Minden közösségi mutatóján javított a Xerox az elmúlt évben

forrás: Prím Online, 2016. november 10. 15:05

A közelmúltban tette közzé legfrissebb globális társadalmi jelentését a Xerox, amelyben arról számol be, hogy a vállalat milyen eredményeket ért el a fenntarthatóság, az innováció, a közösségépítés és a vállalati sokféleség fenntartása, fejlesztése terén. 

A jelentés kitér arra, hogy a Xerox továbbra is a világ vezető fejlesztő vállalatai köré tartozik köszönhetően egyebek mellett a dokumentumkezelésben, a közlekedésben, vagy éppen az áruszállításban, bevezetett hatékonyságnövelő megoldásainak. A Xerox eredményeit számos szakmai szervezet is elismerte. Többek közt a neves kutatócég, a Gartner idén is, ahogy nyolc esztendeje folyamatosan, beválasztotta a piacvezető szolgáltatók közé a menedzselt nyomtatási - és tartalomszolgáltatási szegmensben nyújtott teljesítménye alapján.

 

Az is kiderül a jelentésből, hogy a Xerox az egyik legsokszínűbb vállalat a tengeretúlon. Az amerikai leányvállalatánál már több nő dolgozik, mint férfi. 60/40 a foglalkoztatási arány a gyengébbik nem javára, és a vezetők egyharmada is nő. Hasonlóan jelentős eredmény az is, hogy a cég munkavállalóinak 48 százaléka, illetve a felsővezetők 15 százaléka valamely kisebbség köreiből került ki.

 

A környezetvédelem kiemelt szerepet kapott a Xerox-nál az elmúlt évben is, ahol az új termékek mindegyike már most teljesíti a képalkotó berendezésekre vonatkozó ENERGY STAR® 2.0 előírásokat. Ennek is köszönhető, hogy a cég az energiafogyasztását 12 százalékkal, a szén-dioxid kibocsátását 20 százalékkal csökkentette az egy évvel korábbi értékekhez képest. Ugyanakkor ez azt is jelenti, hogy 65 ezer tonna légszennyező anyagtól kímélték meg az éghajlatot világszerte. 

 

A vállalat több saját fejlesztést is bemutatott a zöld gondolkodás jegyében. Többek között bevezette a piacra a CompleteView Pro-t. Ezzel olyan web-alapú dashboardok készíthetőek, amelyeken keresztül a felhasználók megvizsgálhatják, hogy számukra milyen dokumentumkezelési környezet lenne a legoptimálisabb. A tetszés szerint beállítható, informatív táblák pontos statisztikát nyújtanak az eszközök teljes fenntartási költségeiről (TCO), a berendezések produktivitásáról és fenntarthatósági mutatóiról.

 

 

Mindezek mellett a vállalat további erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy az energiatakarékos technológiák – ide tartozik az alacsony hőmérsékleten olvadó festéket tartalmazó Xerox Emulsion Aggregation   (EA) toner – egyre elterjedtebbé váljanak a vállalkozásoknál. A megújuló energiákban szintén komoly potenciált lát a Xerox, és ezek használatával is számolnak a létesítményeik, berendezéseik fejlesztésekor. 

 

A közösségépítés szintén fókuszban maradt a vállalatnál. Több mint 2500 non-profit szervezettel, egyetemmel, oktatási intézménnyel tartanak fenn kapcsolatot és többeket különböző módokon direktben is támogatnak a Xerox saját alapítványán keresztül.

 

A társadalmi felelősségvállalás a jövőben is központi téma lesz a kettéváló Xerox-nál. „Mind a dokumentum technológiával, és dokumentum outsoucing üzleti megoldásokkal foglalkozó Xerox, mind az üzleti folyamatokat érintő szolgáltatásokat kínáló Conduent továbbviszi azt a több mint ötven évre visszatekintő vállalati kultúrát és elköteleződést, amely a tisztességes működésre, az innovációra, a fenntarthatóságra és a közösségek építésére, megsegítésére épül.” – hangsúlyozta Ursula Burns, a Xerox elnöke.

 

A Xerox Magyarországnál is kiemelt hangsúlyt kap a társadalmi szerepvállalás, és a fenntarthatóság

A magyar leányvállalatnál régóta a vállalati kultúra szerves részét képezi a környezettudatosság. Ennek elismeréseként idén el is nyerte a cég a Zöld Nyomda kitüntetést (Green Printworld Award – GPwA). Ezt azok a papír¬, nyomda¬ és csomagolásipari vállalkozások kapják meg, amelyek nagy figyelmet szentelnek többek közt a fenntarthatósági szempontoknak, illetve a környezetkímélő technológiák alkalmazásának. A vállalat Maglódi úti Nyomdája négy csillagos minősítéssel nyerte el a rangos címet.

 

A fenntartható működés megteremtésén túl a Xerox Magyarország elkötelezett a közösségek támogatása, illetve a jótékonysági szervezetek megsegítése mellett is. A cég rendszeresen szervez véradásokat az Országos Vérellátó Szolgálattal együttműködve, továbbá több hazai alapítvány munkájába is bekapcsolódnak, és ezek révén hozzájárulnak a szociálisan hátrányos helyzetben lévő, illetve az egészségügyi gondokkal küzdő emberek életkörülményeinek javításához. Mindezek elképzelhetetlennek lennének a vállalat munkatársai nélkül, akik folyamatosan részt vesznek az önkéntes programokban. Ezek keretein belül például az óvodák, iskolák, illetve egyéb közintézmények felújítási munkálataiból is kiveszik a részüket a Xerox-os dolgozók.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

F1-es csapattal írt alá támogatói szerződést a Casio

A Casio bejelentette, hogy két évvel meghosszabbította hivatalos támogatói szerződését a Forma 1-ben szereplő Scuderia Alpha Tauri csapattal, korábbi nevén a Scudeira Toro Rosso-val. A japán óragyártó és a versenycsapat közötti együttműködésnek köszönhetően tovább folytatódhat a Casio Edifice órák nemzetközi ismertségének növelése. A szponzori támogatás a „Sebesség és intelligencia” koncepció keretében valósul meg. 

2020. február 26. 11:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Nemzeti Közműszolgáltató nevében indult adathalász támadás

2020. február 25. 13:40

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33
online sportfogadás