Új Sony okostelefonok: a csúcskészülék Xperia XZ és az Xperia X Compact tripla érzékelő technológiával

forrás: Prím Online, 2016. szeptember 1. 16:23

A Sony Mobile ma bemutatta az X szériás okostelefonok két új lenyűgöző tagját. A februári MWC-n bemutatott víziók folytatásaként a zászlóshajó Xperia XZ és a prémium Xperia X Compact még intelligensebb és személyesebb élményt kínálnak.

„Az Xperia termékcsalád fejlesztéseivel a még egyszerűbb, gondtalanabb és spontánabb mindennapokhoz szeretnénk hozzájárulni” – mondta Hideyuki Furumi, a Sony Mobile Communications globális értékesítés és marketing osztályának ügyvezető alelnöke. „Az Xperia XZ és az Xperia X Compact okostelefonokkal minden pillanat úgy örökíthető meg, ahogy látjuk azokat, azaz elmosódásmentes képeken éjjel vagy nappal, valósághű színekben az új tripla érzékelő technológiánknak köszönhetően” – tette hozzá Furumi.

 

 

Örökítsd meg az eseményeket a lézer gyorsaságával, valósághű színekkel

A Sony új zászlóshajója, az Xperia XZ és a prémium Xperia X Compact új és még fejlettebb kameratechnológiával rendelkezik, hogy az eddigi legjobb Xperia képeket készíthesd. A Sony kameratechnológiájának legjavát kombináltuk a digitális képérzékelőt fejlesztő mérnökök tudásával, így mindkét modellben az egyik legfejlettebb okostelefon kamerát találhatod meg. A Sony elismert képérzékelőjével, valamint két további érzékelővel együttesen megalkottuk a Sony tripla érzékelő technológiáját a lehető legjobb fotókért. Gyönyörű képeket készíthetsz mozgó tárgyakról, valósághű színekkel gyakorlatilag bármilyen helyzetben. Ez a technológia magába foglalja a Sony eredeti Exmor RS for mobile képérzékelőjét, ami magas minőségű képeket egyesíti a gyors autofókusz sebességgel, mely kiegészül a prediktív hibrid autofókusszal, ami intelligensen követi az alanyt és kiszámítja a következő mozdulatát az elmosódásmentes képekért. Ezzel párosul még a lézeres AF érzékelő távolságmérő technológiával, mely a kedvezőtlen fényviszonyok között is elmosódásmentes képek készítését szolgálja. Ezen felül lenyűgöző és valósághű színekben gyönyörködhetsz az RGBC-IR színérzékelő technológiájának köszönhetően, ami pontosan beállítja a fehéregyensúlyt a környezet fényforrásai alapján.

 

 

A 23 megapixeles hátlapi kamera nemcsak tiszta képeket ad, de nagyon gyorsan képes készenlétből fényképezésre váltani, a fotókat így 0.6 másodperc alatt készítheted el a dedikált zárkioldó gomb lenyomásával. Így bármikor készen állhatsz a tökéletes képre.

 

A kézi beállítások kedvelőinek továbbfejlesztett funkciókat építettünk be, hogy még jobb fényképezési élményt és több kreatív lehetőséget adjunk, mint a zársebesség vagy a fókusz beállítása.

 

A különleges pillanatokat legtöbben videók formájában osztják meg a közösségi oldalakon, így mindkét modell jelentős fejlesztéseket vonultat fel a képstabilizálás terén is, amit a Sony Handycam videokamerák öröksége. A Sony SteadyShot technológiájával és Intelligens Aktív móddal lenyűgöző videókat lehet készíteni. Az öt tengelyes stabilizálással pedig még inkább remegésmentes videókat készíthetsz akár séta közben vagy extrém közeli  felvételek esetében is.

 

Az Xperia XZ egy 13 megapixeles előlapi kamerát kínál a szelfi- szerelmeseinek, akik magas, akár ISO6400 fényérzékenységgel és 22 mm/90 fokos nagy látószögű lencsével fotózhatnak, hogy a legjobbat hozhassák ki magukból még kedvezőtlen fényviszonyok között, és csoportképek esetében is. Az Xperia XZ emellett a legmagasabb minőségű, 4K felvételre is képes, így igazán éles és részletgazdag videókat készíthetsz.

