Új ügyvezető igazgató az ABB magyarországi leányvállalata élén

forrás: Prím Online, 2016. szeptember 1. 11:45

A mai nappal Taira-Julia Lammit nevezték ki az ABB Kft. ügyvezető igazgatójává. Az új igazgatónő munkájában arra törekszik, hogy támogassa a magyarországi leányvállalat további növekedését, és végrehajtsa a cégcsoport Next Level stratégiájára alapozott átalakulási folyamatát. Taira-Julia Lammi az igazgatói székben Tanja Vainiot váltja, akit az ABB cseh leányvállalatának ügyvezető igazgatójává neveztek ki. 

Taira-Julia Lammi 1997 óta dolgozik az ABB-nél. Ez idő alatt számos felső vezetői pozíciót töltött be a minőségirányítás, az üzletvitel-fejlesztés, valamint az ellátási lánc- és projektmenedzsment területén. 

 

Szakmai pályafutása főbb mérföldkövei: minőségügyi menedzserként az ABB egyik üzleti egységénél betekintést nyert a főbb részlegek tevékenységébe, és megismerhette a termékeket, a folyamatokat, a vevőket és a beszállítókat is. Ezt követően projektmenedzserként és projektfelelősként dolgozott, majd egy K+F csoportot vezetett, mely feladatkörben mérnökként jelentős gyakorlati tapasztalatot szerezhetett az ABB termékeivel kapcsolatban. 

 

Pályafutása legeredményesebb időszakának azt a hét évet tekinti, amely során csoportvezetői minőségében a belső tanácsadó csoport szerepét betöltő “Internal Consulting Group” munkájában vett részt Finnországban és a Cseh Köztársaságban. Az utóbbi esetben nemzetközi feladatkört látott el, amely lehetővé tette, hogy nemzetközi szinten együttműködjön az ABB összes divíziójával és üzleti egységeivel is. E beosztásában fő feladatai közzé tartozott a változáskezelés, a kompetenciák megőrzése, új szakterületek kiépítése, és az alkalmazottak motiválása a kitűzött célok elérésére.   

 

„Nagy örömmel csatlakozom az ABB magyarországi csapatához, akikkel, piacvezető automatizálási és energetikai termékeket kínálunk az iparban, az energetikában és az infrastrukturális ágazatban működő vevőink számára. Prioritásnak tekintem a vevőorientáltságot, hogy a vevőink elégedettek legyenek, és bízzanak az ABB termékeiben. Minden erőfeszítésemmel azon dolgozom majd, hogy az ABB magyar egységénél dolgozók továbbra is motiváltak legyenek a vevők kiszolgálásában, a munkában pedig további sikereket érjenek el” – mondta Taira-Julia Lammi az új pozíciójában rá váró feladatokról.        

 

Elődjéhez hasonlóan Taira-Julia Lammi is Finnországból származik. MSc diplomáját a finnországi Tamperei Műszaki Egyetem mérnöki szakán szerezte.  A finn mellett angolul, spanyolul, svédül és németül is beszél.  

Szabadidejében szeret síelni, koncertekre és színházba jár – ha lehetősége nyílik rá – golfozik, Zumba- és fitneszórákat vesz, szeret utazni. Férjezett, két gyermek édesanyja.   

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09