Perdöntő részletek a Mio-tól

Egyszerűbb a kárrendezés, ha utunkat fedélzeti kamerával rögzítjük

forrás: Prím Online, 2016. szeptember 22. 08:47

Koccanás a reggeli dugóban: ugye jó lett volna rögzíteni? Gyorsabb és egyszerűbb megállapítani, egy adott helyzetben ki a hibás, ha vissza tudjuk nézni a történteket. Az autós kamerák vásárlásakor a leggyakoribb szempont, hogy eszközünk a vitás közlekedési szituációkban segítsen. A legújabb Mio MiVue C320 és MiVue C330 kamerák kisméretűek, hogy ne zavarjanak a vezetésben, és kitűnő optikával felszereltek, hogy a felvételek gyenge fényviszonyok mellett is élesek legyenek. A MiVue C330 GPS-szel és sebességmérő kamera-figyelmeztetésekkel is támogatja a sofőrt.

A közlekedést segítő autós eszközök iránti kereslet évről-évre nő, így fedélzeti kamerát is egyre többen vásárolnak. A használatukkal kapcsolatos szabályozás ugyan országonként változik, hasznukat azonban már a biztosító társaságok is kezdik felismerni. A praktikus eszközöket ugyanis leggyakrabban a vitás esetek könnyebb elbírálására és a biztosítási csalások kiszűrésére használják. Persze, ha különleges tájon vágunk át, útifilmet is készíthetünk velük, amelyet a Mio kamerák esetében a MiVue Manager asztali alkalmazás segítségével Facebook és YouTube oldalunkon is megoszthatunk. Vagy fotómódba váltva egy koccanás részleteit rögzíthetjük sokoldalú úti szemtanúnk segítségével. 

 

 

Kicsi, könnyű, és egyszerűen kezelhető

A fedélzeti kameráknak úgy kell jól dolgozniuk, hogy közben szinte láthatatlanok maradjanak. A MiVue C320 és C330 kis méretüknek köszönhetően (62.2 x 51.2 x 37.4 mm) nem zavarnak a kilátásban. Az 58 grammos pillesúlyú eszközöket biztonságosan megtartja az üvegre vákuummal tapadó forgó tartó. A kamerák az autó indításakor kezdik rögzíteni az eseményeket: 3 tengelyű G-szenzoruk érzékeli az autó irányát, az autóra ható erőket, valamint a fordulást és a gyorsulást is. Ha ütközés következik be, ezekből az adatokból tudhatjuk meg, milyen irányból és miképpen történt.

 

Gyenge fény – erős felvétel

Utazás közben gyakran változnak a fényviszonyok: árnyékos útról kanyarodunk szikrázó napsütésbe, vagy mindent elhomályosít egy hirtelen vihar. Ezért fontos, hogy az optika minél több fényt be tudjon engedni: a 130°-os széles látószögű MiVue C320 és C330 kamerák F2.0-es rekesznyílással dolgoznak, így gyengébb fényviszonyok mellett is jó felvételeket készítenek. Mindkét eszköz 1080p Full HD minőségben, 30 fps-el és H.264 tömörítéssel rögzít, így filmjeink a borotvaéles minőség mellett kis fájlméretűek is lesznek.

 

MiVue C330 – GPS funkcióval

Az új MiVue C330 GPS-szel és sebességmérő kamera-figyelmeztetés funkcióval is rendelkezik, élettartamig tartó adatbázis frissítéssel. A beépített GPS automatikusan rögzíti a vezetési információkat, a sebességmérő kamera adatai pedig mindig jelzik, hol vezessünk különösen óvatosan.

A Mio MiVue C320 menetrögzítő kamera ára: 29 990 Ft, a Mio MiVue C330 kamera ára: 40 990 Ft.  

 

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Budaörsön mutatja be új okosóráját a Huawei

Magyarországon is bemutatkozik a Huawei legújabb, a divatot a csúcstechnológiával ötvöző okosórája. A HUAWEI WATCH GT 4 termékbemutatója október 7-én, 10 órától lesz a budaörsi MediaMarkt áruházban. Az esemény látogatói kipróbálhatják és meg is vásárolhatják az okosórát, amelyhez kedvezmények kapcsolódnak. A Huawei emellett október 2-22. között Freebuds SE 2 fülhallgatót is ajándékoz a MediaMarkt üzleteiben és webáruházában történő WATCH GT 4-vásárlásokhoz.

2023. október 3. 14:27

Még nagyobb szabadságot biztosít a Sencor új robotporszívója

Új szintre emeli a robotporszívók által nyújtott kényelmet a Sencor újdonsága. Kétség nem fér hozzá, hogy bár ezek a készülékek teljesen autonóm módon képesek gondoskodni a porszívózásról, a tartályuk kiürítésére eddig nem voltak képesek. Mindez teljesen megváltoztathatja a robotporszívókról alkotott elképzeléseinket. 

2023. október 2. 19:55

Új tagokkal bővült a G-Shock női karóráinak választéka

A Casio bemutatta a G-Shock márka legújabb ütésálló karóráit. A kompakt, analóg-digitális számlappal rendelkező karórák a nőiességet ünneplik és rózsaarany (ú.n. rose gold) színben tündökölnek. Mint ismeretes ez az árnyalat eredetileg az ékszereknél jelent meg, de ma már a karórákon is hódít. 

2023. október 1. 13:36

A BenQ új gamer projektorai példátlan részletgazdagságot nyújtanak a játékosoknak

A BenQ, a világ vezető DLP 4K projektormárkája, és a digitális életmód eszközök innovátora két vadonatúj 4K HDR okosprojektort hozott a piacra Európában az AAA konzolos játékokhoz, amelyeket arra optimalizáltak, hogy a játékosok példátlan szintű in-game audiovizuális részletekben merülhessenek el otthonuk bármely helyiségében.

2023. szeptember 28. 19:40

Megérkezett Magyarországra a csúcstechnológiát és a divatot ötvöző HUAWEI WATCH GT 4

Már Magyarországon is kapható a Huawei legújabb okosórája, a kifinomult dizájnnal, illetve innovatív egészségügyi- és fitnesz funkciókkal felszerelt HUAWEI WATCH GT 4. Az új okosóra számos technológiai újítással járul hozzá az egészségfigyeléshez: a szívverés szabályosságának mérésétől a részletes pulzus-elemzésen át a pitvarfibrilláció kockázatának észleléséig még átfogóbb információkat ad a szív egészségéről.*  Emellett az okosóra már alvás közbeni légzésfigyelésre és kalóriakezelésre is képes. Az órát a nagyközönség október 7-én délelőtt személyesen is megtekintheti a MediaMarkt budaörsi áruházában. 

2023. szeptember 28. 14:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38