A Fujitsu Európában is bevezeti biometrikus személyazonosításra épülő PalmSecure beléptető eszközét

forrás: Prím Online, 2016. szeptember 22. 07:17

Már Európában is elérhető a Fujitsu biometrikus személyazonosításra épülő PalmSecure beléptető eszköze, amely cégmérettől függetlenül minden vállalatnál könnyen telepíthető, kulcsrakész alternatívát kínál a meglévő beléptető megoldás kiváltására vagy továbbfejlesztésére. 

A PalmSecure ID Access megoldás egy integrált PalmSecure érzékelővel felszerelt terminál segítségével, érintkezés nélküli tenyérbeolvasás alapján ellenőrzi az egyén személyazonosságát. A PalmSecure ID Access gyorsan és könnyen integrálható a meglévő hardverinfrastruktúrába. 

 

 

A biometrikus személyazonosítás jóval pontosabb a PIN-t, jelszót, kódot vagy beléptető kártyát kérő egyéb módszereknél. Felhasználóbarát és higiénikus módszer, amely a hagyományos beléptető rendszerekkel ellentétben nem alkalmaz elveszthető, megosztható, lemásolható vagy ellopható elemeket. Lehetővé teszi, hogy a vállalkozások konkrét személyekhez társítsák a műveleteket, és kiiktassák működésükből az elfelejtett jelszavak miatt kieső időt. 

 

A PalmSecure ID Access eszköz a Fujitsu PSN900 díjnyertes biometrikus tenyérvéna-beolvasási technológiájára épül. Az esztétikus terminál integrálva tartalmazza a PalmSecure érzékelőt és az érintőképernyőt, és többféle módon is konfigurálható a többfaktoros hitelesítéshez. A lehetőségek között szerepel például olvasók beépítése Mifare kártyákhoz vagy HID proximity kártyákhoz. Igény esetén az eszköz egyedül a PalmSecure érzékelővel is konfigurálható. 

 

 

Ár és piaci bevezetés

A PalmSecure ID Access már jelenleg is kapható az EMEIA-régióban, országtól és konfigurációtól függő áron.

 

A Fujitsu PalmSecure technológiája

A PalmSecure infravörös közeli fény segítségével, a felhasználó tenyerében futó oxigénszegény vért szállító erek mintázatáról készít felvételt. A saját fejlesztésű algoritmus e kép alapján egyedi biometrikus sablont generál. A felhasználó személyazonosítása úgy történik, hogy ezt a sablont összevetik az előregisztrált felhasználók adatbázisával. A PalmSecure-ral végzett felhasználói regisztráció alig egy percet, maga a személyazonosítás pedig kevesebb mint egy másodpercet vesz igénybe, ami jóval rövidebb, mint a biztonságos jelszó beírásához szükséges idő, ráadásul a hibakockázat is sokkal alacsonyabb. 

 

 

A Fujitsu PalmSecure technológia rendkívül biztonságos, hiszen az erek a bőr alatt futnak, és szemmel alig láthatók. A mintázat mindenkinél egyedi, és a kor előrehaladtával sem változik. A tenyér érmintázata különösen bonyolult, és több mint ötmillió különálló összehasonlítási pontot biztosít. Ráadásul az olvasó csak akkor ismeri fel a mintát, amikor az erekben vér áramlik, így gyakorlatilag nulla a hamisítás veszélye. 

 

A technológia kezelése könnyen elsajátítható. A megoldás érintkezésmentessége miatt is népszerű a felhasználók körében, mivel használata során nem kell tartani a jellemzően kéz által közvetített kórokozók terjedésétől. A PalmSecure működését az olyan külső tényezők sem befolyásolják, mint a bőr típusa, a tenyér hőmérséklete vagy a bőrön található esetleges vágások és karcolások. 

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A KPMG és a Microsoft globális ESG Akadémiát indított

A „KPMG ESG Akadémia” a KPMG, a Microsoft és számos elismert egyetem együttműködésében indult el. Célja, hogy elérhetővé tegye a naprakész és nélkülözhetetlen ESG-tudást, támogassa és képezze az üzleti élet szereplőit a legváltozatosabb fenntarthatósági témákban.

2023. szeptember 30. 16:52

Mesterséges intelligenciával harcol a Binance a tiltott piacbefolyásolás ellen

Nagy mennyiségű adat elemzésére alkalmas, mesterséges intelligenciát alkalmazó szoftvert használ a Binance a tiltott piacbefolyásolás azonosítására a kriptoszektorban. A világ legnagyobb kriptotőzsdéje más cégekkel és a hatóságokkal is együttműködik annak érdekében, hogy a gyanús szereplőket ne csak a saját platformjáról, hanem a teljes piacról el lehessen távolítani. Ugyanakkor a befektetőknek is érdemes odafigyelniük azokra a jelekre, amelyek az árakat manipuláló tevékenységekre utalnak.

2023. szeptember 30. 13:24

Mostantól a Liberty irodaházban működik az eMAG hazai központja

2023 nyarának végén az eMAG Magyarország új székházba, a Wing Zrt. által fejlesztett Liberty irodaház déli szárnyába költözött a Könyves Kálmán körúton. A legnagyobb magyar e-kereskedő*  a 40 ezer négyzetméter alapterületű irodaház harmadik és negyedik emeletét, mintegy 3800 négyzetméternyi irodaterületet bérel. Ide tette át székhelyét a cégcsoport két másik brandje, a Sameday futárszolgálat és a felújított okostelefonok piactereként működő Rejoy.hu is.

2023. szeptember 30. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38