Egy mobil app, ami megoldja, hogy ne kelljen könyörögnöd a barátaidnak a közös fotókért

forrás: Prím Online, 2016. augusztus 26. 08:33

Egy átlagos baráti társaságban kétféle embertípus létezik. Az egyik, aki mindig mindent lefotóz, de nem küldi el a képeket és a másik, aki semmit nem fotóz le, de minden fotót elkér.

Etropolszky Róbert és Murray Hidary, a givme mobil applikáció alapítói a második táborba tartoznak, ezért kezdték el fejleszteni a GPS alapú fotó megosztó alkalmazást, amivel privát módon és gyorsan lehet képeket cserélni a haverokkal.

 

Róbert neve ismerősen csenghet, hiszen ő a Nanushka márka egyik társtulajdonosa és tanácsadója; jelenleg New York-ban él. Murray Hidary pedig veteránnak számít startup-körökben; Murray már az első tech-hullámban sikeresen exit-elt, neve többek között az Earthweb/Dice.com -hoz és jelenleg az eBillity-hez is köthető. Murray több évtizedes tapasztalatával alapító angyalként erősíti a céget.

 

A givme így egy különleges magyar-amerikai koprodukció, a cég székhelye Brooklynban van, a fejlesztés és design munka pedig Budapesten történik.

 

A probléma

Mindannyiunknak több ezer fotó-emléke porosodik mások telefonján. Piknikek, utazások, szülinapok, esküvők, szeretteinkkel megélt több száz emlék. De miért nem osztjuk meg egymással ezeket az emlékeket?

 

Mert a fotók megosztása túl körülményes. Minden alkalommal új mappákat, felhő-albumokat kell létrehozni; linkeket, jelszavakat és meghívókat kell elküldeni egymásnak, és végül mégis különböző helyeken szóródnak szét a képek. A haverokat állandóan nyaggatni kell, hogy osszák meg a közös fotókat, amire az eseménytől távolodva már sokkal kisebb a motivációjuk, így a legszebb emlékek idővel elhalványulnak a telefonokon.

 

A givme csapat víziója, hogy ez ne így legyen. A csapat célja, hogy megkönnyítse az igaz barátok között az értékes, személyes emlékek megosztását.

 

 

Hogyan teszik mindezt?

A GPS alapú technológiánknak köszönhetően a givme alkalmazás felismeri a barátaidat, akikkel együtt vettél részt az adott eseményen és értesítiőket, hogy osszák meg az aznap készült fotóikat. Az app a megosztáshoz egy privát fotó albumot hoz létre, amibe minden meghívott résztvevő fel tudja tölteni a fotóit.

 

Mit értünk az alatt, hogy privát megosztás? Azt, hogy Te döntöd el melyik képeket szinkronizálod a közös albumba, a fotóidat csak a meghívott barátaid láthatják.

 

 

Akár már az esemény napján is válogathatsz a barátaid által megosztott fotók közül, és amelyik tetszik, azt lementheted közvetlenül, teljes felbontásban a natív fotó galériádba. Nem kell jelszavakat, linkeket vagy e-maileket küldözgetni egymásnak, rögtön használhatjátok egymás fotóit a saját telefonjaitokon. Mivel a givme az albumokat helyszín és dátum alapján csoportosítja, így könnyen visszakereshetőegy-egy utazás, esküvő vagy szülinapi buli emléke is.

 

"Úgy  gondoljuk, hogy a világnak semmi szüksége egy újabb közösségi média platformra, éppen ezért a givme nem is az. A givme-vel a privát fotó megosztást szeretnénk gyorsabbá és egyszerűbbé tenni a barátok és családtagok között. Ha már taxit is tudunk hívni pár másodperc alatt, pénzt is tudunk küldeni pár másodperc alatt, akkor az emlékeinket is hadd tudjuk megosztani pár másodperc alatt.”  – Etropolsky Róbert, alapító.

 

Az alkalmazás jelenleg nyílt bétában van, Android és iOS telefonokon ingyen, angol-magyar nyelveken is elérhető. Próbáld ki az appot vagy jelentkezz béta tesztelőnek: www.givme.com

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08