29 helyszín szépült meg országszerte a telekom és t-systems munkatársainak önkéntes munkájával

A megmozduláson több mint 1000 telekomos és t-systemses munkatárs és családtagjaik vettek részt

forrás: Prím Online, 2016. október 17. 08:58

A Magyar Telekom és tagvállalata, a T-Systems Magyarország önkéntes napot szervezett 2016. október 15-én. 

Az országos megmozduláson a vállalatcsoport több mint 1000 munkatársa és családtagjaik vettek részt, akiknek köszönhetően 29 helyszín, köztük számos Telekomos telephely és közterület, illetve óvodák, iskolák, szociális intézmények, fogyatékossággal élők lakóotthonainak környezete újult és szépült meg. Az esemény keretében elsősorban fákat és bokrokat ültettek a vállalatcsoport munkatársai, de emellett végeztek környezetrendezési, valamint karbantartási munkálatokat is. Így a nap végére több mint 1000 fával és cserjével gyarapodott az ország és a hello holnap! pagony névre keresztelt virtuális erdő, ahova az azonos nevű mobil  Facebook applikáció segítségével bárki feltöltheti ország bármely pontján a saját maga által ültetett fát, fákat. A Telekom történetében a mai esemény a legnagyobb szabású önkéntes akció mind a résztvevő kollégák számát, mind a földrajzi kiterjedését tekintve. A vállalatcsoport a megmozdulás keretében annak a jelentős mérföldkőnek is jelképet kívánt állítani, hogy a Telekom Csoport működése karbonsemlegessé vált 2015-ben. 

 

A Telekom – már több mint 10 éve – kiemelt figyelmet fordított a fenntarthatóságra, ezen belül a társadalmi támogatási és önkéntes programjainak kiválasztására és megvalósítására. „Hiszünk abban, hogy a másokért végzett közös munka olyan pozitív energiákat felszabadító valódi közösségi élmény, amely annak is jó, aki adja és annak is, aki kapja. Ezért ösztönözzük vállalaton belül az önkéntes munkát és ismerjük el a kollégáink jobbító szándékát” - mondta el Chistopher Mattheisen a vállalatcsoport vezérigazgatója. „Így csak a tavalyi évben 10 önkéntes programot valósítottunk meg, amely alkalmakon munkatársaink közel 22 millió forint elvi önkéntes hozzájárulást nyújtottak a társadalomnak. A 2016-2020-ig terjedő fenntarthatósági stratégiánkban pedig célul tűztük ki, hogy a társadalom számára nyújtott ilyen típusú hozzájárulásunkat tovább növeljük: 50 ezer önkéntes munkaórát szeretnénk végezni és továbbra is karbonsemlegesen kívánunk működni. A mai önkéntes nap ennek a célkitűzésnek a része.” – tette hozzá a vezérigazgató.

 

„Humán stratégiánkban egyik célként fogalmaztuk meg, hogy „okosan éljünk és dolgozzunk”, azaz mindent megtegyünk, ami módunkban áll azért, ahogy biztosítsuk az egyén és a környezet jóllétét. Ehhez a célkitűzéshez illeszkedik a mai önkéntes munkánk is.” – emelte ki Somorjai Éva a Telekom humán vezérigazgató-helyettese. „Ezért is kérdezzük meg minden évben munkatársainak, hogy milyen típusú önkéntes munkát szeretnének végezni, hiszen alapvető célunk, hogy minden kolléga azt a tevékenységet végezze, amelyet leginkább jónak, hasznosnak gondol önmaga és egyben a társadalom számára.  A kollégák pedig évről évre a faültetést jelölik meg az elsők között, így a mai esemény a legnagyobb szabású önkéntes akcióvá vált a Telekom történetében, mind a résztvevő kollégák számát, mind a földrajzi kiterjedését tekintve.”

 

Budapesten és környékén több mint 600 telekomos és t-systems-es önkéntes dolgozott és szépített 9 – 7 fővárosi és két agglomerációs - helyszínen iskolaudvart és közterületet. Többek között a Pilisi Parkerdő Zrt.-hez tartozó XV. kerület Páskomligetben új tűzrakó helyet betonoztak, szemetet szedtek és a sétautak karbantartását végezték csakúgy, mint Kamaraerdőn a játszótér melletti területen. A Hárshegyen a játszóteret és az erdei tornapályát újították fel: lefestették a padokat és az asztalokat, valamint a jelzőtáblákat újították fel. A Rottenbiller utcai Budapest-Fasori Református Kollégium Julianna Általános Iskolájában, a Normafán, Budakeszi Vadasparkban és Gödöllőn a Premontrei Szent Norbert Gimnázium és Egyházzenei Szakközépiskola területén fát és bokrokat ültettek. 

