Indiába viszi a Cellum a megoldását

A világ második legnépesebb országában az M-Snap vállalattal közösen vezetik be a mobilfizetési szolgáltatást

forrás: Prím Online, 2016. október 26. 07:34

Európa egyik vezető mobiltárca-szolgáltatója, a Cellum vegyesvállalat alapításáról írt alá megállapodást az indiai M-Snap technológiai vállalattal, amely mobiltranzakciós szolgáltatásokat nyújt majd az országban. Az aláírást a Cellum Csoport vezérigazgatója, Dr. Kóka János jelentette be a washingtoni IFC Fintech CEO Summit konferencián.

A megoldás, ami PAYSNAP név alatt kerül bevezetésre, kereskedők és végfelhasználók számára nyújt majd egy nyílt és más rendszerekkel együttműködni képes platformot, aminek segítségével különböző csatornákon – így mobiltelefonon és interneten keresztül – lehet gyorsan, egyszerűen és biztonságosan tranzakciókat végrehajtani. A megoldás különböző fizetőeszközökkel, például betéti és hitelkártyákkal, valamint az indiai nemzeti fizetési rendszerrel (UPI) is használható. Az Androidon és iOS-en elérhető felhasználói alkalmazás segítségével telefonegyenleget lehet majd feltölteni, számlákat befizetni, pénzt és ajándékkártyákat küldeni más felhasználóknak, valamint vásárolni lehet boltokban, interneten, vagy akár az utcán sétálva.

 

A megoldás alapja a Cellum Mobile Next, a magyar cég biztonságos tranzakciós platformja, ami már számos európai és ázsiai piacon üzemel. A technológia megfelel PCI DSS 3 biztonsági standard követelményeinek; a fizetőeszközök adatait egy egyedülálló titkosítási eljárás védi, aminek köszönhetően egy évtizednyi éles üzem után sem történt a rendszerben visszaélés.

 

 

Az M-Snap egy szoftverfejlesztői csomagot és technikai támogatást nyújt majd a kereskedőknek, akik így gyorsan és egyszerűen csatlakozhatnak a szolgáltatáshoz és vezethetnek be digitális fizetést. A cég továbbá egy kereskedői alkalmazást is fejleszt, amely segítségével a csatlakozott partnerek célzott hirdetéseket és ajánlatokat küldhetnek a felhasználóknak. Az M-Snap a Cellum kizárólagos partnere lesz Indiában.

 

A vegyesvállalat célja országosan legalább 50 millió felhasználó elérése öt éven belül. A már létező mobilfizetési szolgáltatásain kívül a Cellum szeretné a MasterCard megoldásait, például a MasterPasst és a SIM-független érintésmentes fizetést is elindítani Indiában.

 

„A Cellum robusztus, rugalmas és banki szintű biztonságot kínáló technológiájának segítségével a PAYSNAP átrajzolhatja a digitális fizetés térképét Indiában. Fontos társként tekintünk rájuk céljaink eléréséhez.” – mondta Sunil Gadhoke, az M-Snap ügyvezető igazgatója. „Nagy bizalommal és lelkesedéssel vágunk bele ebbe a együttműködésbe. A Cellum kiváló partner egy új stratégia kialakításában a jelenleg alulkiszolgált indiai tranzakciós piac számára” – tette hozzá.

 

„India a világ második legnépesebb országa, a lakosság közel fele 25 év alatti. Másfelől egyben ez a világ második legnagyobb okostelefonos piaca is. Páratlan lehetőségünk van digitális tranzakciós szolgáltatásokkal belépni egy olyan gazdaságba, ahol még mindig alulfejlett a bankszektor és a készpénz dominál.” – mondta el a Cellum vezérigazgatója, Dr. Kóka János. „Az M-Snap jövőképe egy olyan országos mobiltranzakciós platform felállítása, ami javítja a lakosság pénzügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférését, és rendkívül büszkék vagyunk, hogy ehhez minket választottak partnerül.” – tette hozzá.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05