Megnyílt a Samsung és az SAP nyílt kutatási központja

forrás: Prím Online, 2016. szeptember 29. 11:26

A Samsung Electronics és az SAP SE megnyitotta közös kutatási központját, ahol a mérnökök a következő generációs in-memory computing technológiához használt memória-megoldásokhoz kapcsolódóan végezhetnek kutatási és fejlesztési feladatokat. Az ünnepséget a Samsung Electronics dél-koreai Hwaseong kampuszán tartották Dr. Young-Hyun Jun, a Samsung Electronics memóriafejlesztésért felelős ágazatának igazgatója, illetve Adaire Fox-Martin, az SAP Asia Pacific Japan elnöke, valamint mindkét cég további vezetőinek részvételével.

A kutatóközpont a két vezető nagyvállalat közötti kiterjedt partnerkapcsolat jegyében jött létre. Az együttműködés keretein belül a két cég olyan memóriában tárolt technológiai fejlesztésekre összpontosít, amelyek gyorsabb adatfeldolgozást és az egyre gyorsabban növekvő adatmennyiségek informatív elemzését teszik lehetővé.

 

A cél a memóriában tárolt megoldások globális piacának fejlettebb szintre emelése. Ennek érdekében csúcstechnológiás kutatásokat végeznek az ügyfelek számára kialakított megoldásokban alkalmazható következő generációs DRAM kifejlesztéséért, és közösen dolgoznak a kereskedelmi forgalomba hozatalon is.

 

 

A kutatóközpontban a Samsung és az SAP a kiterjedt technikai támogatáson keresztül globális ügyfelek számára optimalizált memóriában tárolt megoldásokat kínál majd, amelyek kiterjednek többek között az SAP HANA platformra, valamint a Samsung legújabb nagy teljesítményű, nagy sűrűségű memória-megoldásaira is.

 

A központ kiszolgálói rendszere egy 24 terabájtos (TB) memóriában tárolt platformot használ, amely a Samsung 20 nanométeres feldolgozási csomópontra gyártott 128 gigabájtos (GB) DDR4 3DS (háromdimenziós vertikális) DRAM moduljain alapul. A vállalatok azt tervezik, hogy jövőre 10 nm-es osztályú 256 GB-os 3DS DRAM modulok alkalmazásával javítják az általános rendszerteljesítményt és energiafelhasználási hatékonyságot, ez pedig olyan memóriában tárolt rendszer kialakításához vezethet, amely még nagyobb befektetési megtérülést jelent a Samsung és az SAP ügyfelei számára.

 

„A legújabb 10 nm-es osztályú DRAM technológiánkkal fejlettebb, rendkívül hatékony megoldást biztosíthatunk az SAP következő generációs memóriában tárolt rendszeréhez” – jelentette ki Dr. Young-Hyun Jun, a Samsung Electronics memóriafejlesztésért felelős ágazatának igazgatója. – „A Samsung a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően továbbra is őrzi vezető technológiai pozícióját a nagy sűrűségű memóriák piacán.”

 

„A Samsunggal együtt, az SAP HANA platform használatával kifejlesztjük a memóriában tárolt megoldások következő generációját. Ez az együttműködés jól példázza az innováció melletti elköteleződésünket, amelynek köszönhetően ügyfeleink győztes helyzetbe kerülhetnek a digitális gazdaságban” – nyilatkozta Adaire Fox-Martin, az SAP Asia Pacific Japan elnöke.

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Akár 70 százalékkal is csökkenteni lehetne az irodaépületek szén-dioxid-kibocsátását

Digitális épület- és energiagazdálkodási megoldások alkalmazásával, valamint elektrifikációval, illetve megújuló energiaforrások használatával és mikrohálózatok telepítésével akár 70 százalékkal is csökkenteni lehetne az irodaépületek szén-dioxid-kibocsátását a Schneider Electric kutatása szerint. Az alacsony CO2-kibocsátású épületekre történő átállás jelentős mennyiségű új munkahely létrehozását is eredményezheti. 

2023. szeptember 27. 20:19

Smart company – 2024. Jövőre még okosabban!

A smart company nem attól okos, mert a legfejlettebb technológiák által vezérelt. Az az okos cég és okos iroda, amit folyamatosan egyre kevesebb költséggel sokkal hatékonyabban, jóval nagyobb árbevétellel, nyereséggel működtetünk. A PP Konferenciaközpont – BKIK „Smart company – 2024” című konferenciáján a cégtulajdonosok megtudhatják, hogy milyen eszközök és módszerek szükségesek az okos céggé váláshoz.

2023. szeptember 27. 18:57

Joule – az irodai munka új mértékegysége

Az SAP walldorfi főhadiszállásán tartott konferencia csúcspontjaként bemutatkozott Joule, a természetes nyelvet használó, generatív mesterséges intelligencia alapú irodai asszisztens, amellyel végérvényesen megváltoznak az üzletviteli folyamatok. A Joule beágyazódik az SAP felhőalapú vállalati portfóliójába, és képes lesz proaktívan betekintést adni a vállalati adatok mélységébe, nem csak az SAP teljes szoftverportfólióján, hanem akár harmadik féltől származó forrásokat is feldolgozva. 

2023. szeptember 27. 14:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59