Indiába viszi a Cellum a megoldását

A világ második legnépesebb országában az M-Snap vállalattal közösen vezetik be a mobilfizetési szolgáltatást

forrás: Prím Online, 2016. október 26. 07:34

Európa egyik vezető mobiltárca-szolgáltatója, a Cellum vegyesvállalat alapításáról írt alá megállapodást az indiai M-Snap technológiai vállalattal, amely mobiltranzakciós szolgáltatásokat nyújt majd az országban. Az aláírást a Cellum Csoport vezérigazgatója, Dr. Kóka János jelentette be a washingtoni IFC Fintech CEO Summit konferencián.

A megoldás, ami PAYSNAP név alatt kerül bevezetésre, kereskedők és végfelhasználók számára nyújt majd egy nyílt és más rendszerekkel együttműködni képes platformot, aminek segítségével különböző csatornákon – így mobiltelefonon és interneten keresztül – lehet gyorsan, egyszerűen és biztonságosan tranzakciókat végrehajtani. A megoldás különböző fizetőeszközökkel, például betéti és hitelkártyákkal, valamint az indiai nemzeti fizetési rendszerrel (UPI) is használható. Az Androidon és iOS-en elérhető felhasználói alkalmazás segítségével telefonegyenleget lehet majd feltölteni, számlákat befizetni, pénzt és ajándékkártyákat küldeni más felhasználóknak, valamint vásárolni lehet boltokban, interneten, vagy akár az utcán sétálva.

 

A megoldás alapja a Cellum Mobile Next, a magyar cég biztonságos tranzakciós platformja, ami már számos európai és ázsiai piacon üzemel. A technológia megfelel PCI DSS 3 biztonsági standard követelményeinek; a fizetőeszközök adatait egy egyedülálló titkosítási eljárás védi, aminek köszönhetően egy évtizednyi éles üzem után sem történt a rendszerben visszaélés.

 

 

Az M-Snap egy szoftverfejlesztői csomagot és technikai támogatást nyújt majd a kereskedőknek, akik így gyorsan és egyszerűen csatlakozhatnak a szolgáltatáshoz és vezethetnek be digitális fizetést. A cég továbbá egy kereskedői alkalmazást is fejleszt, amely segítségével a csatlakozott partnerek célzott hirdetéseket és ajánlatokat küldhetnek a felhasználóknak. Az M-Snap a Cellum kizárólagos partnere lesz Indiában.

 

A vegyesvállalat célja országosan legalább 50 millió felhasználó elérése öt éven belül. A már létező mobilfizetési szolgáltatásain kívül a Cellum szeretné a MasterCard megoldásait, például a MasterPasst és a SIM-független érintésmentes fizetést is elindítani Indiában.

 

„A Cellum robusztus, rugalmas és banki szintű biztonságot kínáló technológiájának segítségével a PAYSNAP átrajzolhatja a digitális fizetés térképét Indiában. Fontos társként tekintünk rájuk céljaink eléréséhez.” – mondta Sunil Gadhoke, az M-Snap ügyvezető igazgatója. „Nagy bizalommal és lelkesedéssel vágunk bele ebbe a együttműködésbe. A Cellum kiváló partner egy új stratégia kialakításában a jelenleg alulkiszolgált indiai tranzakciós piac számára” – tette hozzá.

 

„India a világ második legnépesebb országa, a lakosság közel fele 25 év alatti. Másfelől egyben ez a világ második legnagyobb okostelefonos piaca is. Páratlan lehetőségünk van digitális tranzakciós szolgáltatásokkal belépni egy olyan gazdaságba, ahol még mindig alulfejlett a bankszektor és a készpénz dominál.” – mondta el a Cellum vezérigazgatója, Dr. Kóka János. „Az M-Snap jövőképe egy olyan országos mobiltranzakciós platform felállítása, ami javítja a lakosság pénzügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférését, és rendkívül büszkék vagyunk, hogy ehhez minket választottak partnerül.” – tette hozzá.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Siemens és a NATO CCDCOE erősítik együttműködésüket

A Siemens Smart Infrastructure és a NATO Kooperatív Kibervédelmi Kiválósági Központ (CCDCOE) egyetértési megállapodást írták alá együttműködésük folytatásáról a kritikus infrastruktúrák kiberbiztonsága terén. A CCDCOE által évente szervezett magas szintű Locked Shields kiberbiztonsági gyakorlat a biztonsági képességek közös fejlesztésének egyik fő pillére. Az új megállapodással a felek fokozzák együttműködésüket az energiahálózatokkal kapcsolatos kiberbiztonsági képzés terén. A Spectrum Power hálózatirányító szoftverrel kísérletezve a Siemens fontos információkhoz jut a lehetséges támadási vektorokról, és alaposan tesztelheti termékei és megoldásai új biztonsági jellemzőit vagy protokolljait.

2020. július 14. 11:08

Mesterséges tananyagot fejleszt az ELTE és a Microsoft

Az ELTE Informatikai Karán működő Microsoft MI Tudásközpont mesterséges intelligencia tananyagot fejleszt a Microsoft Magyarország Kft. támogatásával.

2020. július 13. 17:44

A Siemens megvásárolta az UltraSoC-ot

A Siemens megállapodást írt alá az egyesült királyságbeli cambridge-i székhelyű UltraSoC Technologies Ltd. megvásárlásáról, mely műszerezési és analitikai megoldások szolgáltatójaként az egylapkás rendszerek (SoC) alaphardverének részévé tette az intelligens megfigyelést, a kiberbiztonságot, és az üzembiztonsági képességeket. 

2020. július 13. 15:58

A Schneider Electric is segített a digitális oktatásban

Számítógépekkel támogatott több oktatási intézményt a Schneider Electric a digitális tanításra történő átállás során. A Schneider Electric Alapítvány elindított egy globális programot a pandémia hatásainak enyhítésére: a Tomorrow Rising Fund kezdeményezés keretében több mint 60 országban indultak projektek, amelyek már több mint egymillió ember életét segítették valamilyen módon. 

2020. július 13. 14:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás