A só megy tovább: SUSE – SaltStack együttműködés a még jobb automatizációért

forrás: Prím Online, 2016. október 24. 08:21

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy SUSE és a SaltStack mostantól még intenzívebb együttműködés keretein belül dolgozik az adatközponti erőforrások felügyeletének automatizálásán.

A SaltStack Enterprise és a SUSE Linux Enterprise Server rendszeren futó SUSE Manager 3 már most is képes intelligens módon összehangolni a heterogén vállalati informatikai rendszereket. A SUSE és a SaltStack kooperációjának célja, hogy a Salt független fejlesztésén keresztül ezeket kiterjesszék a tárolási, valamint felhő- és konténeralapú erőforrások optimalizálására, gördülékenyebbé téve ezáltal az üzleti működést.

 

„Mostantól a SaltStack Enterprise és a SUSE Manager 3 képes ugyanazon a nyílt forráskódú Salt platformon működni. A két megoldás integrációjánál arra helyeztük a hangsúlyt, hogy azok lehetővé tegyék az adatközpontok különböző, egymást kiegészítő elemeinek működtetését és felügyeletét. Együtt olyan széles rendszerfelügyeleti portfóliót biztosíthatunk, amely minden ügyfél igényeinek megfelel” – mondta el Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője.

 

A SaltStack Enterprise és a SUSE Manager 3 a Salt nyílt forráskódú rendszerfelügyeleti szoftverre épül. A SUSE Manager 3 integrált módon támogatja a Salt rendszert, a két vállalat pedig most azon dolgozik, hogy erre alapozva, a SaltStack Enterprise és a SUSE Linux Enterprise Server automatizálási szoftverkészleteinek segítségével magasabb szintre emelhesse az automatizálást és felügyeletet a szoftveralapú adatközpontokban.

 

 

„A vállalatok nem csupán a munkafolyamataikon és az informatikai teljesítményükön szeretnének folyamatosan javítani, de az üzleti hatékonyságukon is. Ugyanakkor kihívást jelent számukra a méretezhetőség, az egyre összetettebbé váló rendszerek, valamint a gyorsan változó piaci igények. A SUSE–SaltStack együttműködés széles körű és kifinomult automatizálási és összehangolási lehetőségeket biztosít a komplex adatközponti környezetek között, ami komoly versenyelőnyt kínál” – mondta Mary Johnston Turner, az IDC vállalati rendszerfelügyeleti szoftverekért felelős kutatási alelnöke.

 

A SUSE Manager az egyik legjobb nyílt forráskódú infrastruktúra-felügyeleti megoldás, amely lehetővé teszi az IT-munkatársak számára a rendszer összetettségének csökkentését, valamint az informatikai eszközök feletti irányítás visszanyerését. A termék továbbá biztosítja a megfelelést a belső biztonsági házirendeknek és a külső szabályozásoknak, emellett optimalizálja az üzemeltetést a költségek csökkentésével egyidejűleg. A SaltStack Enterprise szinte bármilyen adatközpont-erőforrás felügyeletét képes automatizálni, így a SUSE Manager 3 képességeit is kiterjeszti, beleértve a Linux, Windows, MacOS és UNIX rendszerek többplatformos támogatását. A SaltStack Enterprise emellett támogatja a nagy, sok szerverből álló környezeteket, továbbá olyan vállalati szintű funkciókat biztosít, mint például az adatmegőrzés és eseményszűrés, illetve távolról is alkalmazható, eseményalapú automatizációt kínál bármilyen alkalmazás és környezet esetében.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Forward Insights: A Kingston Digital a világ második legnagyobb SSD-szállítója

A Kingston Technology Company, Inc., a világ vezető független memóriagyártójának flash memóriákra specializálódott leányvállalata, a Kingston Digital, Inc. bejelentette, hogy 2016-ban 16 százalékos részesedést ért el az SSD-meghajtók globális piacán, amivel a Kingston Digital a világ második legnagyobb SSD-szállítójává nőtte ki magát. 

2017. március 23. 10:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Telenorhoz igazolt a Magyar Vöröskereszt

2017. március 21. 15:37

Sikeresen lezárult a HARMAN cégcsoport felvásárlása

2017. március 15. 09:40

A 2016-os digitális reklámköltés összvolumene 68 milliárd

2017. március 1. 19:59

Új vezérigazgató a Kulcs-Soft Nyrt. élén

2017. február 21. 15:36
cloudappsportal.com