Megkezdődött a Samsung 14 nanométeres Exynos processzorának tömeggyártása

Az új Exynos 7 Quad 7570 az összes termékszegmensre kiterjeszti a Samsung 14 nm-es szériáját

forrás: Prím Online, 2016. szeptember 2. 11:53

A Samsung Electronics a fejlett félvezető-technológia vezető gyártója bejelentette, hogy megkezdte az Exynos 7 Quad 7570 tömeggyártását.

A legújabb 14 nanométeres feldolgozási technológiára épülő mobilalkalmazás-processzort (AP) elsősorban az alacsonyabb árfekvésű okostelefonok és egyéb internetes (IoT) készülékek számára fejlesztették. Az Exynos 7570 kategóriája első olyan mobil AP-ja, amely fejlett architektúrával („advanced process node”) készül, és szintén az első olyan Exynos processzor, amely egyetlen chipben teljeskörűen integrálja a Cat.4 LTE 2CA modemet és az olyan csatlakoztathatósági megoldásokat, mint a WiFi, a Bluetooth, a frekvenciamoduláció (FM) és a globális navigációs műholdrendszer (GNSS). 

 

 

„Az Exynos 7570 processzorral egyre több felhasználó élvezheti a fejlett 14 nm-es FinFET processzortechnológia kedvező teljesítményét az alacsonyabb árfekvésű eszközökben is” – mondta Ben K. Hur, a Samsung Electronics System LSI üzeltágának marketing alelnöke. – „A különféle csatlakoztathatósági megoldások sikeres integrálásával a Samsung erősíti versenypozícióját az egychipes megoldások piacán.”

 

Tavaly a Samsung volt az első olyan cég az iparágban, amely bevezette a fejlett 14 nm-es FinFET technológiát a prémium processzorok kategóriájában, amelyet azóta más termékszegmensekre is kiterjesztett, ezáltal már a kedvezőbb árfekvésű okoseszközök is prémium funkciókat kínálhatnak. Ennek a törekvésnek a részeként az Exynos 7570 a kategóriájában az első olyan processzor, amely 14 nm-es FinFET technológiát alkalmaz, így nagyon energiahatékony, miközben kiváló teljesítményt tesz lehetővé. 

 

Az Exynos 7570, amely négy Cortex-A53 maggal rendelkezik 14 nm-es kialakításban, a CPU-teljesítményben 70 százalékos, míg az energiahatékonyságban 30 százalékos javulást mutat a 28 nm-es technológiára épülő elődjéhez képest. Ezen túlmenően az új Exynos teljesen integrált mobilfunkcionalitást kínál, köszönhetően az integrált Cat. 4 LTE 2CA modemnek és a különféle csatlakoztathatósági megoldásoknak, úgymint WiFi, Bluetooth, FM rádió és GNSS.

 

 

Ráadásul a kialakítás optimalizálásával, valamint a PMIC (teljesítménykezelési IC) és RF (rádiófrekvenciás) funkciókat ellátó részegységek konszolidációjával az Exynos 7570 processzor 20 százalékkal csökkentett teljes chipkészlet-mérettel büszkélkedhet, így a gyártók vékonyabb okostelefonokat tervezhetnek.  

 

Az Exynos 7570 támogatja a WXGA képernyőfelbontást, a Full HD videók felvételét és lejátszását, valamint a 8, illetve 13 megapixeles elő- és hátlapi kamerákhoz továbbfejlesztett ISP-t (képfeldolgozó processzort), így a felhasználók számára rendkívül sokféle előnyt kínál. 

 

További információ a Samsung Exynos termékekről a következő webhelyen érhető el: www.samsung.com/exynos

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

6 tipp, hogy ne kelljen idő előtt cserélni a mobiltelefon akkumulátorát

A mobiltelefon akkumulátora egy olyan alkatrész, amin a legtöbbet tudnak aggódni az emberek. Amint kézbe veszik az újonnan vásárolt készüléküket, sokan máris azon kezdenek el agyalni, hogy vajon meddig bírja majd az akksija? 

2021. december 17. 11:12

Volt nincs, buli van

Idén a járvány miatt elmaradt a Telekom VOLT Fesztivál, a szervezők azonban nem hagyják magukra a fesztiválhangulatra vágyó fiatalokat. A soproni gigarendezvény helyett a VOLT és a Telekom olyan Minifesztiválok megvalósítását támogatja, ahol ugyan szűkebb körű a részvétel, ám az exkluzív fellépők mellett a hamisítatlan VOLT-feelinget és az élmények megosztását fejlett digitális megoldások is segítik.

2021. július 22. 12:48

A maximumot várja magától a Team Black Jack

Már csak néhányat kell aludniuk a vitorlássport szerelmeseinek, hogy július 22-én elstartoljon a sportág legendás hazai eseménye, az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj. A versenynek nagy reményekkel vág neki a több évtizedes tapasztalattal rajthoz álló Team Black Jack, mely 2021-ben a Wallis Motor teljes támogatásával törhet a dobogó tetejére. A BMW és a MINI vezető hazai márkakereskedője ebben a csapatban mindent megtalált, amire az üzleti életben értékként tekint: eltökéltséget, kitartást, versenyszellemet és mindenekelőtt győzni akarást. A közös cél: elsőnek lenni.

2021. július 21. 15:59

Töltőkábelek – mi történik, ha megrágta a kutya?

Ma már szerencsére minden eszközhöz, amit tölteni szükséges, tudunk vásárolni extra töltőkábelt, ha esetleg véletlenül elvágnánk vagy megrágná a házi kedvencünk. Találunk a piacon egyedileg az eszközünkre szabott kábelt, de léteznek már univerzális megoldások is.

2021. június 14. 15:56

Megkérdőjezelődött a trójai faló mítosza

A trójai faló legendáját szinte mindenki ismeri: egy gigantikus, fából készült építménybe katonák bújnak, hogy az éj leple alatt kimásszanak a Trója falai mögé bevontatott „ajándékból”, majd társaikat beengedve percek alatt eldöntik a tíz évig húzódó csata menetét. De vajon valóban így történt? Tényleg egy lovat formált az építmény, a valóságban is így dőlt el a csata, vagy mindez csak mítosz? A Viasat History legújabb, A trójai faló rejtélye című dokumentumfilmje 2021. május 23-án vasárnap 21 órától szakértők segítségével igyekszik megfejteni a rejtélyt és felgöngyölíteni Homérosz költeményeinek valódi jelentését.

2021. május 22. 10:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58