Bemutatkoznak a világ első Tizen rendszerű, prémium kijelzői

A vékony kialakítású, Tizen operációs rendszerrel működő P sorozat megnövelt teljesítményt és sokoldalú használatot kínál a legkülönfélébb környezetekben

forrás: Prím Online, 2016. október 12. 12:00

A Samsung Electronics bejelentette P sorozatú önálló SMART kijelzőinek - a világ első Tizen rendszerű prémium kijelzőinek - globális bevezetését. A P sorozatú kijelzők, így a PHF (700 nit fényerő) és a PMF (500 nit fényerő, kivéve a 32 hüvelykes kijelzőt) modellek a nyílt forráskódú Tizen platform erősségeire építenek mind teljesítményben, mind használhatóságban. Emellett ezek az első frissített, negyedik generációs Samsung SMART platformmal (SSSP 4.0) működő kijelzők.

„A Samsung új P sorozatú kijelzőinek bevezetése meghatározó pillanat vállalatunk számára, mivel a Tizen platformmal kiegészített SSSP még használhatóbbá teszi eddig is piacvezető vizuális kijelzőinket” – nyilatkozta Seog-gi Kim, a Samsung Electronics Vizuális kijelzők üzletágának vezető alelnöke. – „Készülékeinket gyorsabb és sokoldalúbb tartalomkezelő eszközökkel láttuk el, így ügyfeleink hatékonyabban láthatják el ilyen jellegű feladataikat".

 

 

A nyílt forráskódú platform előnyei

Mivel az SSSP-partnerek a szabványos webes API-okhoz általában inkább a nyílt forráskódú platformokat részesítik előnyben a zárt platformok helyett, a Tizen rendszerrel működő új P sorozatú kijelzők az architektúrák közötti, átfogó szabványokra épülő HTML5 alapú, nyílt forráskódú platform előnyeit kínálják. Az új kijelzők emellett a frissített Tizen Emulator és az új Remote Debugging Tool segítségével megkönnyítik a webalkalmazások fejlesztését is.

 

Hatékony és tartós teljesítmény

A vékony kialakítású, PHF (43, 49 és 55 hüvelyk) és PMF (32, 43, 49 és 55 hüvelyk) sorozatú önálló kijelzők az első Samsung termékek, melyek az SSSP 4.0 platform megerősített grafikus motorját tartalmazzák. Ennek köszönhetően a P sorozatú kijelzőkön az animációs teljesítmény a korábbi SSSP-verziók teljesítményének háromszorosára növekedett, beleértve a rövidebb válaszidőt és a zökkenőmentes lejátszást. A P sorozat kibővített lehetőségeket kínál a tiszta tartalom megjelenítésére azoknak a felhasználóknak, akik számára kiemelt szempont a közönség figyelmének valós idejű megragadása. A kijelzők támogatják a különböző formátumok közötti megszakadások és elsötétülő kép nélküli, zökkenőmentes váltást.

 

A Tizen rendszerrel működő P sorozatú kijelzőket úgy tervezték, hogy folyamatosan (24/7) és bárhol működjenek: ez csökkenti a karbantartási terheket és nagyobb nyugalmat biztosít a felhasználók számára. Mind a PHF, mind a PMF modellek rendelkeznek IP5X tanúsítvánnyal, amely igazolja, hogy optimális minőséggel tudnak működni a legkülönfélébb környezeti tényezők között is, és ideális választást jelentenek az olyan helyeken, ahol sok por és szennyeződés lehet jelen, például a metróállomásokon és az autóbusz-végállomásokon.

 

Egyszerű használat

A Samsung univerzális alternatívát kínáló P sorozatú kijelzői az összetett megjelenítési műveleteket egyetlen könnyen kezelhető központba sűrítik, amelynek működéséhez nincs szükség külső számítógépre vagy más eszközre. A MagicInfo Server 4.0 verzióval a felhasználók a teljes kijelzői portfóliójukat egy központi távoli kiszolgálón keresztül, valós időben kezelhetik, és bárhonnan módosíthatják az egyes kijelzők vagy kijelzőcsoportok beállításait. A Web Simulator és a Tizen Emulator programot is tartalmazó átfogó eszközkészlet még tovább bővíti a tartalomfejlesztési lehetőségeket, mivel a felhasználók közvetlenül az SSSP 4.0 platformon belül hozhatják létre és futtathatják a webes felügyeleti alkalmazásokat.

 

A Samsung P sorozatú kijelzői tartalmaznak egy beépített központi infravörös-vevőegységet (IR) is, amely még kényelmesebbé teszi a működtetést. Bár a szem elől rejtve van, a központi IR egység kompatibilis a távvezérlőkkel, és gyorsabban és könnyebben vezérli a navigációt, mint a legtöbb szabványos kijelzőé, amelyeken az IR egység nehezebben kezelhető helyeken, például a sarokban található. 

 

 

Vékony kialakítás bármilyen felhasználáshoz

Szélességének (29,9 mm) és keskeny kávás (6,9 mm) kialakításnak köszönhetően a Samsung P sorozatú kijelzői a piacon fellelhető legvékonyabb kijelzők közé tartoznak. Ez a kompakt kialakítás kibővíti a felhasználási lehetőségeket, és a korlátozott hellyel rendelkező vállalatok korábban kiaknázatlan helyeken kerülhetnek kapcsolatba a közönséggel. A keskeny keret további előnye, hogy nem vonja magára a figyelmet, így a nézők a megjelenített tartalomra fognak összpontosítani, és nem magára a kijelzőre.

 

A Tizen rendszerű P sorozatú kijelzők piacra lépésével számos neves vállalat máris felismerte a bennük rejlő lehetőségeket, amelyekkel fokozhatják működési hatékonyságukat és üzleti növekedést érhetnek el. A felhőalapú digitális kijelzőtechnológiai platformok egyik globális szolgáltatója, a Signagelive nemrég áttelepítette médialejátszó szoftverét az SSSP 4.0 platformra. Ez a megvalósítás teljesen kompatibilissé teszi a Signagelive felületét a Samsung SMART Signage termékcsaládjával, és felgyorsítja az üzembe helyezést az ügyfeleknél.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38