A Samsung megújítja a felhasználói élményt az IFA 2016 kiállításon

A Samsung elkötelezett Európa iránt: kifejezetten az európai piacra tervezett termékekkel és szolgáltatásokkal jelentkezik a konyhai berendezések, a képernyőmegoldások és az otthoni szórakoztatóelektronikai termékek terén

forrás: Prím Online, 2016. szeptember 3. 10:43

A Samsung Electronics az IFA 2016 mai, berlini sajtókonferenciáján bemutatta új, kifejezetten az európai piacra szánt konyhai berendezéseit, képernyőmegoldásait és otthoni szórakoztatóelektronikai termékeit, szemléltetve ezzel, hogy miként fogalmazza újra a felhasználói élményt.

„Az IFA 2016 kiállításon bemutatjuk az európai közönségnek a Samsung-élmény megújítására  tett folyamatos törekvéseink eredményeit. Minden, amit a Samsung megalkot, azzal a céllal születik, hogy a felhasználói igények mélyreható és alapos megértése alapján innovatív technológiával gazdagítsa az emberek mindennapi életét” – mondta David Lowes, a Samsung Electronics Europe marketing vezetője.

 

Az európai piacok iránti elköteleződés

A sajtókonferencián, amelyet ezúttal is a Messe Berlin City Cube termében tartottak, a Samsung hangsúlyozta Európa iránti elkötelezettségét, ahol 34 országban 14 000 munkavállalót foglalkoztat. Termékeihez a Samsung ihletet merít az európai életérzésből, szokásokból, tervezésből és a gyártási minőség legnemesebb hagyományaiból. Európában a Samsung második negyedévi árbevétele az előző évihez képest 5 százalékot emelkedett. 10 európai háztartásból 7 Samsung mobiltelefont használ, míg minden harmadik család Samsung televízión nézi kedvenc műsorait és filmjeit. A vállalat éppen ezért hisz abban, hogy ez a megfelelő időpont az újabb beruházásokra az európai piacokon. 

 

Ezen elköteleződésnek megfelelően a Samsung új együttműködést jelentett be a MakerBot vállalattal, a térhatású nyomtatás globális piacvezetőjével. A projekt keretében öt európai piacon iskolákat, főiskolákat és múzeumokat fognak felszerelni 3D nyomtatókkal, valamint felkészítik a tanárokat és a diákokat az új technika alkalmazására. Világszerte több mint 100 000 MakerBot nyomtatóval a projekt létrehozza a világ legnagyobb 3D nyomtatási közösségét, hihetetlenül hatékony segítséget jelentve az osztálytermekben. A Samsung bejelentette azt is, hogy az Európai Bizottság digitális munkahelyekkel foglalkozó nagykoalíciójának részeként, a vártnál három évvel korábban, 2016 végére beváltja a 400 000 fiatal támogatására tett ígéretét.

 

A televízió jövője: újraértelmezve a quantum dot technológiával 

Az IFA 2016 kiállításon a Samsung megerősítette a quantum dot kijelzőtechnológia iránti elkötelezettségét is.

 

 

A Samsung bemutatta új quantum dot televízióját, a 88 hüvelykes KS9800 típust, amely tökéletes képminőséget és fényerősséget kínál, emellett – hasonlóan a Samsung valamennyi SUHD televíziójához - a képernyője akár egymilliárd szín előállítására is képes. Jelenleg a Samsung kínálja az SUHD televíziók legnagyobb választékát: Európában a 43 és 88 hüvelyk közötti tartományban összesen 19 méretben kaphatóak a készülékek, amelyek képernyőméret és felbontás szempontjából egyaránt kihasználják a quantum dot korlátlan rugalmasságát. 

 

A Samsung emellett bejelentette a világ első ívelt quantum dot monitorait: az új CF791 Ultra Wide QHD képernyője 34 hüvelykes, míg az új, lenyűgöző CFG70 ívelt monitor 1 ms-os válaszidővel rendelkezik, a mozgóképeknél a folyamatos, tökéletes játék érdekében pedig 144 Hz-es képfrissítési frekvenciával bír.

 

 

A Samsung az egyetlen olyan vállalat, amely kadmiummentes quantum dot televíziókat kínál a vásárlóknak - mutatott rá Jason Hartlove meghívott előadó, a Nanosys elnök-vezérigazgatója, a quantum dot technológia világszerte elismert vezető szaktekintélye. Hartlove hangsúlyozta, hogy a quantum dot a világon jelenleg rendelkezésre álló egyik legstabilabb és legmegbízhatóbb kijelzőanyag, amely rendkívüli teljesítményt tesz lehetővé kiemelten környezetbarát módon és egyedülálló élettartam mellett. A quantum dot megbízhatóságába vetett vállalati bizalom jeleként a Samsung új, 10 éves garanciát jelentett be quantum dot kijelzős SUHD televízióira.

 

A sajtókonferencián Won Jin Lee, a Samsung Electronics Vizuális kijelzők üzletágának ügyvezető alelnöke bemutatta a Samsung Smart Hub tartalomplatformját, és bejelentette egy új, prémium HDR tartalmi kapcsolat kialakítását, amely segít a Quantum Dot SUHD TV teljes potenciáljának kiaknázásában. Ez magában foglalja a Dél-Koreában népszerű Samsung TV Plus szolgáltatás kiterjesztését az Egyesült Államokra és Európára.

