Elindult a Microsoft Innovatív Iskola Programja a 21. századi oktatásért

forrás: Prím Online, 2016. szeptember 15. 10:53

Tizenhat oktatási intézmény részvételével elindult a Microsoft Innovatív Iskola Programja, amely a technológiai feltételek biztosításán túl egyszerre jelent tudásmegosztást és képzést a iskolaigazgatóknak és a tanároknak is. 

Eközben – immár másfélszeres létszámmal, 70 fővel – az Innovatív Pedagógus Programot is folytatja a vállalat, hogy hozzásegítse a tanárokat és a diákokat a 21. századi pedagógiai környezet megteremtéséhez.

 

 

Magyarországon is elindult a Microsoft Innovatív Iskola Programja, amellyel a vállalat hozzá kíván járulni a 21. századi oktatás körülményeinek megteremtéséhez. Az első szakaszban 16 intézménnyel indul el a program, miközben a Microsoft célja az, hogy három éven belül a részt vevő iskolák hálózata ötven tagúra bővüljön.

 

Az Innovatív Iskolák számára a Microsoft hároméves, komplex kapacitásfejlesztési programot kínál, amelynek során az iskolák egymással és a Microsoft dedikált munkatársaival együttműködve segítik a hazai oktatás fejlődését. A Microsoft az ingyenes Office 365 hozzáféréssel, komplett iskolai kommunikációs rendszer kiépítésével, a legmodernebb felhő alapú technológiákkal, gyakorlati képzésekkel, személyre szabott mentori szerepvállalással és a külföldi és hazai tapasztalatok átadásával segíti az Innovatív Iskolák tehetségműhelyeinek felállítását.

 

 

 

Az innovatív iskolák lelkét az elkötelezett vezetők jelentik, ezért a Microsoft programjának fontos része a vezetőképzés is. Az Innovatív Iskola Program keretében a Microsoft havi rendszerességű képzésekkel, tudásmegosztásra építő tréningekkel támogatja az igazgatókat többek között a vízióalkotásban, szervezeti és kapacitásfejlesztésben, stratégiai tervezésben, az iskola jövőképének meghatározásában, miközben segítséget nyújt abban is, hogy az intézmények felkészüljenek a digitális transzformációra.

 

Az igazgatók képzési programját a Herman Ottó Általános Iskola és Tudásközpont igazgatója, Tószegi Attila vezeti, aki immár három éve dolgozik tanári karával a Microsoft kutatásai alapján megfogalmazott tanítási és tanulási feltételek kialakításán. „A 21. századi oktatás négy alappillére a kritikai gondolkodás és problémamegoldás, a kommunikáció, az együttműködés, valamint a kreativitás és innováció. Olyan 21. századi témákra mint pl. az üzleti és vállalkozói műveltség, az egészségügyi műveltség, illetve az informatikai készségek fejlesztésére építve alakítjuk ki a tanítási és tanulási folyamatainkat, szorosan együttműködve a Microsofttal” – mondta a program elindítása kapcsán Tószegi Attila.

 

„A Microsoft víziója, hogy hozzásegítse a jövő nemzedékét ahhoz, hogy többre legyen képes. Ennek elérését szolgálja az Innovatív Iskola Program is, amelynek célja, hogy a részt vevő intézmények között létrejöjjön egy tudás- és tapasztalatmegosztásra épülő hálózat, amely évről évre bővülhet. Fontos, hogy a résztvevők olyan támogatást kapnak, ami nem egy egyszeri kurzust jelent, hanem folyamatos segítséget módszertani és technológiai értelemben is. Meggyőződésünk ugyanakkor, hogy a változásra előbb a vezetésnek kell készen állnia az iskolákban, valamint meg kell lennie a 21. századi pedagógiai környezetnek is ahhoz, hogy a folyamat egy későbbi szakaszában egy iskolába megérkezhessenek az eszközök, majd az infrastruktúra” – nyilatkozta Merényi Ádám, a Microsoft Oktatási üzletágának vezetője.

 

 

 

Az Innovatív Iskola Program elindításával párhuzamosan a Microsoft tovább bővíti Innovatív Pedagógus Programját is, amelyben egy év alatt közel másfélszeresére, 70-re nőtt a szakértő oktatók száma. A program résztvevőinek az idei évtől nemcsak arra nyílik lehetősége, hogy elsajátítsák a legújabb oktatási módszereket, hanem arra is, hogy képzőkké válva maguk is segíthessék kollégáikat saját iskolájukban, kistérségükben, régiójukban – valamint az Innovatív Iskolák dedikált mentoraiként.

 

„Erőfeszítéseink sikerét mutatja, hogy a Microsoft Innovatív Pedagógus Programjához (Microsoft Innovative Educator Expert, MIEE) világszerte már 100 ország több mint 850 iskolájából 4800 tanár csatlakozott, és ez a hálózat évről évre bővül” – hangsúlyozta Merényi Ádám.

 

A Microsoft újdonságokkal is készült a 2016/17-es tanévre: az Office 365 Education részeként elérhető a Microsoft Classroom, a School Data Sync, a Microsoft Forms, a OneNote ink és a Learning Tools alkalmazás. Az Office 365 Education pedig továbbra is ingyenesen használható a diákok és pedagógusok számára.

 

További részletek elérhetőek a hivatalos Microsoft blogon itt és itt.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ügyfélszolgálati technológia fejlesztése a kkv-kat is versenyhelyzetbe hozhatja

Itthon is elindította felhőszolgáltatását az Avaya.  A nagyvállalatok közül már Magyarországon is sokan áthelyezték üzleti kommunikációjukat a felhőbe, de most a hazai kis- és középvállalkozásokat is versenyhelyzetbe hozhatja a világ egyik legnépszerűbb ügyfélkommunikációs felhője. Az online értékesítésben ugyanis már nem az ár az egyetlen tényező, legalább ilyen fontos szerepe van az ügyfélkiszolgálás minőségének is.

2021. október 15. 19:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20