 

 

Prémium formatervezés, hogy illeszkedjen az életedhez

Az Xperia XZ lenyűgöző, lekerekített felülete, 5.2” üveg kijelzője és fém hátlapja egységes kialakítást eredményez, hogy tökéletesen belesimuljon a tenyeredbe. A lekerekített felszínt egy monolit forma inspirálta, míg az ALKALEIDO fém, fényes felszínével és tisztaságával ragyogást, valamint mélységet is kölcsönöz a telefonnak, mindkét megoldás a prémium formatervezés megnyilvánulása. Az Xperia XZ egy teljesen új mélykék árnyalatban is elérhető, amit a természet szépsége ihletett. Ezen felül a készülék a klasszikus ásványfekete és platina színekben is megvásárolható.

 

Egy népszerű Sony formai megoldással érkezik az X szériába az Xperia X Compact okostelefon, amely erőteljes technológiát rejt kompakt méretben. A 4.6” kijelző és a lekerekített felszín még kényelmesebbé teszi a fogását, így tökéletesen alkalmas akár az egykezes használatra is. Az Xperia X Compact prémium formatervezését mutatja a fényes felület, és a biztos fogás érzése. Az új, jellegzetes kék szín itt is megjelenik a párakék árnyalatban. A készülék az időtálló űrfekete és stílusos fehér színben is elérhető.

 

 

A Sony továbbra is a funkcionális formatervezés elve mentén alakította ki az Xperia XZ okostelefont vízálló kivitelezésben, így nem kell aggódnod, ha ráfröccsen egy kis víz vagy hirtelen leszakad az ég. A telefon felismer, ha a kezedbe veszed, az Xperia XZ és az Xperia X Compact oldalába süllyesztett bekapcsoló gombba épített ujjlenyomat leolvasónak hála, egyetlen mozdulattal előveheted és biztonságosan feloldhatod a telefonodat, és ez a kialakítás a fogását is kényelmessé teszi.

 

Megjegyzi a szokásaidat, alkalmazkodik a mindennapjaidhoz így még kifinomultabb élményt adva

Olyan intelligens funkciókat építettünk az okostelefonjainkba, melyek segítségével még kényelmesebbé, hatékonyabbá és szórakoztatóbbá válik a mindennapos használat. Mindkét modellben megtalálható az új Battery Care és a Qnovo adaptív töltési technológia, melyek tökéletes együttműködése karbantartja az akkumulátort, és csaknem megkétszerezi  annak várható élettartamát. A Qnovo adaptív töltés folyamatosan figyeli, és úgy kontrollálja az energiaáramlást töltés közben, hogy meggátolja annak sérülését, és ezzel meghosszabbítja az akkumulátor életidejét. A Battery Care pedig irányítja a töltést a már megtanult szokásaid alapján, és elkerüli a túltöltést, azzal, hogy 90%-os töltöttségi állapotnál megállítja a folyamatot, és csak akkor fejezi be a töltést, amikor szükséges. Az Xperia Tippek applikáció felismeri a felhasználói szokásokat, így személyre szabott tippeket és javaslatokat ad, hogy ezzel is segítse optimalizálni a saját felhasználói élményedet. A Smart Cleaner pedig automatikusan maximalizálja a teljesítményt azzal, hogy megtisztítja a tárhelyet bizonyos applikációktól a használat közben szerzett információk alapján, így bármikor optimális teljesítményt érhetsz el.

 

 

A teljesítményről

Az Xperia XZ okostelefonban a Qualcomm Snapdragon 820 processzor biztosítja a zökkenőmentes felhasználói élményt. Az egyik legfejlettebb mobil processzorként a Snapdragon 820 az X12 LTE támogatással tökéletes megoldás a kapcsolódás, a grafika, a fényképezés, az erő és az akkumulátor teljesítmény terén.

 

Kiegészítők

Az Xperia XZ és az Xperia X Compact telefonok olyan színben illeszkedő, testre szabott stílusos tokokkal érkeznek, mint a Style Cover Touch (SCTF10/20), amivel elérheted a kedvenc okostelefonos alkalmazásaidat egy okos ablakon keresztül anélkül, hogy fel kellene nyitnod a fedelet. A Style Cover Stand (SCSF10/20) egy automatikus be/kikapcsoló funkcióval rendelkezik, beállítható látószöggel, az egyszerűbb videó élményért. Minden modellben új, Type-C USB töltő található az egyszerű töltésért.

