5000 látogató a 9. Fenntarthatósági napon

forrás: Prím Online, 2016. szeptember 29. 08:58

Ötezren látogattak ki idén a Magyar Telekom 9. Fenntarthatósági Napjára Budapesten az Akvárium Klubba 2016. szeptember 24-én. Idén először vett részt ennyi érdeklődő a fesztiválkonferencián, ahol ezúttal a smart korszak esélyeit vitatták meg a szekcióbeszélgetések szakértői és a hallgatóság.

A környezeti szekció résztvevői a megújuló energia használatáról, az Európai Unió területén érzékelhető energiaforradalomról, az okosvárosokról valamint a smart klímavédelemről, tervekről és a technológiában rejlő lehetőségekről számoltak be. A gazdasági területet körbejáró beszélgetés során a gazdasági folyamatokban megjelenő digitalizáció hatásai mellett a szakértők a robotizáció lehetséges kimeneteleit, a munkaerőpiac átalakulását is megvitatták. A társadalmi szekcióbeszélgetés legfontosabb megvitatott témái a generációk együttélése, a Z generáció lehetőségei, a technológiai fejlődések társadalomra vonatkozó hatásai, valamint a robotizáció és az ezzel való együttélés voltak.  A +1 szekció résztvevői azt vizsgálták, hogy a smart eszközök az egyén mindennapjaiba hogyan illeszkednek bele, illetve, hogy valóban képesek-e akadálymentesíteni az okos megoldások. Kitértek a beszélgetés résztvevői továbbá arra is, hogy legyen szó papíralapú naptárakról, nyomtatott fotókról, az egyén számára ma is fontos, hogy a környezetében kézzelfoghatóan is meglegyenek a számára legfontosabb dolgok, ne csak a digitális térben. 

 

A szakmai rendezvényen közel 50 kiállító szervezet várta az ügy iránt érdeklődőket, többek között a megújuló energia, a termelői élelmiszerek, a vegán étkezés és az ökodivat témakörében. A látogatók idén is értékelhették a kiállítókat, így a közönség szavazata alapján, a 9. Fenntarthatósági Nap legkedveltebb a Meixner Iskola, a rendezvényen bemutatkozó SHARE - A Jótékony Ser csapata és a Suhanj! Alapítvány lett.

 

A rendezők ezen az eseményen hozták nyilvánosságra a lakosság körében idén nyáron meghirdetett, „Nincs több nem tudom” című kreatív pályázat eredményét is. A pályázatra három különböző kategóriában, kisfilm, zene vagy slam, illetve más kreatív megoldás (fotó, festmény, grafika, flashmob) elkészítésével lehetett pályázni. A 46 beérkezett művet szakmai zsűri bírálta el, amely munkában részt vett Pásztor Anna (énekesnő, előadóművész, színész, táncművész), Rohonyi Gábor (rendező), Szegedi Csaba (kolorista, a MOME tanára) és Szomolányi Katalin (a Telekom Vállalati fenntarthatósági központjának vezetője, a Fenntarthatósági Nap főszervezője). A film és zene kategóriában a zsűri a Half Note City „Poszt vagy tétlenség?” című dalát és a hozzá tartozó klippet értékelte a legjobbnak. A kreatív kategória nyertese a zsűri döntése alapján Márton Gábor „Maradtak kérdések…” című alkotása lett. A kiállított alkotások közül a Fenntarthatósági Nap látogatói szavazhatták meg a nekik legjobban tetszőt: a közönségdíjat ezúttal kreatív kategóriában Fülöp Gábor „Kiégve” című képe nyerte el.

 

A nyertes pályaművek megtekinthetőek a Fenntarthatósági Nap weboldalán.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A természetes fény és a beépíthető lámpák

A természetes fény lételemünk, pozitívan hat testi-lelki jóllétünkre. Nincs is szebb egy csodálatos napkelténél, mely beragyog otthonunk ablakán. A reggeli napfény képes az egész napunk hangulatát pozitívan befolyásolni. Viszont az évszakok és az időjárás váltakozása miatt sajnos nem érheti mindig kellő (nap)fény lakásunkat. Ezért is fontos nagy hangsúlyt fektetnünk a természetes és a mesterséges fények egyensúlyára. 

2019. október 16. 20:46

Az ideális őszi, otthoni program

Itt a zordabb, esős idő, tagadhatatlanul megérkezett az ősz. Még a gyerekek nagy kedvencét, a pocsolyákban való ugrálást is meg lehet unni egyszer. Ilyenkor a hűvös kinti program után nincs is jobb, mint a meleg szobában leülni és társasozni egy nagyot. Mikor a család apraja-nagyja összegyűlik, kezdődhet a maratoni társas party.

2019. október 16. 15:14

Sminkelés állatkísérletektől mentes készítményekkel

A The Body Shop egyértelműen elkötelezett az igazán fontos dolgok mellett. Ennek megfelelően az általuk forgalmazott valamennyi smink készítmény teljes egészében mentes az állatkísérletektől.

2019. október 16. 13:12

Brit Care kutyaeledel

A rohanó világ és a modernizáció nemcsak minket, embereket érint olykor negatívan, hanem házi kedvenceinket is. Korunk népbetegségei – a keringési- és szívpanaszok, a daganatos megbetegedések vagy a cukorbetegség – visszavezethetők a stresszes életmódra. Gyógyításuk pedig sajnálatos módon sok esetben nem lehetséges, vagy nagy költségekkel jár.

2019. október 15. 18:17

Lepd meg kedvesed egy egyedi ajándékkal az évfordulótokon!

Itt van lassan a megismerkedésetek évfordulója? Egy alkalom, ami más, mint a többi, és nem akarsz csak egy virággal vagy bonbonnal odaállítani? Ez egy nagyon dicséretes dolog, mivel a kapcsolatotok különleges, így egyedi és személyre szóló ajándékkal érdemes még emlékezetesebbé tenned! Mi megmutatjuk, hogy mit és honnan adhatsz az ilyen alkalmakra.

2019. október 15. 13:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás