A GEFCO 8 milliárd euró értékű szerződést nyert el a PSA csoport globális ellátási láncának optimalizálására

forrás: Prím Online, 2016. november 5. 08:41

A PSA és a GEFCO csoportok egy új, 8 milliárd euró értékű kizárólagos szerződést írtak alá, melynek alapján az autógyártó teljes globális gyártási ellátási láncát a GEFCO fogja kezelni és optimalizálni. A megállapodás megerősíti, hogy a GEFCO a PSA  csoport első számú szolgáltatója Európában, világviszonylatban pedig második. Az öt évre szóló megállapodás 2017. január 1-jén lép hatályba.

A Push to Pass tervében meghirdetett nyereséges fejlődési célokkal összhangban a PSA csoport tovább növelheti majd üzemi eredményét e megállapodásnak köszönhetően, mely újabb bizonyítékkal szolgál a GEFCO és szolgáltatásainak minősége iránti bizalomról. 

 

Globálisan integrált logisztikai és szállítási megoldások

A megállapodás értelmében a GEFCO fogja megtervezni és bevezetni a globális logisztikai és szállítási megoldásokat a PSA csoport három márkája, a Peugeot, a Citroën és a DS kapcsán. Ez magában foglalja a teljes ellátási lánc kezelését és optimalizálását, a gyártó és összeállító üzemek által igényelt alkatrészek beszerzésétől a kész járművek forgalmazásáig. Ezen kifelé és befelé irányuló logisztikai szolgáltatásokon túl a pótalkatrészek forgalmazását is a GEFCO fogja biztosítani.

 

Ez a stratégiai partneri kapcsolat a GEFCO szakértelmének elismerése a komplex ellátási láncok megtervezése és optimalizálása terén. 4PL szolgáltatóként a GEFCO lesz a PSA csoport kizárólagos partnere a teljes körű megoldások kialakítását szolgáló, vasúti, közúti, tengeri, légi és folyami szállítást ötvöző optimalizált, multimodális folyamatok bevezetése kapcsán is. Az ellátási lánc pályázati úton kiválasztott beszállítóinak koordinálásáért is a GEFCO lesz felelős. Integrált szerepének fő feladata lesz a csoport fejlett mérnöki képességeinek alkalmazása a nagy teljesítményű informatikai és adatkezelő rendszerekkel ötvözve, a valós idejű nyomon követés és a beszállító, raktározó, és forgalmazó láncok zökkenőmentes együttműködésének biztosítása érdekében. 

 

A megoldás valamennyi (mintegy 50) országra kiterjed, ahol a PSA csoport jelenleg tevékenykedik, legyen szó gyártásról vagy forgalmazásról, és egyben fokozni fogja a GEFCO vásárló és csoportosító erejét, melynek minden ügyfele hasznát fogja látni. 

 

 

Stratégiai partneri kapcsolat mindkét fél számára

„A megállapodás erőteljes motorként fogja szolgálni a PSA csoport üzemi eredményének növelését. Nincs kétségünk a GEFCO képességei felől, hogy partnerként támogassanak minket egy kihívásokkal teli átalakulás levezénylésében, új üzleti lehetőségek felkutatásában és nemzetközi fejlődésünkben” - mondta Yannick Bézard, a Csoport beszerzési elnökhelyettese.

 

A PSA csoport partnerként tekint a logisztikai specialista GEFCO-ra a külső partnerekkel vagy önállóan megvalósítandó jövőbeli projektek ellátási láncainak és gyártási megoldásainak kialakítása kapcsán is. 

 

„A GEFCO büszke arra, hogy a PSA csoport megbízható stratégiai partnerének választotta. A GEFCO minden egyes csapata elkötelezett az iránt, hogy teljesítsük ügyfeleink hatékonyság iránti igényét" - mondta Luc Nadal, a GEFCO Igazgatótanácsának elnöke. „Csapataink minden egyes nap bizonyítják képességüket ügyfeleink nemzetközi fejlődésének támogatására, miközben velük együttműködve igyekeznek leküzdeni a hosszú távú fejlődésük és nyereségességük kapcsán felmerülő kihívásokat.”

 

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50