 

 

Egyértelmű, hogy a nagyszerű televíziózás a lenyűgöző tartalomról és a kiváló képminőségről szól: ezt a globális partnerekkel - például Amazon és Netflix - való együttműködés is megerősítette. A Netflix olyan filmekkel bővíti HDR tartalom kínálatát az európai ügyfelek számára, mint a Marco Polo, The Do-Over és The Ridiculous Six. Az európai partnerek, így az RTVE és az Insight TV 2016 második felében szintén megkezdik a HDR tartalom sugárzását.

 

A Samsung bemutatta a Samsung Smart Remote funkcióit is, amelyek segítségével a felhasználók egyetlen távirányítóval egyszerűen vezérelhetik valamennyi csatlakoztatott készüléküket. Az intelligens távirányítót úgy tervezték, hogy automatikusan észlelje a televízióhoz csatlakoztatott összes eszközt, így a felhasználók egyszerűen válthatnak a készülékek között és használhatják azokat, nem kell több távirányítót keresgélniük.

 

 

Végezetül, a Samsung kiemelte vezető pozícióját az európai otthoni audiorendszerek területén is, valamint hangsúlyozta régiós vezető szerepét a hangprojektorok gyártói között. A bemutatón résztvevő termékek között szerepelt a Samsung Wireless Audio 360 sorozata és a HW-K950 Soundbar, amely a filmes, többdimenziós hangzás érdekében Dolby Atmos hangtechnikával rendelkezik. A SUHD televízióból, UHD Blu-ray lejátszóból és HDR tartalomból álló rendszernek köszönhetően a Samsung az egyetlen vállalat, amely teljes 4K otthoni szórakoztatási élményt nyújt.

 

 

A legdinamikusabban fejlődő márka a konyhai berendezések piacán

A Samsung fogyasztói élmény újragondolására irányuló törekvése messze túlmutat a nappalin. Az elmúlt három évben a vállalat Konyhai berendezések üzletága nagyjából ötször gyorsabban növekedett Európában, mint az iparág többi része. Az olyan új termékek sikerének köszönhetően, mint az elsőként az IFA 2015 kiállításon bemutatkozó AddWash mosógép, a Samsung az elsőszámú márka lett a prémium mosógépek piacán többek közt Franciaországban, Lengyelországban, Olaszországban és az Egyesült Királyságban is. Az IFA 2016 kiállításon a Samsung két új AddWash terméket jelentett be – az egyik az AddWash Combo, amely feleslegessé teszi külön szárítógép vásárlását, a másik pedig az AddWash Slim, amely illeszkedik a kisebb terekhez is anélkül, hogy a dobtérfogat terén kompromisszumot kellene kötni. 

 

 

Az európai felhasználók valódi konyhai igényeinek felmérésére alapján a Samsung három új beépített termékcsaládot is bevezetett: a Contemporary Line-t új beépített hűtőszekrénnyel, a Black Line-t, amely félfényes fekete színével korszerű, időtlen külsőt kölcsönöz, valamint az eredeti Chef Collection-t. A Contemporary Line új, teljesen beépíthető hűtőszekrénye tökéletesen illeszkedik a konyhákba, és az olyan innovatív technológiáknak köszönhetően, mint például a No Frost, a Twin Cooling Plus és a Cool Select Zone Plus, kiemelkedő teljesítményt nyújt. 

 

A Samsung bejelentette a Family Hub hűtőszekrény európai érkezését is. A csúcsmodell jellemzője az élelmiszerek frissességének megőrzését szolgáló Twin Cooling Plus technológia és a Precise Chef Cooling, amely a hőmérséklet-ingadozást 0,5 fokon belül tartja. A Family Hub jellemzője még a különleges Chef Zone, amely tökéletes megoldást jelent a hőmérséklet-érzékeny fehérjék tárolására. Emellett a készülék három belső kamerája olyan fényképeket készít, amelyeket a felhasználók mobileszközeikkel is elérhetnek, így bárhonnan, bármikor bepillanthatnak a hűtőszekrényükbe. 

 

 

A Family Hub további jellemzője a 21,5 hüvelykes Full HD érintőképernyő, amely a funkciók széles körét kínálja. Használható a család interaktív üzenőfalaként bejegyzésekhez, fényképekhez, megosztott naptárakhoz és illusztrációhoz. Ezek a tartalmak feltölthetők közvetlenül az érintőképernyőn keresztül vagy távolról, mobiltelefon vagy táblagép használatával. A Samsung partneri kapcsolatot épített ki számos európai online élelmiszer-áruházi portállal, így a felhasználók az érintőképernyő és az Online Shopping alkalmazás segítségével közvetlenül a konyhából rendelhetik házhoz az élelmiszereket.

 

Emellett a Family Hub a Club des Chefs alkalmazáson keresztül lehetőséget nyújt az európai vásárlók számára, hogy együtt főzzenek a mesterekkel. Közvetlenül a Family Hub képernyőjén a Club des Chefs szöveges és videós formában professzionális főzési tippeket ad. A képernyő felső részén lehetőség nyílik figyelemmel kísérni a világklasszis szakácsok munkáját, miközben az alsó részen a recept megbeszélése zajlik. Ez kiváló példa arra, hogy a Samsung hogyan értelmezi újra a konyha szerepét.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48

Megszervezik Magyarország első leginnovatívabb fejlesztői versenyét

2023. február 19. 13:20