A kritikus ipari infrastruktúrák újfajta biztonsága

forrás: Prím Online, 2016. október 19. 15:23

A korszerű kiberbiztonsághoz nemcsak a legjobb technológia szükséges, de az új kiberveszélyekkel kapcsolatos legmegbízhatóbb és legfrisebb adatok is, különösen amikor a kiberbűnözők kritikus ipari infrastruktúrákat vesznek célba.

Ezért a Kaspersky Lab megalapította az Ipari Rendszerek Számítógépes Vészhelyzeteinek Mentő Csapatát (Industrial Systems Computer Emergency Response Team, rövidítve KL-ICS-CERT) - ez a globális CERT szerv kritikus ipari infrastruktúrák üzemeltetőit, kiberbiztonsági viszonteladókat és kormányintézményeket köt össze a közös együttműködés érdekében. A KL-ICS-CERT hálózatán keresztül a Kaspersky Lab az ipari rendszerek biztosításának területén szerzett többéves tapasztalatát fogja megosztani valamint koordinálni fogja a kiberveszélyek és védelmi módszerek szakértőinek eszmecseréjét. 

 

"A védelmi technológiák kifejlesztésében a naprakész, legújabb veszélyekkel kapcsolatos adatgyűjtés és információcsere elengedhetetlen a kiberbiztonság területén.Ez különösen igaz az ipari infrastruktúrákra, melyek speciális veszélyeknek vannak kitéve, nagyon ritka hardverekkel és szoftverekkel működnek, és teljesen megbízhatóak kell, hogy legyenek. Mint kiberbiztonsági cég többévnyi tapasztalattal rendelkezünk a veszélyek elemzése és az ipari üzemeltetők segítése terén ideértve a veszélymegelőzést és -felismerést, a támadás-megszüntetést, a személyzeti továbbképzést, és a jövőbeli támadások előrejelzését. Biztosak vagyunk benne, hogy a viszonteladók és az üzemeltetők közötti eszmecsere fontos lépés a biztonságosabb kritikus ipari infrastruktúrák irányában. A KL-ICS-CERT megalapításával a Kaspersky Lab az első kiberbiztonsági magánvállalat, amely ilyen formában teszi hozzáférhetővé kiberbiztonsági szaktudását az érdeklődő felek számára" - mondja Andrey Doukhvalov, a Kaspersky Lab egyik technológiai vezetője. 

 

http://northrupcorporation.com/

 

A KL-ICS-CERT a Kaspersky Lab különleges projektje, amely információs szolgáltatások széles választékát kínálja az érdeklődőknek - a legújabb veszélyekkel, biztonsági problémákkal és védelmi stratégiákkal kapcsolatos információktól, a támadás-elhárítás és nyomozási tanácsadásig. Továbbá a KL-ICS-CERT a kiberbiztonsági előírásokkal kapcsolatban is segítséget nyújt. Non-profit projektként a KL-ICS-CERT szolgáltatásai ingyenesen elérhetők a tagok számára. 

 

"Mint ipari irányító rendszerek speciális biztonsági megoldásainak fejlesztői, munkánk nagyban hasonlít egy tipikus CERT szerv működéséhez. Az igazi biztonság a legújabb kiberveszélyekkel és biztonsági hézagokkal kapcsolatos információk megosztásával jár, ezért kínálunk olyan szolgáltatásokat, mint a támadás-elhárítás, penetráció tesztelés és személyzeti továbbképzés. Több éven keresztül foglalkoztunk új kiberbiztonsági módszerek stratégiai fejlesztésével magán- és kormányzati intézményekkel együttműködve. A KL-ICS-CERT megalapítása a következő lépés, hogy hozzáférhetővé tegyük adatainkat a kiberbiztonsági iparág számára, miközben mi is többet tudunk meg a folyamatosan változó veszélyekről" - mondta Andrey Suvorov, a Kaspersky Lab kritikus infrastruktúrák védelméért felelős vezetője. 

 

A Kaspersky Lab ICS-CERT csapata örömmel fogadja az új tagokat és minden érdeklődőt a világ minden tájáról. A tagsági feltételekről és adatmegosztási folyamatról többet tudhat meg a Kaspersky Lab ICS-CERT hivatalos oldalán.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05