A Sony bemutatja új, 18-110mm-es gyújtótávolságú, Szuper 35mm / APS-C formátumú, nagy teljesítményű zoomobjektívjét

forrás: Prím Online, 2016. szeptember 9. 10:13

Kifejezetten filmkészítők számára fejlesztette ki a Sony az új Szuper 35mm / APS-C formátumú powerzoom objektívjét.

A SELP18110G típusú modell gyújtótávolsága a 18 mm-es nagylátószögtől a 110 mm-es teleobjektívig bővíthető (amely 27mm – 165mm gyújtótávolságnak felel meg 35mm-es formátum esetén), valamint 6,1-szeres nagy teljesítményű zoommal és belső élességállító rendszerrel rendelkezik. Az objektív állandó F4-es maximális blendenyílásának és stabil fogásának köszönhetően kiváló mélységélességű, felbontású és kontrasztú felvételeket készíthetünk a teljes zoomtartományban. 

 

 

A legigényesebb felhasználók elvárásainak is maximálisan megfelelnek azok a képek, amelyek a Sony csúcsminőségű, G sorozatú objektívjével készülnek, amely a profi rendszerkameráktól (PXW-FS7) a cserélhető objektíves fényképezőgépekig – mint az α6300 és α7 sorozat – számos termékkel kompatibilis. Az objektív 18 lencsetagot tartalmaz 15 csoportba rendezve, köztük 6 aszférikus és 3 ED (Extra alacsony szórású) lencsetagot, valamint egy 7 lamellás kialakítású, körkörös blendét. Rendkívül összetett és fejlett tervezésének köszönhetően csúcsfelbontású képeket készíthet vele, valamint tökéletes professzionális 4K felbontású filmek forgatásához is. 

 

 

A SELP18110G a második olyan objektív, amely a Sony egyenletes mozgást biztosító optikai technológiáját (SMO) alkalmazza, ezáltal a filmfelvételek során fellépő, nem kívánatos fókuszváltások szinte teljesen megszűnnek. Az SMO a videokészítés három kritikus problémáját célozza meg az objektív működtetésekor, melyeknek jelentős hatása van a képminőségre: az első a fókuszlégzés (élességállítás közbeni látószög-instabilitás) minimalizálása, amelynek hatékony csökkentéséről a belső fókuszmechanizmus gondoskodik. A második a kis fókuszváltások által okozott képzavarok kiszűrése, amelyek akkor fordulhatnak elő, amikor a zoomolást kizárja egy speciális követési mechanizmus, valamint az optikai tengely oldalirányú mozgásakor keletkező képi hibák, melyeket zoomolás közben egy belső zoommechanizmus küszöböl ki. 

 

 

Az objektív professzionális filmkészítési körülmények között is kiválóan használható, köszönhetően magas minőségének és halk működésének. A három különálló fókusz, zoom és rekeszgyűrű optimálisan működik együtt, így rugalmas és profi használatot tesz lehetővé. A termék teljes mértékben támogatja a szervo és manuális mechanikai zoomot, a fókuszgyűrű pedig felhasználói preferencia alapján állítható. Az objektív hossza fókuszálás közben nem változik, így könnyen használható mattebox-szal vagy egyéb objektív tartozékokkal. Ráadásul az α objektívek szériájában most először a lencse egy fókuszállító 0,8 mm-es menettel is rendelkezik, így a termék kompatibilis egyéb szabványtartozékokkal is.

 

Az objektív optimális teljesítményéhez hozzájárul por- és nedvességálló kialakítása, így terepen is kiválóan használható, valamint az Optical SteadyShot beépített képstabilizáló technológia, mely minimalizálja a kézi használat során fellépő képzavarokat. Kompakt és pehelykönnyű kialakításának köszönhetően az objektív egyszerűen és könnyedén szállítható. A SEL14TC és SEL20TC telekonverter objektívekkel együtt pedig még rugalmasabb használat érhető el, ugyanis nagyobb (1.4x és 2.0x) fókusztartomány fogható be velük.

 

A professzionális felhasználásra szánt SELP18110G Szuper 35mm / APS-C formátumú nagy teljesítményű zoomobjektív decembertől elérhető Európában.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05