Bemutatkoznak a világ első Tizen rendszerű, prémium kijelzői

A vékony kialakítású, Tizen operációs rendszerrel működő P sorozat megnövelt teljesítményt és sokoldalú használatot kínál a legkülönfélébb környezetekben

forrás: Prím Online, 2016. október 12. 12:00

A Samsung Electronics bejelentette P sorozatú önálló SMART kijelzőinek - a világ első Tizen rendszerű prémium kijelzőinek - globális bevezetését. A P sorozatú kijelzők, így a PHF (700 nit fényerő) és a PMF (500 nit fényerő, kivéve a 32 hüvelykes kijelzőt) modellek a nyílt forráskódú Tizen platform erősségeire építenek mind teljesítményben, mind használhatóságban. Emellett ezek az első frissített, negyedik generációs Samsung SMART platformmal (SSSP 4.0) működő kijelzők.

„A Samsung új P sorozatú kijelzőinek bevezetése meghatározó pillanat vállalatunk számára, mivel a Tizen platformmal kiegészített SSSP még használhatóbbá teszi eddig is piacvezető vizuális kijelzőinket” – nyilatkozta Seog-gi Kim, a Samsung Electronics Vizuális kijelzők üzletágának vezető alelnöke. – „Készülékeinket gyorsabb és sokoldalúbb tartalomkezelő eszközökkel láttuk el, így ügyfeleink hatékonyabban láthatják el ilyen jellegű feladataikat".

 

 

A nyílt forráskódú platform előnyei

Mivel az SSSP-partnerek a szabványos webes API-okhoz általában inkább a nyílt forráskódú platformokat részesítik előnyben a zárt platformok helyett, a Tizen rendszerrel működő új P sorozatú kijelzők az architektúrák közötti, átfogó szabványokra épülő HTML5 alapú, nyílt forráskódú platform előnyeit kínálják. Az új kijelzők emellett a frissített Tizen Emulator és az új Remote Debugging Tool segítségével megkönnyítik a webalkalmazások fejlesztését is.

 

Hatékony és tartós teljesítmény

A vékony kialakítású, PHF (43, 49 és 55 hüvelyk) és PMF (32, 43, 49 és 55 hüvelyk) sorozatú önálló kijelzők az első Samsung termékek, melyek az SSSP 4.0 platform megerősített grafikus motorját tartalmazzák. Ennek köszönhetően a P sorozatú kijelzőkön az animációs teljesítmény a korábbi SSSP-verziók teljesítményének háromszorosára növekedett, beleértve a rövidebb válaszidőt és a zökkenőmentes lejátszást. A P sorozat kibővített lehetőségeket kínál a tiszta tartalom megjelenítésére azoknak a felhasználóknak, akik számára kiemelt szempont a közönség figyelmének valós idejű megragadása. A kijelzők támogatják a különböző formátumok közötti megszakadások és elsötétülő kép nélküli, zökkenőmentes váltást.

 

A Tizen rendszerrel működő P sorozatú kijelzőket úgy tervezték, hogy folyamatosan (24/7) és bárhol működjenek: ez csökkenti a karbantartási terheket és nagyobb nyugalmat biztosít a felhasználók számára. Mind a PHF, mind a PMF modellek rendelkeznek IP5X tanúsítvánnyal, amely igazolja, hogy optimális minőséggel tudnak működni a legkülönfélébb környezeti tényezők között is, és ideális választást jelentenek az olyan helyeken, ahol sok por és szennyeződés lehet jelen, például a metróállomásokon és az autóbusz-végállomásokon.

 

Egyszerű használat

A Samsung univerzális alternatívát kínáló P sorozatú kijelzői az összetett megjelenítési műveleteket egyetlen könnyen kezelhető központba sűrítik, amelynek működéséhez nincs szükség külső számítógépre vagy más eszközre. A MagicInfo Server 4.0 verzióval a felhasználók a teljes kijelzői portfóliójukat egy központi távoli kiszolgálón keresztül, valós időben kezelhetik, és bárhonnan módosíthatják az egyes kijelzők vagy kijelzőcsoportok beállításait. A Web Simulator és a Tizen Emulator programot is tartalmazó átfogó eszközkészlet még tovább bővíti a tartalomfejlesztési lehetőségeket, mivel a felhasználók közvetlenül az SSSP 4.0 platformon belül hozhatják létre és futtathatják a webes felügyeleti alkalmazásokat.

