A KT és a Samsung sikeresen létrehozta a világ első 5G kapcsolatát végpontok közötti 5G hálózatokon keresztül

forrás: Prím Online, 2016. október 28. 11:32

A KT (Korea Telecom) és a Samsung Electronics bejelentette, hogy közösen sikerült létrehozniuk és bemutatniuk a világ első 5G kapcsolatát végpontok közötti 5G technológiákra épülő hálózaton keresztül. A tesztre Dél-Koreában, Suwon városában került sor, a Samsung Digital City (Digitális Város) nevű fejlesztőközpontjában.

A prototípus bázisállomások és saját fejlesztésű specifikációkon alapuló készülékek közötti kapcsolatot demonstráló más bemutatóktól eltérően a KT és Samsung bizonyítási koncepciója a PyeongChang 5G Special Interest Group (SIG) közös specifikációját használja, amelyet szolgáltatók és forgalmazók globális csoportja fejlesztett ki. Ez a csoport jelenleg az 5G mobilszolgáltatások legfontosabb műszaki követelményeinek meghatározásán dolgozik, és arra készül, hogy 2018 elején üzembe helyezi a világ első 5G mobilszolgáltatásának próbaváltozatát.

 

 

„A mai siker arra a közös specifikációra épül, amely az iparág több vezető szereplőjének együttműködésével készült el, és amely alapul szolgál majd ahhoz, hogy a 2018-as pyeongchangi téli olimpián kiépíthessük a világ első 5G mobilszolgáltatásának próbaváltozatát” – mondta el Sungmok Oh, a KT hálózati divíziójának vezetője. - „2016-ban a KT továbbra is azon dolgozik, hogy tesztelje a különböző gyártók rendszerei közötti 5G együttműködést, 2017-ben pedig már egy teszthálózatot állítunk üzembe részletesebb vizsgálatok céljából.”

 

„Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy sikerült létrehoznunk a világ első végpontok közötti 5G kapcsolatát csupán néhány hónappal azt követően, hogy véglegesítettük a PyeongChang 5G SIG közös specifikációt” – mondta le Paul Kyungwhoon Cheun, a Samsung Electronics Next Generation Communications Team vezetője és ügyvezető alelnöke. - „A Samsung lelkesen folytatja az együttműködést az iparág legfontosabb globális szereplőivel, hogy tovább haladjunk a jövő legújabb generációs megoldásai felé, és minél hamarabb beépítsük az 5G technológiát a mindennapi kommunikációba.”

 

A 28 GHz-es spektrumot alkalmazó mai teszt során a KT és a Samsung bemutatta a vezeték nélküli kapcsolatok teljes szinkronizálását, az IP-címek kiosztását, a biztonsági protokollok megvalósítását és a készülékek internetes elérését egy 5G virtualizált maghálózaton keresztül. A teszt sikere jól mutatja az iparági együttműködés erejét és az 5G technológiák készültségi fokát, miközben minden érintett fél arra készül, hogy még 2020 előtt beindulhasson ez első kereskedelmi célú 5G hálózat. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Műszaki kerámia és tiszta szilikon nyomtatás a Formlabs SLA nyomtatóival

Mostanra tárgyak ezrei készülnek naponta 3D nyomtatással, amelyhez kapcsolódóan rengeteg forrást fektettek az elmúlt évek során az ezeket előállító berendezések folyamatos fejlesztésébe. Azonban ez csak az egyenlet egyik oldala, az ipari felhasználást célzó gyártók a 3D nyomtatók mellett az alapanyagok fejlesztésébe is folyamatosan invesztálnak. A Formlabs éppen most újabb két termékkel, alumínium-oxid kerámiával és 100% tisztaságú szilikonnal bővítette már 40-nél is többféle nyomtatható műgyantát számláló SLA alapanyag-kínálatát. És ez nem minden!

2023. szeptember 26. 18:42

Nem csak a nappaliban, hanem ipari csarnokokban is felbukkan majd az Apple Vision Pro

Közel négy hónapja mutatkozott be az Apple Vision Pro, és egyelőre nincs új hír a fejlesztés háza tájáról az akkor megismert paramétereken túl. A kiterjesztett és a virtuális valóság szemünk előtt való keverésére képes, fejen hordható eszköz szórakoztatóipari és irodai környezetben való felhasználásáról már sok szó esett, ugyanakkor az eszközben rejlő üzleti és ipari lehetőségekről egyelőre alig lehetett hallani. A Delta Systems Kft. fejlesztői összegyűjtöttek néhány olyan szemléletes példát, ahol nem csak látványosságként, hanem üzleti előnyt teremtő termelőeszközként is funkcionálhat a jövőben az Apple csodaszemüvege.

2023. szeptember 26. 15:44

Innovatív bioműanyag projekt megvalósulásához járul hozzá az ABB

A megújuló és fenntartható vegyipar egyik úttörőjeként számontartott Avantium új üzemet épít, mellyel a fosszilis alapanyagokat fokozatosan kiváltó bioalapú műanyagokra való átállást kívánja előmozdítani. A hollandiai Delfzijlben található létesítmény egy olyan újszerű technológiát fog alkalmazni, amely a növényi cukrokat a polietilén-furanoátnak (PEF) nevezett következő generációs műanyaggá alakítja át.

2023. szeptember 26. 12:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59