Az IBM kétszázmillió dolláros befektetéssel lendíti fel az Internet of Things globális piacát

forrás: Prím Online, 2016. október 8. 11:10

Az IBM bejelentette, hogy kétszázmillió dollárt fektet müncheni Watson Internet of Things központjának fejlesztésébe, csakúgy mint a  Blockchain és egyéb adatvédelmi megoldásaihoz kapcsolódó IoT szolgáltatásokba. 

A cég néhány új ügyfelet is bemutatott, akik az IBM Watson IoT megoldásait hasznosítják a gépekben, autókban, drónokban vagy éppen az egészségügyi ellátó rendszerekben található több milliárd szenzor adatainak elemzésére.  

 

Jelenleg 8000 IBM-ügyfél alkalmazza a cég hálózatra kapcsolt szolgáltatásait, kétezerrel többen, mint 8 hónappal ezelőtt. A müncheni Watson IoT központban található a világ első kognitív, kifejezetten a dolgok internetére szakosodott laborja is. Az IoT Collaboratories egységben a cég ügyfelei és partnerei az IBM 1000 müncheni kutatójával és üzleti tanácsadójával együtt elemezhetik a saját iparágukban és üzleti területükön jelentkező legkomolyabb kihívásokat. Az egység olyan technológiákat kínál a vállalatoknak, amelyekkel többek között IoT megoldások fejleszthetnek, üzleti modelleket és szolgáltatásokat tesztelhetnek.  

 

IoT az autóipartól a drónokon át a kognitív kórházakig

Világszerte egyre több nagyvállalat működését segítik a Watsonra épülő, internetre kapcsolt IoT szolgáltatások, ezek közül három új „IoT ügyfelet” jelentett be a cég:  

  • A Schaeffler, a világ egyik vezető autóipari beszállítója, a működése során keletkezett adatok millióit elemzi majd, hogy hatékonyabbá tegye a gyártást, korszerűsítse folyamatait és gyorsabbá tegye az üzleti döntéshozatalt.

 

 

  • Az Aerialtronics, holland székhelyű, pilóta nélküli légijármű-rendszereket gyártó cég bemutatta az első olyan kereskedelmi célú drónt, amely az IBM Watson IoT Cloud platformról nyert kognitív képességekkel rendelkezik. A drónokat a forgalmi viszonyok nyomon követése mellett szélerőművek és olajfúrótornyok ellenőrzésére, illetve adótornyok optimalizálására alkalmazzák majd. Az Aerialtronics drónjai így nagy felbontású kamerákkal és a Watson Virtual Recognition analitikai megoldásaival azonnali 360 fokos, nagyfelbontású felvételeket és helyzetelemzést biztosítanak. 
  • A philadelphiai Thomas Jefferson Egyetemi Kórház az IBM-mel együttműködve olyan kognitív képességekkel rendelkező kórházi szobák kialakításán dolgozik, melyek az IBM Watson IoT Platformhoz kapcsolódnak. A betegek így maguk szabályozhatják a megfelelő kórházi környezet kialakítását, egyszerű, szóbeli utasításokkal irányíthatják a világítást, az ablakredőnyöket, kérdéseket tehetnek fel a kórházi berendezésekkel és kezelőorvosukkal kapcsolatban. 

 

Az IBM ezek mellett számos olyan új szolgáltatást is bejelentett, melyekkel vállalatok és a fejlesztőcégek is eredményesebben aknázhatják ki a technológiában rejlő lehetőségeket – köztük a Watson IoT-t, a Blockchaint, az IoT Security Solutions and Services új eszközeit, egy új  természetes nyelvi interfészt, valamint egy  Cognitive IoT szakácskönyvet. 

 

 

IDC: az IBM az IoT piac legmeghatározóbb szereplője

A vállalat vezető pozícióját az IoT piacon az IDC új kutatása is alátámasztotta: a kutatócég 25 országot lefedő, 4500 üzleti döntéshozó megkérdezésével készült felméréséből kiderült, hogy az IBM-et az IoT piac csaknem minden szegmensében kiemelkedő szereplőnek értékelik; IoT platformja, szoftver és rendszerintegrációs megoldásai révén pedig egyértelmű vezető megoldásszállítóként tartják számon. További részletek a kutatásról: Global Decision Maker Survey.

Kulcsszavak: IoT kutatás Watson IoT IBM

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Stratégiai megállapodást kötött a Corvinus és az EY

Az oktatás és a karriertervezés áll a fókuszában annak a stratégiai partnerségnek, amelyet az EY nemzetközi tanácsadó cég, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem kötött meg november 30-án.

2023. december 2. 16:09

Az Epson 100%-ban megújuló villamosenergia használatára áll át egész Európában

A precíziós, innovatív technológiai megoldásairól híres Epson bejelentette, hogy 2050-re teljesen karbonsemlegessé és a fosszilis erőforrásoktól mentessé alakítja működését. Az elmúlt években már számos meghatározó lépést tettek ennek érdekében, melyek pozitív eredményeiről a nemrég közétett fenntarthatósági jelentésük is beszámol.

2023. december 2. 12:24

A karácsonyi raktár-őrület ellen is bevetheti lelkes drónpilótáit ez a magyar startup

Egy nemzetközi felmérés szerint ez év első felében nem kevesebb, mint 8200 esetben szakadt meg a globális ellátási lánc. Végső soron az áruellátási nehézségeket is enyhítheti a magyar Aeriu megoldása, amelyet nemrég egy Miskolc melletti globális autóipari nagyvállalat is bevezetett raktárába. 

2023. december 2. 10:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27

A Magyar Telekom 2023. harmadik negyedéves eredményei

2023. november 9. 10:04