 

A Samsung P sorozatú kijelzői tartalmaznak egy beépített központi infravörös-vevőegységet (IR) is, amely még kényelmesebbé teszi a működtetést. Bár a szem elől rejtve van, a központi IR egység kompatibilis a távvezérlőkkel, és gyorsabban és könnyebben vezérli a navigációt, mint a legtöbb szabványos kijelzőé, amelyeken az IR egység nehezebben kezelhető helyeken, például a sarokban található. 

 

 

Vékony kialakítás bármilyen felhasználáshoz

Szélességének (29,9 mm) és keskeny kávás (6,9 mm) kialakításnak köszönhetően a Samsung P sorozatú kijelzői a piacon fellelhető legvékonyabb kijelzők közé tartoznak. Ez a kompakt kialakítás kibővíti a felhasználási lehetőségeket, és a korlátozott hellyel rendelkező vállalatok korábban kiaknázatlan helyeken kerülhetnek kapcsolatba a közönséggel. A keskeny keret további előnye, hogy nem vonja magára a figyelmet, így a nézők a megjelenített tartalomra fognak összpontosítani, és nem magára a kijelzőre.

 

A Tizen rendszerű P sorozatú kijelzők piacra lépésével számos neves vállalat máris felismerte a bennük rejlő lehetőségeket, amelyekkel fokozhatják működési hatékonyságukat és üzleti növekedést érhetnek el. A felhőalapú digitális kijelzőtechnológiai platformok egyik globális szolgáltatója, a Signagelive nemrég áttelepítette médialejátszó szoftverét az SSSP 4.0 platformra. Ez a megvalósítás teljesen kompatibilissé teszi a Signagelive felületét a Samsung SMART Signage termékcsaládjával, és felgyorsítja az üzembe helyezést az ügyfeleknél.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tanulj meg e-rollerezni, e-motorozni

Egyre több elektromos közlekedési eszköz jelenik meg a főváros utcáin – ami természetesen megosztja a budapestieket. A környezetvédelem hívei örülnek, mások viszont nem mindig felhőtlenül boldogok. Ahhoz, hogy gördülékeny legyen az együttélés, és még könnyebben megtalálhassák a helyüket a város életében az új típusú közlekedési eszközök, néhány dolgot mindenkinek érdemes megtanulnia. Ezek közül a legfontosabbat az Ogre & Co vezetője, Tóth-Báló Tamás össze is szedett számunkra.

 

2019. szeptember 21. 01:30

10 dolog, amit jobb észben tartani az online kaszinó és sportfogadó oldalakon

Az internet fejlődésével az online kaszinók látogatói az idejük nagy részét a számítógép vagy erre alkalmas okos eszközük képernyői előtt töltik el. Ők döntik el, hogy milyen játékkal, mikor, mennyi tétet feltéve játszanak, a lehetőségek tárháza végtelen. Ezzel együtt azonban nem árt odafigyelni néhány, akár a játékos saját maga által lefektetett alapszabályra, melyek bizonyos keretek közé terelik az online magatartást, természetesen a játékos javait szolgálva.  

2019. szeptember 16. 14:34

Budapesten is megtekinthető az életnagyságú LEGO Technic Bugatti Chiron

Az ikonikus sportautó 1:1 méretarányú, LEGO Technic elemekből épített élethű mását szeptember 16. és 22. között a Westend City Centerben tekintheti meg a magyar közönség. 

2019. szeptember 16. 14:07

Játékkal töltötték munkaidejüket a LEGO gyár dolgozói

Az idei a negyedik alkalom, hogy a LEGO Csoport megrendezte a Play Day nevű dolgozói eseményt, amely során a játékgyártó összes munkatársa világszerte egy feladatot kap: munkanapját töltse játékkal. Nyíregyházán szeptember 6-án mintegy 2700 fő vett részt a programon és adta át magát az önfeledt játék élményének. 

2019. szeptember 14. 09:41

Mosdókból műalkotások - társadalmi felelősségvállalás

Neves színészek, művészek - Agócs Írisz, Alföldi Róbert, Boros Betty, Bukta Imre, Debreczeny Zoltán, ef. Zámbó István, Kádár János Miklós, Szabó Győző, Szeltner Marcell, Szunyoghy Viktória, Timkó Bíbor és Wahorn András - vállalták, hogy vászon helyett mosdókon élik ki alkotókedvüket. A cél, hogy a sajátos műalkotások árverésre bocsátása után a befolyt pénzzel támogassák a Csodavár Űrbázis gyerekjátszótér felépülését.

2019. szeptember 14. 08:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26
online sportfogadás