Kereskedelmi együttműködést jelentett be a Balabit és az amerikai Lieberman Software Corporation

forrás: Prím Online, 2016. október 26. 15:54

A két vállalat termékeinek technológiai integrációja révén egy minden eddiginél fejlettebb hozzáférés menedzsment megoldás kerül a piacra.

A Balabit és a Lieberman Software Corporation globális kereskedelmi és marketing együttműködés érdekében kötött stratégiai szövetséget. A megállapodás értelmében a Balabit és viszonteladói partnerhálózata fogja értékesíteni a két cég Privileged Access Management Platform-ját, mely a Balabit Shell Control Box nevű felhasználói tevékenység-felügyeleti megoldását (Privileged Activity Monitoring – PAM) és a Lieberman Software által fejlesztett jelszómenedzsment (Privileged Identity Management – PIM) megoldást az Enterprise Random Password Manager-t integrálja. Az értékesítés mellett a közös megoldás terméktámogatási szolgáltatásait is a Balabit látja el a jövőben. 

 

Az integrált technológiát kifejezetten azoknak a nagyvállalatoknak ajánlják, amelyeknek szigorú compliance regulációknak és belső biztonsági szabályozásoknak kell megfelelnie, kontrollálni szeretnék a rendszeradminisztrátorokat és ourtsource partnereket, valamint hatékony eszközökkel kívánják támogatni az incidensek kivizsgálását. 

 

„A kiemelt jogosultságú felhasználók menedzsmentjének piaca változik. Annak ellenére, hogy a hagyományos funkciók, mint a jelszókezelés továbbra is fontosnak számítanak, a fókusz egyre inkább a munkafolyamatok monitorozása és elemzése irányába tolódik. A Balabit és a Lieberman közös megoldása képes mind a hagyományos, mind az új igényeknek megfelelni a felhasználó menedzsment területén.” – mondta el Martin Kuppinger a KuppingerCole nevű elemzőcég alapítója és vezető elemzője. 

 

„A Shell Control Box és az ERPM egyaránt vezető termékek a saját piacukon, de egyre gyakrabban találkozunk olyan ügyféligénnyel, mely során jelszómenedzsment, hozzáférés kontroll és tevékenység monitoring funkciókat egyszerre megvalósító eszközt keresnek a felhasználók. A Balabit és a Lieberman együttműködése révén képessé válunk olyan megoldást kínálni ügyfeleinknek, mely a legerősebb technológiákat ötvözi ezen a piacon. Mindezt úgy, hogy egy teljesen integrált out-of-the-box terméket és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokat is egy helyről vásárolhatják meg ügyfeleink.” – árulta el Györkő Zoltán a Balabit társalapítója és ügyvezető igazgatója.

 

„Komplex informatikai infrastruktúrát üzemeltető pénzügyi szolgáltatóként számos helyi szabályozásnak és nemzetközi követelménynek kell megfelelnünk, mint például a PCI DSS és a COBIT. Annak érdekében, hogy ezek szigorú előírásainak megfelelhessünk kontrollálnunk és monitoroznunk kell a rendszeradminisztrátoraink és az infrastruktúránkhoz hozzáféréssel rendelkező külső IT szolgáltatók aktivitásait. Ezért választottuk a Balabit és a Lieberman integrált megoldását. A termék segítségével a munkafolyamatok akadályozása nélkül váltunk képessé biztonságossá tenni a kiemelt jogosultságú felhasználók jelszavait és nyomon követni az ezekkel végzett tevékenységeket.” – mondta el Murat Cihan, a most megjelent megoldást elsők között bevezető Albaraka Turk informatikai biztonsági vezetője.

 

 

A Balabit és a Lieberman által kínált Privileged Access Management Platform főbb tulajdonságai: 

  • Helyben telepített vagy felhőben futó szerverek, munkaállomások, adatbázisok és alkalmazások hitelesítési adatainak biztonságos menedzsmentje
  • A magas kockázatú felhasználók és külső partnerek távoli hozzáféréseinek kontrollálása és monitorozása
  • Az IT rendszerekben végzet kiemelt jogosultságú felhasználói aktivitások rögzítése és auditálása
  • A jelszavak bizalmasságának védelme
  • Gyorsabb incidens felderítés és reagálás
  • A helyi és nemzetközi jogszabályi előírásoknak való megfelelés támogatása

 

Az integrált Privileged Access Management Platform az IT-biztonsági megoldások egy olyan csomagja, amely privileged identity management, access control és session monitoring eszközöket tartalmaz. Képes automatizált és biztonságos szolgáltatást nyújtani a kiemelt jogosultságú felhasználók tevékenységének teljes menedzsmentjéhez. Kulcsrakész, integrált megoldásként gyorsabb üzembehelyezést tesz lehetővé, ami nem tart hosszú hónapokig, így alacsonyabb költségeket és magasabb megtérülést eredményezve. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Trend Micro iparágvezető védelmet kínál a TippingPoint felvásárlásának köszönhetően

Egy éve zárult le a TippingPoint akvizíció, melynek során a Trend Micro felvásárolta a vezető behatolásvédelmi rendszereket és integrált hálózatbiztonsági megoldásokat kínáló vállalatot a Hewlett Packard Enterprise (HPE) csoporttól.

2017. március 28. 08:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Google feltörte a 2012 előtt használt elektronikus aláírásokat védő algoritmust

2017. március 27. 12:18

A Telenorhoz igazolt a Magyar Vöröskereszt

2017. március 21. 15:37

Sikeresen lezárult a HARMAN cégcsoport felvásárlása

2017. március 15. 09:40

A 2016-os digitális reklámköltés összvolumene 68 milliárd

2017. március 1. 19:59
cloudappsportal.com