 

Xperia okos termékek

A Sony folyamatosan törekszik, hogy kiaknázza a kommunikációhoz kapcsolódó termékfejlesztésben rejlő határtalan lehetőségeket. Ennek eredményeként fejlesztettük ki az Xperia okos termékeket, hogy kényelmesebben és még természetesebb módon kommunikálhass másokkal. Az Xperia Ear, a Sony fülbe helyezhető, hangvezérléssel irányítható okos terméke új utat nyit meg a kommunikációban. Ez a termék novembertől lesz korlátozottan elérhető, először a kiválasztott piacokon. Az Xperia Ear intuitívan reagál a szóbeli utasításokra, az okostelefonoddal vezeték nélküli kapcsolaton keresztül kommunikál, információkat és támogatást ad egy igazi, természetes beszélgetés keretében. A Sony Agent technológiájával és egy távolságmérővel felszerelve, olyan hasznos tudnivalókkal lát el, amikor a füledbe helyezed, mint az időbeosztásod vagy más, személyre szabott információk, hogy előre tekintve a célodra fókuszálhass. A Sony az Xperia Projector és az Xperia Agent koncepciókat szintén bemutatja az IFA-n, a Yahoo Japan és a Nestlé Japan szolgáltatásaival kiegészítve, hogy bepillantást adjon az okos termékek által kínált élményekbe.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

10 dolog, amit jobb észben tartani az online kaszinó és sportfogadó oldalakon

Az internet fejlődésével az online kaszinók látogatói az idejük nagy részét a számítógép vagy erre alkalmas okos eszközük képernyői előtt töltik el. Ők döntik el, hogy milyen játékkal, mikor, mennyi tétet feltéve játszanak, a lehetőségek tárháza végtelen. Ezzel együtt azonban nem árt odafigyelni néhány, akár a játékos saját maga által lefektetett alapszabályra, melyek bizonyos keretek közé terelik az online magatartást, természetesen a játékos javait szolgálva.  

2019. szeptember 16. 14:34

Budapesten is megtekinthető az életnagyságú LEGO Technic Bugatti Chiron

Az ikonikus sportautó 1:1 méretarányú, LEGO Technic elemekből épített élethű mását szeptember 16. és 22. között a Westend City Centerben tekintheti meg a magyar közönség. 

2019. szeptember 16. 14:07

Játékkal töltötték munkaidejüket a LEGO gyár dolgozói

Az idei a negyedik alkalom, hogy a LEGO Csoport megrendezte a Play Day nevű dolgozói eseményt, amely során a játékgyártó összes munkatársa világszerte egy feladatot kap: munkanapját töltse játékkal. Nyíregyházán szeptember 6-án mintegy 2700 fő vett részt a programon és adta át magát az önfeledt játék élményének. 

2019. szeptember 14. 09:41

Mosdókból műalkotások - társadalmi felelősségvállalás

Neves színészek, művészek - Agócs Írisz, Alföldi Róbert, Boros Betty, Bukta Imre, Debreczeny Zoltán, ef. Zámbó István, Kádár János Miklós, Szabó Győző, Szeltner Marcell, Szunyoghy Viktória, Timkó Bíbor és Wahorn András - vállalták, hogy vászon helyett mosdókon élik ki alkotókedvüket. A cél, hogy a sajátos műalkotások árverésre bocsátása után a befolyt pénzzel támogassák a Csodavár Űrbázis gyerekjátszótér felépülését.

2019. szeptember 14. 08:43

140 rászoruló gyerek iskolakezdési támogatása

Óriási sikerrel zárult a STRAND Fesztivál jótékonysági akciója. A szervező VOLT Produkció arra kérte a STRAND Fesztiválra érkező fellépőket – hazaiakat és külföldieket egyaránt – hogy dedikáljanak egy-egy aranyhalat, a szervezők pedig minden egyes aláírt aranyhal után egy-egy rászoruló gyerek iskolakezdését támogatják 10-10.000 forinttal az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül. A jótékonysági akció minden elképzelést felülmúlt, hiszen 1.400.000 forintot sikerült összegyűjteniük, amivel 140 rászoruló gyerek iskolakezdését tudták támogatni.

2019. szeptember 8. 09:52

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás