Megjelent az új Acronis Backup Cloud

A szolgáltatók, forgalmazók és felhő-viszonteladók szolgáltatási csomagjába tervezett, egyszerűen integrálható, költséghatékony biztonsági adatmentési megoldás minden szerverre, munkaállomásra és mobil eszközre kiterjed

forrás: Prím Online, 2016. szeptember 12. 11:31

Az Acronis, az adatok és rendszerek hibrid felhő alapú biztonsági mentési megoldásainak vezető szállítója bejelentette az Acronis Backup Cloud legújabb frissítését. 

Ezzel a backup-as-a-service (BaaS) megoldással a szolgáltatók, forgalmazók és felhő-viszonteladók egy egyedi, teljes körű, egyszerűen kezelhető adatmentési csomagot kínálhatnak ügyfeleiknek, többek között kis- és közepes vállalkozásoknak.

 

"Legyen szó elvesztett mobiltelefonról, sérülékeny felhőalapú applikációról vagy zsarolóvírus támadásról, a KKV-k minden eddiginél jobban ki vannak téve az adatvesztés veszélyének. " – mondta John Zanni, az Acronis marketing igazgatója. "Az Acronis Backup Cloud lehetővé teszi a szolgáltatók és a forgalmazók számára, hogy az iparági trendek élén járó biztonsági adatmentési megoldással bővítsék szolgáltatásaikat." 

 

Az Acronis Backup Cloud legutolsó verziója a cég eddigi legegyszerűbb, leggyorsabb, legteljesebb felhőalapú biztonsági mentési és helyreállítási megoldása, amellyel a szolgáltatók a leginkább megfelelő csomagot biztosíthatják ügyfeleiknek. A szolgáltatók ügyfelei bármely – fizikai, virtuális vagy felhő alapú – infrastruktúrájuk védelmére választhatják az előfizetést vagy a folyamatos licencet. A szolgáltatás nem jár belépési költséggel és pay-as-you-go, azaz tényleges felhasználás alapján működik, amely így a szolgáltatás folyamatos bővülését vonhatja maga után a mentett adatmennyiség növekedésével párhuzamban.

 

 

Adatok és rendszerek biztonsági mentése percek alatt az iparág leggyorsabb mentési szoftverével 

Az Acronis Backup Cloud kulcsrakész biztonsági mentési és helyreállítási szolgáltatás percek alatt indítható és futtatható, amely minden szerver, munkaállomás és mobil eszköz adatainak mentését és helyreállítását biztosítja, beleértve a felhőalapú szolgáltatások és applikációk teljes körét. A megoldás könnyen beilleszthető a szolgáltatók különböző informatikai környezetébe.

 

Az Acronis Software Defined Storage segítségével a szolgáltatók rugalmas tárolási opciókat nyújthatnak az ügyfeleiknek: rendelkezésükre áll az Acronis adatterülete, de az ügyfelek igényei szerint privát felhőt is létrehozhatnak saját tárterületen vagy harmadik fél tárterületén, beleértve a Microsoft Azure-t, az Amazon S3-t, és az IBM SoftLayert, illetve a helyi szolgáltatók adatterületeit. Az Acronis Backup Cloud lehetővé teszi azt is, ahogy a szolgáltatók az önkiszolgálás és a teljes kiszolgálás preferált keverékét biztosítsák ügyfeleiknek. 

 

Az új Acronis Storage opcióval jelentős költségcsökkentés és hatékonyabb időgazdálkodás valósítható meg több ügyfél egy felületen való menedzselésével. A szolgáltatók egy egységes irányítási felületen telepíthetik a szoftvert, követhetik nyomon ügyfeleik működését és ellenőrizhetik a biztonsági mentéseket egy-egy ügyfél saját igényei szerint optimalizált – például több helyszínen lévő - vállalati környezetében. 

 

„Az Acronis az adatvédelem új korszakát nyitja meg azzal, hogy a teljes eszközvédelemtől a teljes digitális üzletvédelem felé mozdul” – mondta Serguei Beloussov, az Acronis társalapítója és vezérigazgatója. „Mi a világ leggyorsabb biztonsági mentés megoldását kombináljuk az ágazat legrugalmasabb tárolási lehetőségeivel és nonstop felügyelettel, hogy teljes adatvédelmet nyújtsunk napjaink folyamatosan működő digitális vállalkozásának.”

 

 

"Az adatok és rendszerek biztonsági mentése manapság szinte minden szervezet számára kritikus szempont. Örülünk, hogy szorosabbra fűzhetjük kapcsolatunkat az Acronisszal, és a legújabb felhőalapú biztonsági mentési megoldással tudunk reagálni felhő-viszonteladó és szolgáltató partnereink fontos üzleti igényekre" – mondta Mészáros László, a Kvazar-Micro CEE Kft. ügyvezető igazgatója. "A Kvazar-Micro segítségével partnereink képesek gyors, költséghatékony hibrid felhő alapú biztonsági megoldást kínálni ügyfeleiknek."

 

Acronis termékeket használ a Scuderia Toro Rosso Forma 1-es csapata is, akiket a magyar nagydíjon az Acronis szponzorált. Raffaele Boschetti, a Scuderia Toro Rosso Formula 1 csapat IT vezetője elmondta: "Csapatunk a világ minden táján versenyről versenyre utazik, és biztonsági mentésekre támaszkodunk, hogy hatékonyan megvédjük a hétvégéken keletkező több száz gigabájnyi adatunkat. Ennek folyamatosan rendelkezésre kell állnia mind a versenyeken, mind amikor visszatérünk csapatunk olaszországi főhadiszállására. Az Acronis lehetőséget ad nekünk, hogy megvédjük a csapat és az autók adatait, attól függetlenül, hogy épp hol járunk, és ha valaha bármely okból vissza kell állítani az adatainkat, tudjuk, hogy a leggyorsabb megoldás áll a rendelkezésünkre ebben. Pontosan erre van szükségünk, hogy sikeresek legyünk."

 

Magyarországon az Acronis Backup Cloud a Kvazar-Micro CEE Kft. kínálatában elérhető. Az Acronis Backup Cloud – Office 365 integráció számos előnyt kínál viszonteladóink számára is. A részletekről további információ a Kvazar-Micro CEE Kft-nél: http://www.kvazar-micro.hu/  

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Gazdaságos megoldás egyszerűsíti az áruszállítást

Ahhoz, hogy egy termék eljusson A-ból B pontba, az esetek nagyon nagy százalékában egy dologra biztosan szükség van: ez az úgynevezett sztreccsfólia. A raklapcsomagolás gazdaságosabb és kedveltebb fóliatípusát lehetővé tette egy magyar cég úgy, hogy az nemcsak gazdaságosabb lett a piacon kapható termékeknél, de környezetbarát is, hiszen a vékonyabb fólia használatával kevesebb hulladék keletkezik. Az AMCO Csomagolástechnikai és Konzultációs Kft. innovációja az áruszállítást nagyságrendekkel könnyítheti meg a közeljövőben.

2023. június 8. 15:40

Kényszerből előny: emiatt állhatnak át zöld működésre az irodaházak

A tavaly ősszel bekövetkezett gázáremelkedés hatására feje tetejére állt az irodaházak piaca, a magas fenntartási költségek miatt ugyanis a legtöbb üzemeltető zöld útra lépett. Kaloczkai Sándor, a Gree légkondicionálók műszaki vezetője arról beszélt, ma már nem az a kérdés, hogy az energiahatékonysági beruházások megtérülnek-e, hanem az, hogy azok nélkül a működés fenntartható marad-e. Zöld irányban is példaértékű a világ első számú klímamárkája magyarországi vezérképviseletének szarvasi irodaháza, a Hi-Tech épület ugyanis látványban és műszaki tartalomban is a világ elithez tartozik.

2023. június 8. 12:49

Füstöljenek a gumik: a norelem szabványos alkatrészekkel segíti a tanulókat a drift triciklik építésében

A norelem folyamatosan támogatja a fiatal mérnöki tehetségeket, aminek újabb állomásaként számos szabványos alkatrésszel támogatta a Müncheni Műszaki Iskola diákprojektjét. A hallgatók dolgozták ki a motoros drift trike koncepcióját, és a projektet a tervezéstől a befejezésig vitték végig.

2023. június 8. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39