Történelmi pillanat: egyesült a Dell és az EMC

Létrejött a világ legnagyobb magánkézben lévő informatikai vállalata

forrás: Prím Online, 2016. szeptember 9. 15:08

A Dell Technologies bejelentette, hogy lezárta az EMC Corporation akvizícióját. A tranzakcióval egy olyan egyedülálló cégcsoport jött létre, amely biztosítja a szervezetek számára az alapvető infrastruktúrát digitális jövőjük kiépítéséhez, informatikai rendszerük átalakításához, valamint legnagyobb értékük, az információ védelméhez.

Az egyesülés eredményeként egy 74 milliárd dollár árbevételű piacvezető vállalat jött létre, amely átfogó technológiai portfóliójával  az ügyfelek összetett problémáira is megoldást nyújt az iparág olyan, gyors növekedést mutató területein, mint amilyen a hibrid felhő, a szoftveralapú adatközpont, az egyesített infrastruktúra, a platformszolgáltatás (PaaS), az adatelemzés, a mobilitás és a kiberbiztonság.

 

A Dell Technologies látja el a Fortune 500 listán szereplő vállalatok 98 százalékát informatikai háttérrel, és több piacvezető vállalatot is magában foglal. A két legnagyobb és legismertebb ezek közül az ügyfélmegoldásokat kínáló Dell és az infrastruktúra megoldásokat biztosító Dell EMC, melyek támogatását a Dell EMC Services látja el. A Dell Technologies része továbbá a Boomi, a Pivotal, az RSA, a SecureWorks, a Virtustream és a VMware is. Ez az egyedülálló struktúra egyesíti a startupok fókuszát és innovációját a nagyvállalatok globális bővíthetőségével és szolgáltatásaival. A Dell Technologies mérete lehetővé teszi, hogy a cégcsoport nagyobb innovációt és több anyagi forrást fektessen a kutatás-fejlesztés, az értékesítés és a marketing, a szolgáltatások és a támogatás területeibe, valamint hatékonyabb és gazdaságosabb megoldásokat nyújtson ügyfeleinek. Bár a vállalat nyilvánosan közzéteszi majd pénzügyi eredményeit, magánkézben van, ezáltal hosszú távon befektetéseit ügyfeleire és partnereire összpontosíthatja.

 

 

Michael Dell, a Dell Technologies elnök-vezérigazgatója szerint: „A következő ipari forradalom küszöbén állunk. Világunk percről percre egyre intelligensebbé és egyre összekapcsoltabbá válik, végül pedig egybefonódik majd a „Dolgok Internetének” kiterjedt hálózatával, ami által ügyfeleink korábban elképzelhetetlen dolgokat vihetnek majd véghez. Ezért hoztuk létre a Dell Technologiest. Rendelkezünk minden szükséges termékkel, szolgáltatással, tehetséggel és globális jelenléttel ahhoz, hogy a változás katalizátora lehessünk, és megmutathassunk ügyfeleinknek – méretüktől függetlenül – a digitális jövőbe vezető utat.”

 

A Dell Technologies egyesíti a Dell kis- és középvállalati piacon megszerzett vezető szerepét az EMC nagyvállalatok körében betöltött pozíciójával. Így az új cégcsoport számos, komoly növekedési potenciállal rendelkező terület vezetője a 2 billió dolláros informatikai piacon, beleértve a 20 alkalommal megszerzett „Vezető” pozíciót a Gartner Magic Quadrant elemzésében, emellett több mint 20 000 szabadalommal és benyújtott szabadalmi igénnyel rendelkezik.

 

Jamie Dimon, a JPMorgan Chase elnök-vezérigazgatója megjegyezte: „A pénzügyi szektor élen jár a technológiai újítások bevezetésében, hogy jobb szolgáltatásokat nyújthassunk ügyfeleinknek. A digitalizáció következő hulláma pedig azt a trendet erősíti, amelynek egész életemben tanúja voltam. A világ egyik legnagyobb Dell- és EMC-ügyfeleként évente körülbelül 9 milliárd dollárt költünk a technológiai hátterünkre, beleértve az infrastruktúrát, a felhőalapú számítástechnikát, a Big Data-elemzéseket és a kiberbiztonságot is. Ügyelünk arra, hogy a forrásainkat okosan költsük el, és nagyon körültekintően választjuk meg partnereinket. Michael Dellt 30 éve ismerem. Egy rendkívüli emberről van szó szigorú etikai normákkal, aki mindenkire személyesen odafigyel, akivel együtt dolgozik - legyen szó saját vállalatának alkalmazottairól vagy az iparág más szereplőiről. Nagyon izgatott vagyok Michael és az új vállalat kapcsán, és kíváncsian várjuk, mi mindent hoznak létre a jövőben.”  

 

 

Marc Benioff, a Salesforce elnök-vezérigazgatója hozzátette: „A Salesforce partnersége a Dell és az EMC vállalatokkal kulcsszerepet játszott az innováció előmozdításában az iparágon belül. Michael igazi látnok, és az iparágunk egyik legfontosabb vezetője. Kiváló partnerként a mi sikereinkhez is hozzájárult, most pedig a Dell Technologies által fogja megreformálni az informatikai iparágat.”

 

Tim McGrath, a PC Connection, Inc. elnök-vezérigazgatója elmondta: „A Dellhez fűződő kapcsolatunk az elmúlt hat évben rendkívüli mértékben kibővült. Amellett, hogy 2014-ben és 2015-ben is megkaptuk a Delltől „Év partnere” elismerést, vállalatunk jelentős növekedést ért el.  A Dell, az EMC, a VMware és az RSA partnereként ügyfeleink számára innovatív, értékközpontú, biztonságos és átfogó informatikai megoldásokat tudunk nyújtani. A Dell Technologies cégcsoport segítségével a PC Connection, Inc. teljes körű és folyamatosan bővülő portfóliót tud biztosítani ügyfelei részére. Szeretnénk tovább erősíteni a Dell Technologies vállalathoz fűződő partnerkapcsolatunkat, hogy ügyfeleinknek biztosíthassuk azt a műszaki támogatást, útmutatást és termékkínálatot, melyek üzleti informatikai kihívásaik megoldásához elengedhetetlenek.”

  

Pénzügyi feltételek

A tranzakció 2016. szeptember 7-i lezárását követően az EMC részvényesei részvényenként 24,05 dollárt kaptak az EMC VMware-érdekeltségének egy részéhez kapcsolt követőrészvényeken (tracking stock) felül. Az EMC vállalat a záráskor forgalomban lévő részvényeinek becsült száma alapján az EMC részvényesei részvényenként 0,11146 új követőrészvényt kaptak (NYSE: DVMT). A követőrészvények értéke eltérhet a VMware piaci árától, tekintve a két értékpapír eltérő jellemzőit és jogait.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05