A Schneider Electric új megoldásokkal rukkol elő a barcelonai IoT-világkongresszuson

forrás: Prím Online, 2016. október 26. 16:15

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője bejelentette, hogy Gyémánt fokozatú szponzorként vesz részt október 25. és 27. között Barcelonában az idén második alkalommal megrendezésre kerülő IoT-megoldások világkongresszusán (IoT Solutions World Congress, IoTSWC16).

Az IoTSWC mára az egyik legfontosabb Dolgok internetére (Internet of Things, IoT) épülő eseménnyé vált, ahol a közönség felfedezheti és mélyebben is megismerheti a koncepcióra épülő technológiák és megoldások használatát valós környezetekben is.

 

A Schneider Electric a 8000 érdeklődőt számláló eseményen szakértőivel mutatja be legújabb projektjeit, melyek egyik zászlóshajója az EcoStruxure. A platform a minden szinten megvalósuló innovációt képviseli, melynek köszönhetően a vállalat vezető szerepet tölt be az IoT területén. A francia cégcsoport architektúrája az IoT által elérhetővé vált összekapcsolt termékektől a csúcstechnológiás vezérlőkön át, a felhőalapú és helyszíni telepítéssel egyaránt biztosítható alkalmazásokig, elemzésekig és szolgáltatásokig terjedő lehetőségeket kiaknázva átformálja a városokat és az iparágakat. A folyamatosan változó ügyféligényekre reflektálva a Schneider Electric a maximális eszközteljesítményre, az intelligensebb működésre és a biztonságosabb, hatékonyabb, összekapcsolt, valamint fenntartható vállalkozásokra összpontosít. 

 

 

Az esemény látogatói valós időben tapasztalhatják meg, hogy a vállalat IoT-kompatibilis technológiái, platformja és megoldásai segítségével hogyan valósíthatók meg az alábbiak: 

  • optimális üzleti folyamatok nagyobb termelékenységgel és jövedelmezőséggel
  • az eszközállomány magas rendelkezésre állása és teljesítménye prediktív elemzés révén
  • intelligensebb működés, automatizálás és vezérlés
  • biztonságosabb és mobilabb munkaerő-állomány 
  • hatékony, összekapcsolt és fenntartható üzleti működés.

 

„Az IoT értékteremtő funkciója már rég nem kérdés. A vállalkozásoknak olyan jól megalapozott döntéseket kell hozniuk, amellyel a Dolgok Internetének előnyeit teljes mértékben ki tudják használni a teljes szervezetben. A Schneider Electricnél meggyőződésünk, hogy az IoT és a minden szinten alkalmazott innováció átalakítja problémamegoldási módszereinket, és hihetetlen értékkel ruházza fel az általunk kínált megoldásokat” – mondta Dr. Prith Banerjee, a Schneider Electric technológiai igazgatója.

 

Az érdeklődők számos előadást is meghallgathatnak a témában a Schneider Electric vezetőitől:

  • Prith Banerjee, technológiai igazgató
  • Cyril Perducat, digitális szolgáltatások és IoT részleg ügyvezető alelnök  
  • John Tuccillo, globális ágazati és kormányzati ügyekért felelős vezető alelnök
  • George Wrenn, számítógépes biztonságért felelős értékesítési igazgató és alelnök.

 

Tesztbemutató tér: a 10 legjobb kísérleti platform

Az előadások mellett a vállalat a kongresszus tesztbemutató területén is jelen lesz, ahol a látogatók valós körülmények között tekinthetik meg az iparág legújabb technológiáit és kísérleti platformjait. Ezek egyikeként a Schneider Electric egy olyan, négy darabból álló, kéttengelyes napelemmodult mutat be, amely követi a Nap mozgását. Bár a rendszerrel optimalizálható a napenergia begyűjtése, az igazi innovációt mégis a valós idejű szinkronkapcsolat jelenti az egyes panelek és azok digitális modelljei között. Az ilyen összekapcsolt rendszert, amikor egy fizikai struktúra szimbiotikus kapcsolatban áll saját virtuális megjelenítésével, „számítógépes fizikai avatárnak” nevezzük. A kiterjesztett valóság alkalmazásával pedig a Schneider Electric olyan interaktív felületet kínál, amelyen a felhasználók megtekinthetik a panelek állapotadatait, elsajátíthatják a telepítési és helyszíni karbantartási eljárásokat, vagy akár vezérelhetik a modul fizikai tájolását is.

 

A Schneider Electric innovációjával kapcsolatban kérjük, látogasson el ide, az IoT-megoldások világkongresszusról bővebben pedig itt olvashat. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55

Iskolák is lehetnek a kiberbűnözők célpontjai?

2022. november 7. 15:56

A Green Fox Academy a Sandberg Capitallal folytatja nemzetközi expanzióját

2022. október 26. 11:20