetni egymásnak, rögtön használhatjátok egymás fotóit a saját telefonjaitokon. Mivel a givme az albumokat helyszín és dátum alapján csoportosítja, így könnyen visszakereshetőegy-egy utazás, esküvő vagy szülinapi buli emléke is.

 

"Úgy  gondoljuk, hogy a világnak semmi szüksége egy újabb közösségi média platformra, éppen ezért a givme nem is az. A givme-vel a privát fotó megosztást szeretnénk gyorsabbá és egyszerűbbé tenni a barátok és családtagok között. Ha már taxit is tudunk hívni pár másodperc alatt, pénzt is tudunk küldeni pár másodperc alatt, akkor az emlékeinket is hadd tudjuk megosztani pár másodperc alatt.”  – Etropolsky Róbert, alapító.

 

Az alkalmazás jelenleg nyílt bétában van, Android és iOS telefonokon ingyen, angol-magyar nyelveken is elérhető. Próbáld ki az appot vagy jelentkezz béta tesztelőnek: www.givme.com

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Játékkal töltötték munkaidejüket a LEGO gyár dolgozói

Az idei a negyedik alkalom, hogy a LEGO Csoport megrendezte a Play Day nevű dolgozói eseményt, amely során a játékgyártó összes munkatársa világszerte egy feladatot kap: munkanapját töltse játékkal. Nyíregyházán szeptember 6-án mintegy 2700 fő vett részt a programon és adta át magát az önfeledt játék élményének. 

2019. szeptember 14. 09:41

Mosdókból műalkotások - társadalmi felelősségvállalás

Neves színészek, művészek - Agócs Írisz, Alföldi Róbert, Boros Betty, Bukta Imre, Debreczeny Zoltán, ef. Zámbó István, Kádár János Miklós, Szabó Győző, Szeltner Marcell, Szunyoghy Viktória, Timkó Bíbor és Wahorn András - vállalták, hogy vászon helyett mosdókon élik ki alkotókedvüket. A cél, hogy a sajátos műalkotások árverésre bocsátása után a befolyt pénzzel támogassák a Csodavár Űrbázis gyerekjátszótér felépülését.

2019. szeptember 14. 08:43

140 rászoruló gyerek iskolakezdési támogatása

Óriási sikerrel zárult a STRAND Fesztivál jótékonysági akciója. A szervező VOLT Produkció arra kérte a STRAND Fesztiválra érkező fellépőket – hazaiakat és külföldieket egyaránt – hogy dedikáljanak egy-egy aranyhalat, a szervezők pedig minden egyes aláírt aranyhal után egy-egy rászoruló gyerek iskolakezdését támogatják 10-10.000 forinttal az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül. A jótékonysági akció minden elképzelést felülmúlt, hiszen 1.400.000 forintot sikerült összegyűjteniük, amivel 140 rászoruló gyerek iskolakezdését tudták támogatni.

2019. szeptember 8. 09:52

Kütyüs kikapcsolódások Budapesten

Budapest látnivalóit nem csak turistaként érdemes felfedezni, de a legújabb technológiai újításoknak hála, akár még helyiként is megérheti újra felkeresni a főváros ikonikus helyszíneit. Összegyűjtöttünk öt szuper programot, amit geekként is érdemes végigjárni, ha egy kis „kütyübolond” kikapcsolódásra vágyunk, vagy az ide látogató külföldi ismerőseinket szeretnénk lenyűgözni.
 

2019. szeptember 7. 15:08

A legjobb online kaszinóbónusz kiválasztása

A szerencsejáték Magyarországon ugyanolyan elterjedt, mint a világ bármely más részén, tehát nem meglepő, hogy sok olyan online kaszinóval találkozunk, mint a NoviCasino.com. Ennek köszönhetően az utóbbi években sok szerencsejátékkal foglalkozó cég elindította a játékosoknak szánt weboldalát.

2019. szeptember 2. 18:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás