A Samsung és a Mobile TeleSystems együttműködik a következő generációs technológiák fejlesztésében

A stratégiai partnerség kiterjed az LTE-Advanced Pro, az IoT, az 5G és számos egyéb technológiára

forrás: Prím Online, 2016. szeptember 28. 11:11

A Samsung Electronics és a Mobile TeleSystems (MTS), Oroszország és a FÁK vezető telekommunikációs szolgáltatója ma bejelentették, hogy az új telekommunikációs technológiák közös fejlesztése és tökéletesítése céljából együttműködési szándéknyilatkozatot írnak alá. 

A megállapodás azokra a technológiákra vonatkozik, amelyek már elengedhetetlenek a fejlett kommunikációhoz, beleértve a fejlett Carrier Aggregation (vivőfrekvenciasáv-kapcsolódás), a Multiple-Input Multiple Output (több bemenet, több kimenet, MIMO) technológiákat, az LTE Broadcast (eMBMS), a Multi-path TCP (MPTCP), valamint a IoT technológiákat, úgymint az NB-IoT és az LTE-Machine. A két cég több tesztelést végez majd az adatkommunikáció sebességének növelésére, a fejlett Carrier aggregation, MIMO és MPTCP technológiák alkalmazásával továbbfejlesztve a 4G infrastruktúrát.

 

 

„Örömmel írjuk alá az együttműködési megállapodást az MTS-szel, hiszen mindez bizonyítja az LTE-vel kapcsolatos sikeres partnerségünket. Bízunk benne, hogy ez az együttműködés kulcsfontosságú szerepet játszik abban, hogy az orosz felhasználók fejlett technológiákat használhassanak mindennapi életük során” – mondta Dong Soo Park, a Samsung Electronics Hálózatok üzletágának alelnöke. –„A Samsung 5G és IoT területen való erősségében bízva azt várjuk, hogy az MTS az 5G technológia piaci kiaknázásával megszilárdítja pozícióját mint vezető innovatív telekommunikációs szolgáltató”.

 

A Samsunggal való együttműködéssel az MTS előtt még szélesebb lehetőségek nyílnak meg az új szolgáltatások és alkalmazások – például az IoT – terén. Az együttműködési szándéknyilatkozatban számos IoT hálózati technológia szerepel, a többi között a 3GPP alapú NB-IoT és LTE-M. Mivel a hálózati követelmények, úgymint az adatsebesség, a spektrális sávszélesség és az akkumulátor-élettartam eltér a különféle IoT felhasználási esetekben, az MTS és a Samsung minden egyes üzleti megoldásnál megkeresi és kiválasztja a mindkét fél számára legalkalmasabb technológiát.

 

Mivel az 5G jelentős szerepet fog játszani az alacsony késleltetésű, ultragyors, új spektrális hatékonyságú adatkommunikációban, a két cég az 5G fejlesztésén is együtt fog dolgozni, új lehetőségeket teremtve az 5G teszteléssel.

 

„Az MTS folyamatosan dolgozik azon, hogy az orosz régiókban előkészítse a hálózatot az 5G technológia bevezetésére. A Samsunggal aláírt együttműködési szándéknyilatkozat fontos lépést jelent ebben a folyamatban. Ha már most gondosan odafigyelünk az innovatív kutatásra és fejlesztésre, amikor az új szabvány követelményei még csak kialakulóban vannak, azzal megalapozzuk az 5G jövőbeni gyors bevezetését, figyelembe véve az egyre növekvő előfizetői igényeket és az ország telekommunikációs piacán látható változásokat. Az új technológiák – beleértve az IoT egy területét – kereskedelmi bevezetése lehetővé teszi számunkra, hogy új piaci rést foglaljunk el mind a vállalati, mind a tömegpiaci szegmensben” – összegezte az Andrej Usatszkij, az MTS technológiai alelnöke.

 

 

A Samsung és az MTS 2013 óra működik együtt LTE hálózatok létesítésében Oroszország Északnyugati Szövetségi Körzetének városaiban, beleértve egyebek mellett Szentpétervárt, Komiföldet és a leningrádi, pszkovi, arhangelszki, murmanszki területeket. A két cég tovább fogja bővíteni kölcsönös, hosszú távú üzleti együttműködését, az 5G-t helyezve a középpontba. 

 

A 21. század első évtizedének végétől fogva a Samsung folyamatosan fektetett be az 5G technológiákon alapuló kísérletekbe és kutatásokba, 2014 óta az 5G piaci értékesítésére helyezve a hangsúlyt. Az erőfeszítések révén a Samsung mérföldkőnek számító 5G technológiai fejlesztései közé tartozott a világ első handover bemutatója multi-cell mmWave hálózatban, egy 5G csatornamodellező eszköz, amely jelentősen csökkenti az 5G hálózatok tervezésének idejét és munkaigényét, valamint az eszközök és berendezések miniatürizálásához elengedhetetlen RF technológia. Ezen kívül a Samsung fontos szerepet játszott a 3GPP szabványok megalkotásában, és alapvető szabadalmakkal rendelkezik az 5G szabványok terén, amelyek várhatóan 2018-ban kerülnek véglegesítésre.  

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Digitális lízinggel újít a Péntech

A digitális faktoring úttörője, a Péntech novembertől új szolgáltatással bővíti portfolióját, amelynek köszönhetően most még könnyebb lehet a vállalkozások növekedésének finanszírozása. A digitális lízing megoldásnak köszönhetően a Péntech weboldalán keresztül a piacon egyedülállóan gyorsan és gördülékenyen, mindössze néhány kattintással igényelhető konstrukció.

2021. december 1. 11:15

MagyarBrands díjat kapott a K&H

Kiemelkedő elismerésben részesült a K&H a legsikeresebb márkákat tizenkét éve díjazó MagyarBrands programban. A szakmai zsűri döntése szerint a K&H a “Kiváló Fogyasztói Márka” kategóriában nyerte el a MagyarBrands díjat.

2021. november 30. 19:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59