 

 

Észak –Alföld szépítésében egy vásárosnaményi, két nyíregyházi és két debreceni helyszínen dolgoztak a kollégák. Nyíregyházán a saját telephely rendezése mellett a Sarkantyú utcai Nefelejcs bölcsödében ültettek fát és festettek kerítést. Debrecenben szintén a saját telephely mellett a Dózsa György Általános Iskola területén ültettek fákat.

 

Az észak-kelet magyarországi régióban, Miskolcon két helyszínen is dolgoztak az önkéntes kollégák: az Üteg utcai telekomos épület mellett fákat ültettek a  Szimbiózis Alapítvány lakóotthonának,  továbbá az Autistic Art Alapítvány által támogatott Miskolci Autista Alapítvány Szakáld községben lévő lakóotthonának területén is.

 

Dél-Nyugat Magyarországon, Szentlőrincen, Pécsváradon a Gesztenyés és a Vár utcai óvodákban, valamint a Dózsa György utcai Gondozási Központban végeztek önkéntes tevékenységet telekomosok.

 

Dél-Alföldön Szegeden a Gemma Szociális Szolgáltató Központ és Fejlesztő Iskola területén kertet rendeztek, kerítést bontottak és padokat festettek a telekomos önkéntesek, a Telekom Rókusi körúti épületében pedig fákat ültettek. Szolnokon a Szandaszőlősi Általános Iskola területén közel 50 fát és cserjét ültettek el.

 

Nyugat-Magyarországon közel 160 fát, illetve bokrokat telepítettek a telekomosok Győrben a Gyepszél utcai Márvány Óvodánál és az új Bácskai úton, Sopronban a Telekom VOLT fesztivál helyszínén, a Lővér Kempingben és a Százszorszép bölcsödében, valamint Mocsán az Arany János Általános Iskolánál.

 

Kulcsszavak: T-Systems Magyar Telekom

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mégis van mozi! Autósmozi nyílik a budapesti Árkád tetején

Jó hírünk van azok számára, akik már a Grease és a Szeretném, ha szeretnél óta tudják, meg akarják tapasztalni az autós mozizás varázsát. Június 13-tól a PANAM autósmoziban forgathatják vissza az idő kerekét. Az autósmozi érintésmentes eszközökkel vár, így a koronavírus ideje alatt sem maradunk biztonságos szórakozás nélkül. A helyszínt a budapesti Árkád bevásárlóközpont tetőtéri parkolója biztosítja, ahol a tervek szerint hosszútávon élvezhetjük majd a szabadtéri filmnézést.

2020. május 26. 10:33

Home office és a mögötte rejlő nehézségek

Manapság egyre több ember végez különféle munkákat otthonról, ami gyökeresen megváltoztatott számos munkamenetet és szokást. Valójában ennyire egyszerű technikailag a home office, és milyen előnyei, illetve hátulütői vannak?

2020. május 20. 13:52

Állati találkozások

Az emberi kíváncsiság az állatvilágra is kiterjed: igyekszünk minél közelebb férkőzni hozzájuk, hogy mindent megtudjunk róluk, és közben olyan felvételeket is készíthessünk, amelyek több száz like-ot érnek majd a közösségi oldalakon. A Viasat Nature természetcsatorna ezúttal vadállatokról elkapott, hihetetlen egyedi képeket mutat be kedden este 8-tól az Elképesztő állati találkozásokban. Soha nem tapasztalt légyottoknak lehetünk szemtanúi ember és állat, állat és állat között, amelyek hol szívszorító, hol győzedelmes véget érnek. És íme néhány dolog, amit jó tudni, ha valaki vadállatok lesére indulna!

2020. május 19. 10:22

Ez az a nap! 2021 a Puskás Arénában

A kialakult járványhelyzet miatt – a labdarúgó-Európa-bajnoksághoz és az olimpiához hasonlóan – az idénre tervezett Ez az a nap!  is 2021-ben kerül megrendezésre.

2020. május 8. 13:07

Mégis lesz óriási retrobuli Szegeden

Ha nem is az eredeti időpontban, de idén is, ezúttal augusztus 20-án a legnagyobb hazai retrobuli, a szegedi Deja Vu Fesztivál nyitja a fesztiválszezont Dél-Magyarországon. Az újításokkal és meglepetésekkel készülő háromnapos rendezvényre az eredeti időpontra megváltott jegyek természetesen érvényesek.

2020. május 7. 15:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás