A jövő okosépületei már ma is megépíthetők

A Schneider Electric az első helyen szerepel a Navigant Research épületrendszereket rangsoroló listáján

forrás: Prím Online, 2016. szeptember 30. 09:52

Schneider Electric, az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője immáron második éve vezeti a rangsort a Navigant Research épületek energiafelügyeleti rendszereit osztályozó (Building Energy Management Systems – BEMS) jelentésében.

A francia központú vállalat stratégiájának célja, hogy a létesítményvezetők csökkentsék energiafelhasználásukat, és fokozzák a működési hatékonyságot. E szemlélet gyakorlati megvalósításának köszönhetően a Schneider Electric SmartStruxure megoldásával érdemelte ki az első helyet a terület 15 legjelentősebb vállalata közül. 

 

http://www.asiagreenbuildings.com/
 

 

Innováció az intelligens épületekért

A Navigant Research 12 szempont alapján értékelte a vállalatokat a stratégia és a megvalósítás terén: többek között a jövőkép, a piaci bevezetési stratégia, a partnerek, a technológia, a termékek teljesítménye, az árképzés, a földrajzi lefedettség, valamint a hosszú távú fennmaradási képesség tekintetében. A kritériumoknak eleget téve a Schneider Electric top helyezést elért, StruxureWare Building Operation szoftverére épülő megoldása szakít a hagyományos információtárolási elképzelésekkel: 

  • Valós idejű (áramfogyasztási, épületgépészeti, tűzvédelmi, valamint a biztonsági rendszerekből származó) adatokkal és átfogó információkkal szolgál az épületekre vonatkozóan az internetkapcsolat és a mobilalkalmazások segítségével. 
  • Az adatok elemzésével megállapított trendeket, és az adatokból kinyert részletes jelentéseket látványos módon, grafikusan ábrázolja, ami elősegíti a könnyű feldolgozást. 
  • Bármilyen méretű épületről legyen is szó, olyan gyakorlati tájékoztatást nyújt a létesítmény fenntartóinak, amellyel egyedi módon teszi lehetővé az épületek energiafelügyeleti rendszereinek irányítását.
  • A megoldás a létesítmény teljes életciklusa során csökkenti a fenntartási költséget, emellett a személyre szabott és összekapcsolt hardver, szoftver, műszaki tervezés, telepítés és szolgáltatások integrálásával biztosítja a létesítmény optimális felügyeletét.

 

 

„A Navigant elismerése megerősített minket azon elképzelésünkben, hogy érdemes megoldásainkat a legújabb technológiákra építve megalkotni, ami által teret adhatunk a jövő épületeinek. Az okosépületek piacának növekedésével a SmartStruxure és az ahhoz hasonló megoldások egyfajta digitális gerincként támogatják az energia- és működési hatékonyság új szintekre emelését” – mondta Laurent Bataille, a Schneider Electric EcoBuilding részlegének ügyvezető alelnöke.  

 

„Az intelligens épületek alappillérét képező energiagazdálkodási rendszerek kulcsfontosságúak azon szervezetek számára, amelyek adataik megfigyelésével kívánnak megküzdeni a felmerülő kihívásokkal. A Schneider Electric integrált, intelligens SmartStruxure épületplatformjával az élen jár, emellett pedig folyamatosan fejleszti az egyre átfogóbb elemzési lehetőségeket” – mondta Casey Talon, a Navigant Research vezető kutatási elemzője. 

 

A teljes BEMS ranglistajelentés elérhető a Navigant Research honlapján. A Schneider Electric SmartStruxure megoldásával kapcsolatos további információkat itt találja.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Leadec megvásárolja a FISS Automatika Kft.-t

A Leadec, a világ vezető globális szolgáltatási szakértője 2023.05.31. napjával felvásárolta a FISS Automatika Kft.-t. A Leadec az akvizícióval tovább bővíti magyarországi jelenlétét, valamint erősíti kompetenciáit az elektrotechnika és az automatizálás területén.

2023. június 6. 17:43

Jelentős mérföldkő a hazai autóiparban

Idén ünnepli 30. születésnapját a Continental Veszprémben. Az elmúlt évtizedek fejlesztéseinek köszönhetően mára a technológiai vállalat telephelye globális piacokra dolgozik. Presztízs ügyfelek számára fejleszt, tesztel és gyárt különböző szenzorokat gépjármű-menetbiztonsági rendszerekhez, akkumulátorokhoz és az utazási kényelem növeléséhez.

2023. június 6. 16:01

Fenntartható ötlet nyert a Samsung és az EdisonKids versenyén

Alternatív környezettudatos ötlettel, a chipses zacskók kreatív és praktikus újrafelhasználásásával vihették haza a fődíjat a nyírségi diákok a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A harmadik alkalommal megrendezett versenyen 12-18 éves tanulók mérték össze projektjeiket a közösség, a fenntarthatóság és a jövő oktatása kategóriákban. A nyolc döntős csapat közül a NUT (Napkor’s Upcycler Team) csapat elképzelése, a chipses zacskók hőálló szatyorrá alakítása bizonyult a legjobbnak. Második helyezést ért el a modulárisan építhető oktatórobot, a dobogó harmadik fokára pedig a tücsökfarm tervezői léphettek. Az első három helyezett 6 millió forint összértékben választhat Samsung eszközöket, saját maguk, felkészítőtanáruk és iskolájuk számára.

2023. június 6. 14:05

Fidelity: Nyernek az elektromos autók?

Aki napjainkban autóval végighalad egy európai belváros utcáin, azonnal számos nyomát láthatja a forgalmi trendek változásának. A külön kerékpáros sávok, az elektromos buszok, az elektromos töltőállomások és a szédült ütemben emelkedő parkolási díjak mind-mind azt jelzik, hogy a személyautók, főleg a belső égésű motorral felszereltek, már nem szívesen látott vendégek a sűrűn beépült belső kerületekben. A jövő az alternatív közlekedési eszközöké és a kibocsátásmentes erőforrásoké. A Fidelity piaci megfigyelőinek előrejelzései szerint az éghajlatkímélő meghajtási módok versenyét az elektromos autók fogják megnyerni, melyek idővel teljesen kiszorítják majd a levegőszennyező belső égésű motorokkal gyártott társaikat1.

2023. június 6. 12:41

Új nemzetközi online esemény az Eplan-tól

Milyen kihívásokkal néznek szembe a gépgyártók és a kapcsolóberendezés-gyártók napjaink globális piacain? Hogyan határozható meg a helyes irány a hatékony tervezéshez a munka korai szakaszában? A 2023. június 21-re meghirdetett Eplan L!ve 2023 rendezvény lényegre törő válaszokkal, a szoftver új verziójának legfontosabb elemeivel készül, és felvázolja, miként támogatja ügyfeleit a tervezéstől a gyártásig vezető úton lépésről-lépésre. Bevált gyakorlati példákat ismerhetünk meg a Harro Höfliger, a Kratos Industries és a Sany vállalatoktól, betekinthetünk munkafolyamataikba és tervezési módszereikbe, melyek maximális következetességet és hatékonyságot tesznek lehetővé a számukra.

2023. június 6. 11:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39