Történelmi csúcson a napi mobilparkolási tranzakciószám

forrás: Prím Online, 2016. november 11. 13:46

November első hetében a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerben indított mobilparkolási tranzakciók száma meghaladta a napi 100 ezret, amely a rendszer két és féléves működése óta a legmagasabb érték. 

Az országosan egységes mobilparkolást és elektronikus úton megváltott autópálya-matricát értékesítő Nemzeti Mobilfizetési Rendszer 2014. július 1-én indult el.

 

Folyamatos növekedést mutatnak Nemzeti Mobilfizetési Rendszerben indított vásárlások számai, a rendszer két és féléves üzembiztos, stabil, megszakítások és hiba nélküli működése alatt 2016. november 10-én első alkalommal haladta meg a napi mobilparkolások száma a 100 ezres számot, azaz a 100 550 fizetéssel végződő tranzakciót.

 

A 2014. július 1-én üzembehelyezett Nemzeti Mobilfizetési Rendszer az első két üzleti évében – 18 viszonteladó partnerén keresztül, 76 parkolási üzemeltetőnél, 248 parkolózónában mobilparkolás, HU-GO viszonylati jegy, e-matrica, valamint parkolóellenőri lekérdezés mellett – több, mint 73 millió elektronikus fizetéssel végződött tranzakciót bonyolított le.

 

„A mobilparkolási tranzakciók száma jól mutatja, hogy az innovatív készpénzkímélő fizetési megoldások iránt egyre nagyobb érdeklődés jelentkezik, ezzel együtt az elért történelmi csúcs arra is rámutat, hogy Társaságunk által üzemeltetett rendszer jelentős módon hozzájárul ahhoz, hogy Magyarországon is elterjedjenek a korszerű elektronikus és mobilfizetési megoldások. Örömmel konstatáltuk, hogy az az edukációs tevékenység, amely a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer két és féléves üzembiztos működése mellett folytattunk lassan beérik, ezt mutatják a mostani napi tranzakciós számok, illetve az az érdeklődés is, amely a viszonteladói oldalon jelentkezik. Az eddig elért eredmények jó alapot teremtenek az újabb innovatív szolgáltatások bevezetésére is.” – nyilatkozta Veres Mihály a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A koronavírus nyertese a home office

Miközben a távmunka és a digitalizáció hatalmas lendületet kapott, a hazai kis- és középvállalatok gyengeségei is megmutatkoztak a koronavírus-járvány alatt. A vállalkozások többségének főleg munkaszervezési problémái akadtak, digitális felkészültségben pedig nagy a szakadék az egyes szektorok, illetve Budapest és a vidék között - állapította meg a Reacty Digital és a Smart Commerce Consulting közös kutatása, a Digiméter.

2020. július 7. 14:45

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás